Regisztráció Elfelejtett jelszó

ellenzék és vagyonadó

matgab Előzmény: #1148483

fiatal pár... Már itt kezdődnek a nehézségek, mert manapság már sok fiatal nem is párban él, vagy nem élnek együtt.

Havi nettó 300 az 450 bruttó.

Az azért még nem sok fiatal munkavállalónak van meg... Közalkalmazottakról nem is beszélve.

És ha meg azt is mondjuk, hogy két embernek 600 és az egyik közalkalmazott, akkor 400 -450 nettó meg végképp nem adatik meg egy átlag fiatal alkalmazottnak.

És ha meg is van 600 nettó. Abból ahogy mondod 300 a rezsi+ lakás. Mellette azért vannak kaja+ ruházati + kulturális-szórakozási költségek, hiszen fiatalok , élniük , tapasztalniuk kell. Plusz lehet még akár kutyájuk, akár előre nem látható hirtelen kiadásaik, ne adj isten autójuk, amit fent kell tartani.

Ez két emberre számítva havi szinten 300e ft-ból azért elég szűkösen van meg szerintem. De tegyük fel , hogy nagyon spórolnak és félre tudnak tenni ketten együtt havi 50-et vagy max max max 100-at, de az már elég aszkéta életmód manapság.

Akkor évente tudnak kb. 1-1,5 m2 lakást összegyűjteni ketten együtt összesen.

Az azért nagyon kemény, mert 15-20 év után lehetne (növekvő tapasztalat miatt emelkedő béreket feltételezve) egy max 40-60m2 lakásuk!

Ez azt jelenti hogy leggyorsabban 35 éves korban érik el azt, hogy egy max 1 gyereket el tudjanak vállalni. És akkor ott meg is áll a folyamat, mert a gyereket utána el kell tartani, fejleszteni etetni , öltöztetni kell, azaz a havi 100-as megtakarítás ugrik is.

És 40 m2 lakás az inkább 1 , mint 2 de főleg nem 3 embernek való!

Teljesen esélytelen, hacsak nem tudnak a szülők besegíteni, vagy nem egy 30-35 éves pasival jön össze a pályakezdő nő.