Regisztráció Elfelejtett jelszó

ír - magyar

matgab Előzmény: #1507430

A tegnapi meccsel elégedett voltam, bár sokszor csak fél szemmel néztem.

Volt küzdés, akarat, szép gólokat fejelt Barni. Nem tudom számon kérni rajta a sárga lapot sem, mert azt ha azt várjuk el a csapattól, hogy tűzben égve küzdjön, akkor egy egy igazságtalannak vélt (bár amúgy megadható volt, de feltételezem egy nagy tornán a németek , spanyolok, vagy angolok ellen - ha mondjuk azok egy közép európai csapattal játszanak nem fújták volna be) szituációban automatikusan fordul oda a bíróhoz az ember. Ugyanilyen jellegű reklamációkért az írek például semmilyen lapot nem kaptak pár napja, pedig sokszor nyomás alá helyezték a bírót.

Én Szoboszlai hibáját sem ítélem el. Ha az előző meccs után azt írtam, hogy úgy nem lehet kihúzni, hogy előre rúgdossuk vaktában a labdát, akkor most nem lehet leszídni azért, hogy megpróbálta megjátszani. Sőt megnézve az ismétlést, Szobo teljesen jó ütemben adta Kerkez felé a zsugát, Kerkez mintha behúzta volna a kéziféket és simán megkerülte a portugál játékos. Sajnos Kerkez messze nem játszott úgy a válogatottban most szeptemberben, ahogy azt egy premier ligás játékostól elvárná az ember. Még talán azt is mondanám, hogy az NB1-ből sem lógna ki felfelé ezzel a teljesítménnyel.

Tóth Balázs jól védett, nem véletlenül írom rendszeresen, hogy a magyar válogatottban az elmúlt 30 évben mindig túl későn váltottunk kapusokat. Nem fog egy 35+-os kapus úgy védeni, mint egy 25-29 éves kapus. Nyugaton simán beállítanak 20 éves kapust is a válogatottakba, első osztályú csapatokba. A magyar válogatott messze érdemein túl játszatja a kapusait.

A különböző kapus érák mindig túl sokáig maradtak a helyükön (Disztl Péter, Petry Zsolt, Hajdú/Sáfár/Végh /Babos Király, Gulácsi és most már a sérülése óta Dibusz sem tudja a korábbi teljesítményét hozni).

Jók ezek a portugálok, nagyon jók. Kb minden játékosuk Szoboszlai szintű játékos a maga posztján, pedig azért Portugáliában sem élnek sokkal többen mint itt, bár a brazil és egyéb gyarmataikról származó játékosokkal nagyon jó bázisuk van...

Emberileg nagyon megértem Rossit, hogy segíteni akar Szalainak, hogy újra formába lendüljön és a VB-re ismét a régi formáját nyújtsa, mert ezzel a német kitérővel sikerült saját karrierjét derékba törni. Elpárolgott az önbizalma, lelassult és nagyon pontatlan lett. Pedig szerettem a játékát, amíg csúcsformájában volt. Ő tipikusan az a játékos, akiben ha érzi , hogy bíznak a klubjánál, akkor tud jól játszani. Sajnos most még neki sok idő kell. De tegnap és az írek ellen is elég gyenge volt, nagyon sok labdát játszott meg pontatlanul és tanári szereléseket sem láttunk tőle, bár nagyot sem hibázott hátul.

Bolla egyáltalán nem válogatott szintű játékos. Láttam a győr elleni meccsen és a Rapidban tényleg vezéregyéniségnek tűnt, de az ír meccset is eldönthette volna és a Portugálok ellen is gyengén játszott. Védelemben gyenge hatásfokú, támadásban meg képzetlen sajnos. Kb ugyanolyan mint Gazdag, aki megkapta sokszor a bizalmat a válogatottban mégsem tudott élni vele szinte soha.

Ha erős válogatottat akarunk, akkor nagyon kellene egy jó szélső.

Mondjuk Nego vagy Nagy Zsolt inkább való arra a posztra, mint Bolla.

A fradisták (Tóth A. és Ötvös) játéka tetszett, főleg Ötvösnek voltak szép játékkomninációi és megjátszható is volt sokszor.

Orbán Willie mintha kezdene kiöregedni, lassulni, nehéz feladat lesz az ő pótlása honosítás nélkül.