Regisztráció Elfelejtett jelszó

ír - magyar

matgab Előzmény: #1507428

Amúgy meg a bíró mellett nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a magyar csapat is tehet erről az eredményről.

Oké, Sallait kiállították, ő is csak egy ember, aki ráadásul lelkes, pont a visszarántását nem fújta be a bíró és eldurrant az agya (vagy a bíró várt megint 4-5 mp-et mint a korábbi Sallai elleni szabálytalanságnál, csak akkor ugye összeesett Sallai és nem tudott reklamálni).

De 10 emberrel játszani az nem a világvége. Még bírói támogatás esetén sem. Én abszolút megértem azt a taktikát, hogy 0-2-nél nem erőltetjük a támadásokat, megpróbálunk ráülni az eredményre, fetrengünk egy kicsit, minden okos csapat így csinálja. Még ha Dini nem is a legokosabban csinálta, mert az, hogy átrakja az ötös egyik sarkából a labdát 10mp gondolkodás után , az tényleg sárgát ért.

Dini amúgy sáros volt nagyon az első gólban, ugyanakkor azért volt 3 olyan védése is , amit más magyar kapus nem biztos , hogy megfogott volna. Főleg nem Gulácsi. De lehet, hogy erre a meccsre mégsem a sérülése óta kicsit formán kívül játszó Dibuszt tettem volna a kapuba, hanem a brit stílushoz jobban hozzászokott Tóth Balázst próbáltam volna ki.

Szóval amikor tizen játszik egy csapat előnyben, akkor fent kell hagyni 1 embert (kontrázni) aki leköt legalább 2-3 védőt és a maradék 8 embernek kell megoldania a védekezést egy az egyben (illetve a 7-8 támadóra jut 8 védő.) Ez azért nem lenne egy megoldhatatlan feladat egy ír képességű csapat ellen.

Illetve ha megvan a labda, akkor azt egy kicsit járatni kell hátrább és ha letámad az ellenfél akkor az elől maradt 2-3 embert ki kell ugratni (nem feltétlenül íveléssel, inkább fellőtt erős lapos félmagas labdákkal). Vagy kontrázni. Ez kb a 60. percig ment is és onnantól fogva a magyar csapat beállt 9 emberrel a 16-osra. A középpálya teljesen rátolódott a védelemre. Se a középpálya se a védelem nem zárta le a széleket. Fájó volt látni, hogy mennyire tisztán adhatnak be az írek. Előbb utóbb ilyenekből egy -egy ilyen beadásból gól lesz. Még szerencsénk volt, hogy az csak a 93. percben történt meg.

Ez a felállás pedig azt is okozta, hogy a kifejelt/kirúgott labdák egyre gyorsabban és gyorsabban jöttek vissza. Egyre tisztábban látták az írek, hogy ki kell játszaniuk a teljesen üres szélekre és onnan be kell adniuk.

Ha a 3 középpályás és a csatár feljebb maradtak volna mondjuk legalább 5-10 méterre a védelemtől és az 5 védő felvállalta volna a szélek lezárását, akkor sokkal több labdát szerezhettünk volna meg és sokkal jobban meg tudtuk volna tartani a labdákat. Ez az ír csapat meg belső kis passzokkal nem jutott volna át a 3 középpályás és 3 belső védő szűrőjén.

És ezt Rossinak látnia kellett volna. De mégsem avatkozott be , egyedüli dolog amit tett, hogy behozott néhány magasabb embert.

Ez legalább olyan jelentős volt, mint a bírói csalások sorozata.