hmmmm ... a civil szervezeteknek annyi?
TrendManhttps://444.hu/2025/02/19/levadaszni-a-civileket?f...
... nem tudom megítélni, mennyi az igazságtartalma a következőknek, de összefüggő gondolatmenetnek tűnik:
"Szándékosan távol tartom magam a pártpolitikától, és nem is vagyok túl extrovertált, így nem szoktam hosszasan értekezni itt (meg röviden sem), de egy civil szervezet alapítójaként és egyik vezetőjeként ennek az írásnak minden szavát alátámasztja a tapasztalatom. Érdemes elolvasni. De had tegyek hozzá néhány konkrétumot.
(1) Soros támogatásnak köszönhetően mi például a szegedi tanodánkat újíthattuk fel, többek között az ablakok szigetelését tudtuk kifizetni. Jelenleg majdnem négyszer annyit fizetünk a tanoda fűtésért, mint a lakosság (vagyis a Soros-támogatás annál is többet segít, mint akkor, 8 éve gondoltuk). Ugye, a hozzánk érkező gyerekek miatt elengedhetetlen, hogy ne legyen hideg. A majdnem négyszeres ár azt jelenti, hogy a lakossági gázár alacsonyan tartásához jelentősen hozzájárulunk.
(2) A cikk jól összegzi, hogy a civil szervezetek fennmaradására már alig vannak hazai pályázatok, források. Így egyre inkább külföldi forrásokat keresünk. Például EU-s közvetlen forrást nyertünk, amelyből más tanodák működését segítjük. Néhány hete a szuverenitásvédelmi hivatal listáján találtuk magunkat emiatt, mert a hivatal szerint az EU-tól nyert forrás nem másnak, Soros Györgynek a műve.
Sok-sok hasonlót élünk át a Motivációnál nap mint nap, amit jól lefest ez az írás.
Úgyhogy, ha nem ajánlottad fel még az adód 1%-át valamelyik civil szervezetnek, akkor ezt tedd meg kérlek. Örülünk, ha ezek mi vagyunk, de ezernyi szervezet van, amely megérdemli. Az a fontos, hogy rendelkezz az 1%-odról, ne hagyd bent, sokaknak van rá szüksége.