Regisztráció Elfelejtett jelszó

Boomerek lakhatási problémája

matgab Előzmény: #1496507

Jó, azért gondold azt is hozzá, hogy 2002-ben a mai viszonyokhoz képest még sokkal erősebb volt a fekete gazdaság.

Akkortájt még tök elterjedt volt, hogy totál bejelentés nélkül alkalmaztak embereket. Mindennapos volt, ha valaki nem a multi szektorban dolgozott- pont a magas adók és járulékok miatt, hogy a zsebbe ment a fizetések jó része. Vagy számlás volt (EVA- ugyebár).

Azóta meg már KATA sincs és az ellenőrzés is sokkal hatékonyabb.

Tehát az akkori bruttó 300, nettó 170 az akkor is nagyon sok embernek megvolt, csak nem fehéren!

Tehát én bruttó fizetésben nyilván kilógtam a sorból, nettóban viszont egyáltalán nem kiugróan.

Ja igen , akkor ha már itt a téma, nyilván 2000 környékén (90-es évekről nem is beszélve!) sokkal több lehetőség volt vállalkozni, mint ma. És sokkal egyszerűbb is volt vállalkozást indítani. Mindig minden évben csak hozzárakódik valami adminisztrációs faszság, ERP, termékdíj, NAV-hoz bekötött pénztárgép, kötelező online számlaadás stb stb.

Régen ebből a szempontból is sokkal egyszerűbb volt. Adták a vállalkozók a szolgáltatást, vagy kereskedtek, számla nélkül ÁFA nélkül okosba. Az alkalmazottak meg beszámlázták.

Az EVA úgy indult, hogy 20% vagy 25% volt az ÁFA, amit a nettóra tettél és csak a bruttó 15%-át kellett leadózni, magyarul az ÁFA egy részét is eltette az ember!

Hol vannak ma már ilyen sztorik, lehetőségek, amit fiatalon aki élelmes volt meglovagolt és nem szarakodott bruttókkal meg adókkal...!?