Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #1507651

SBSW-nél azt látom, hogy mind a Palládium , mind a Platina szépen megindult.

Én nem értek a technikához, de a Palládiumnak az 5 éves grafikonja olyan szépen elkezdett kanyarodni felfelé, amiből én bőven el tudok képzelni egy 3000-es árfolyamot is.

Ráadásul azt is olvastam, hogy a Palládiumból is a kereslet meghaladja a kínálatot, az elmúlt évek nyomott árai alaposan lecsökkentették a beruházásokat az iparágban.

Emellett az SBSW jelentős uránkészleteken ül ami egyáltalán nem tükröződik az árában. Arany, Litium, Rhódium, Cink , réz, PGM, jól hangzanak mostanában.

Az elmúlt években több akviziciót hajtottak végre, a működésüket racionalizálták a korábbi nyomott árak miatt.

Ezért bőven el tudom képzelni, hogy a korábbi 22 dollár körüli csúcsokat (2020,2022) pár hónapon belül el fogja érni a jelenlegi 11,4 USD -s árfolyamról (ami még akkor is impresszív, ha én sem bővítettem 6 USD alatt sajnos). De a fent említettek miatt a 30-50 dolláros árfolyamot is simán el tudom képzelni 3 éven belül. Ha meg kialakulni egy szuperciklus vagy egy hisztéria ezekre a nyersanyagokra (amit már covid pénzgyártás óta nem értek, hogy miért nincs, hisz adott termék szolgáltatás mennyiségre duplázták a dollár mennyiséget, tehát ceteris paribus duplázni kellett volna), akkor akár az 50-100 USD-s árfolyamokat is.
Attól tartok egy kicsit, hogy még itt a rally elején valaki felvásárolja őket 10-20 dollárért...