Regisztráció Elfelejtett jelszó

A helyzet Görögországban pedig, az hogy ...

matgab Előzmény: #1500097

A nyugati társadalom felépítése azon alapult kb 2 évezreden keresztül, hogy a nőt eltartotta a férfi, mert a nő önmagában életképtelenek voltak (vadászni, földet művelni, házat építeni stb stb), cserében minden férfinak elintézték a házi és ház körüli munkát, a gyerekek felnevelését (so so) és a kajából ételt, a házból otthont "készítettek" és szexet adtak a férfiaknak.

Ehhez kulturális hátteret az egyház adta, aki azt mondta, hogy sokasodjatok, de a szex önmagában bűn.

Így kvázi a férfiak -nők párban elég hatékonyan fenn tudtak maradni, szaporodtak, erősödött a gazdaság, olyaannyira, hogy a nyugati világ leigázta a világ más részeit.

Csakhogy a technológia és a társadalom fejlődésével ma már a nők a munkájukért kapott fizetésükkel megszabadultak attól a kötelezettségtől, hogy bármelyik férfivel össze kellett állniuk (aki megkérte a kezüket) az életben maradás érdekében. Fizetésükből képesek egy minimál lakhatást (albérlet), kaját és ruhát biztosítani maguknak, a "férfi munkákat" is el tudják végeztetni (férfi barátaik segítenek nekik, vagy elvégeztetik a munkát egy szerelővel akit pénzből fizetnek ki.)

A nők így nem "akárkivel" kötik össze az életüket, hanem sokkal jobban tudnak válogatni , várni az alapösztönük szerinti alfa hímekre. Sőt erre a social média igen erősen rásegít, hiszen ma már nem is a lokális alfahím a cél (a falu legjóképűbb, legizmosabb, leggazdagabb stb stb ) férfija, hanem úgy unblock az egész Föld legjobb eléjük vetített ideálisnak tűnő álompasijai adják a mércét...

Tehát nem akarnak szülni, csak annak, aki egész hátralévő életük biztonságát tudja majd garantálni.

Csakhogy... Ez a pasik top 5%-ának minősülő férfiaknak meg eszük ágában sincs megnősülni , gyereket vállalni- legalábbis nem sürgős. élvezik a playboy életmódot, kefélik a csajokat, sportautóik jobboldali ülésére ültetik a barbie babákat.

Persze 30+ de inkább 40+ évesen ők is hajlandóak lenyugodni és egy kellemes 25-30 közötti nővel megpróbálnak családot alapítani. De ezeknek a kapcsolatoknak nagyrészt azért 1-2 gyerek után vége van, hiszen a korábbi életmódjukat nagyon szeretik a pasik, könnyen lesz belőle válás- mondjuk a csaj utána még tud találni egy B+-os pasit, akivel azért már szépen ellehet.


A nők nagy része viszont - egyszer egyszer ha elkapja őket néhány napra/hétre /hónapra egy ilyen "top"pasi, akkor végleg elhiszik magukról, hogy nekik előbb utóbb össze fog jönni egy ilyen, csak ki kell várniuk. Aztán elérik a 35-40 éves kort és akkor vagy elmagyarazzák maguknak, hogy így szeretnek élni (kutyával macskával de szabadon), vagy csinálnak majdnem bárkinek (legalább B kategóriás pasinak) egy gyereket. Ha tudnak, mert 35-40-nél bár kinézetre még nagyon jól néz ki a többség, de azok a fránya petesejtek már bizony nem olyanok, mint 10-15 évvel azelőtt. Jó nehezen esnek teherbe, jönnek a beültetések, amik vagy sikeresek vagy sem.

Gyakorlatilag ha az ember rendszeresen lelátogat a játszóterekre, hogy megnézze, hogy kik is szülnek ma Magyarországon (mondjuk Budán), akkor azt látom, hogy leginkább 35 feletti nők, de azok közül is inkább a csúnyábbak. Akik huszonéves korukban szembesülnek azzal, hogy ők bizony nem castingolhatnak olyan könnyen , mint szebb nőtársaik. Ők 29-35 éves koruk között mégiscsak összejönnek a C kategóriás pasikkal , akik valami irodában dolgozgatnak , felveszik együtt a lakáshitelt és családot alapítanak.

A D és E kategóriás pasiknak meg marad az álmodozás, hogy valaha lesz párkapcsolatuk, ha szerencséjük van, akkor egy-egy rövidebb párkapcsolatuk lesz.

Aztán persze az alsóbb kategóriájú nők pasik sok esetben keverednek egymással teljesen véletlenszerűen, ők tudják, hogy jobb úgysem lesz, vagy legalább valaki kedvesen szólt hozzájuk- na ezeknél akár hamar össze is jön a gyerek.


De alapvetően a nyugati társadalmi rend felborult és a régi keretek között ebben az új társadalmi rendben az emberek nem szaporodnak.

Egyetlen megoldás lenne, ha visszaállnánk az ősközösségi alapokhoz, ahol lazább, nagyobb közösségek képeznének egy családot, egy-egy alfa hímmek, akik mellett a Béta hímek is szerepet kapnának. A nők ezekben a családokban segítenék egymást és nem lennének a szülők rászorulva arra, hogy a szülők ketten neveljék a gyerekeket, bevásároljanak, takarítsanak, ápolják a szüleiket és próbáljanak még párkapcsolatot is fenntartani.

Ez csak úgy lehetne, hogy kb 3-4 férfi körül lenne kb 10-15 nő és ezek egyfajta kommunában élve segítenék egymást egy családként. Tudna 1-2 nő vigyázni 10-20 gyerekre, a nagyobb gyerekek is már vigyáznának , játszanának a kicsikkel. A nők másik része az öregeket ápolná, intézné az intézni valókat, a férfiak meg megteremtenék az anyagi alapjait a család fenntartásának. Szex meg kvázi mindenki mindenkivel... Nem is lenne fontos, hogy kié a gyerek, egyformán szeretnék őket...