Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 500 - Internal Server Error :)

Spade Előzmény: #141103

Talán a Magyarország topicban volt egy vita a civilizációkról, benne a magyarról, a jövőkről, akkor hozzá akartam szólni, de éppen időhiány miatt ez elmaradt, így most gondoltam átfogóbban írok a témáról annál mint amit ott irtam volna.

A civiliáció(nk) fejlődéséhez a best seller munkák és elméletek tulajdonképpen 4 irányból közelítenek ez egyik a Spengler A Nyugat alkonya és ennek továbbfejlesztője Toynbee, aki Spengler fatalista, zárt , ezer évig tartó születő-fejlődő-csúcs hanyatlás -pusztulás életciklusokra bontható kultúrá /civilizációk modelljét továbbfejlesztve azt mondja az utolsó fázis nem szükségszerű, sőt, akár a többi se, hamarabb elbukhat, eltűnhet, vagy jóformán meg se születhet-avagy megmarad. Majd következik 2 irányzat amelyek a jelen és közeljövő lehetőségit kilátásait elemzik, így Fukuyama - A történelem vége valamint Huntington A civilizációk összecsapása. A negyedik irány pedig az amiről beszélni is szeretnék, az Dawkins - Önző gének elméletének mémjei, főleg azért mert ez a kultura fejlődésének dinamikájával fogalkozik.