Elképzelt cikk, 2028ból
matgab Előzmény: #1510069Én nem tudom , hogy itt már bárki ír valamit és a piac megőrül tőle...
Nyilván az AI-ba minden idők legtöbb pénzét költik a nagyvállalatok.
Nyilván ha az AI-t sikerül jobbnak megalkotni, mint az emberi inteligenciát - azt gondolom, hogy ezt ma már elérte a technológia, akkor onnantól fogva csak egy lépés, hogy hardvereket (robotok) ötvözik az AI-jal és onnantól fogva minden egyes emberi tevékenység kiváltható lesz robotokkal (androidokkal).
Ma is már bedobom az orvosok diagnózisait a chatgpt-be és kielemzi, hogy mit jelent, mire lehet az eredményekből következtetni és hogyan kellene gyógyítani. De ugyanígy be tudom dobni neki az adózási, számviteli kérdéseket, vagy műszaki problémákat. És mindent tud. Nem mindent 100%-os találati aránnyal , ellenőrizni kell, de hát az emberi tanácsokat is ellenőrizni kell. Olyan embert meg nem találsz, aki mindenhez legalább annyit ért , mint az AI ma már.
És ha kap ez a szoftver egy jó robotot, akkor jobban fog diagnosztizálni, mint egy ember, ügyesebb, precízebb lesz, rátéve emberszerű bőrt és egyéb dolgokat még az olyan humán jellegű állásokat is képes lesz kiváltani, mint az ápoló, a gondozó, a pszichológus vagy akár a tanár.
És ilyen szempontból, ha mindenki elveszíti a munkáját, akkor az tényleg vészes lesz, mert lesz 8 milliárd ember, akik a tétlenségben meg fognak őrülni, jövedelmük nem lesz, funkciójuk sem lesz a világban.
Ergo az AI-nak kell majd kitalálnia , hogy mit is kezdjen ezzel a lusta, félig képzett, tökéletlen fajjal a földön, akik ráadásul tönkre is teszik a földi környezetet.
Innentől fogva abszolút a Aldouin Huxley "Szép új világ"-ának ideje fog bekövetkezni, azt követően pedig a Mátrix válhat valóra. Az emberek egy virtuális világban fognak létezni, egy világot vetítenek nekik, miközben semmi másra nem lesznek használhatóak, mint energiatermelésre.