Regisztráció Elfelejtett jelszó

középpontban az egészség

Koffein Előzmény: #1498890

A végére eltértünk a nyugdíjkérdéstől. Amit mondani akartam, hogy a nyugdíj előtakarékosság nem feltétlenül csak önkéntesből áll, oké, jó ha van, de mellette, ha már tőzsdézgetünk, akkor már ésszerű, ha nyitunk egy tbsz-t, ha nem komfortos, akkor nem, és ha relatíve jó céget akcióznak le, akkor érdemes olyan cégekre markolni, ami osztalékot fizet, mert hosszú távon casht is termel, amit vissza lehet forgatni, és ha visszapattan, akkor árfolyamnyerséget is elérünk... persze, lehet trendi tech céget is, ez már kockázatosabb sztori, jókor kell beszállni, majd elfelejteni egy időre. Nézzük meg a tesla, vagy bitcoin milliomosokat, a többség nem nyúlt hozzá, nem kereskedett, nem ki be ugrált, mármint az átlag többség, akikről tudunk, azok valószínűleg nem is csekkolták naponta az árfolyamot.. vagy elfelejtődött, vagy musk, bitcoin fanatikusak voltak, amikor ráeszméltek, azt vették észre, hogy korábban nyugdíjazhatják magukat és bekerültek arra az 5percre a médiába... na meg a béten is vannak jó magyar cégek, csak levannak sajnálva..

Lehet külön lábat kialakítani állampapírral is, van egy összeg, amit erre szánsz, és mindig vadászod az államkincstár oldalán a legjobb ajánlatokat... vagy kh oldalán már van cseh állampapír, globál állampapír, gondolom más broki cégeknél is van hasonló, a lényeg, hogy különböző lábakat is ki lehet növeszteni. Ha nincs sok pénze, bevétele az embernek nem megy ez olyan gyorsan, hanem lassabban megy, nagyon lassan. Uncsi, kételkedős a dolog, de egy jó pár év után már látszódni fog az eredmény...

A lényeg, havonta, rendszeresen menjen x összeg az adott portfólió, vagy láb (hívjuk bárhogy is) építésbe...

S hogy többé vált számomra, az azt is jelenti, hogy már nem csak a jövőbeni nyugdíj kérdés könnyebb, hanem az is, hogyha beüt valami szar, akkor hozzá tudok nyúlni, vagy akár hitelt előre tudok törleszteni a befolyó osztalékokból, kevesebb az idegeskedés minden szinten.

Na részemről ennyi.