Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyerész Elek: Árat emelek!

Spade Előzmény: #1489817

Már írtam többször h a zúgynevezett nagybetűs "piac" nem stabilis rendszer matematikai értelemben (sem), mert nincs negatív visszacsatolás. Ezt helyettesítené a piaci láthatatlan kéz ami NINCS,van néha de az a fed, állami alapok stb keze akik összefogva alányulnak a piacnak ha szükség van rá.. De ez nem strukturális automatikus szabályozódás. A labilitás egyik oka h a zember mint élőlény pánikoltatható. A mostani infláció többlet egy részét írharjuk a pánikoltatás számlájára, amit kicsiben kifejez- ha más emel akkor én is (tűz esetén mindenki a kijárathoz szalad és közben sokakat halálra taposnak a pánikban) . De leginkább amit a fészen űznek és már a covidnál elkezdődött. Valszeg a sziadollárellenzék közreműködésével. jó lenyomata ennek, Evelin itteni kérdései, tényleg öccáz lesz az ájro? tényleg nem fizetik ki a zállampapírokat ? tényleg csődbe mennek a bankok meg a zállam ? És a forumon is megfigyelhetjük a pánikoltatást feco és walex részéről. A zöccázas ájróról a szart se érő állampapírokról és a szinte becsődolt államról. De amikor 430 felett 500-es ájróról írkáltak, és aki ennek hatására vett az már majd 10% buksiban csücsül. Annak ki fizeti ki legalább egy részét, ők ? Legalább Evelinnek ? Ja azt már nem És igen szerintem is kari után fordulat jön és nagyon remélem h a pék aki a csövön kifér úgy emelt árat majd ha csődbe jut a zállam nem menti meg