Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ricsi

Hát gyerekek (remélem nem sértődtök meg a megszólítás miatt) ez a beszélgetés kezd olyanná válni, amiben nem szeretnék részt venni. Így csak 1-2 dologra reagálnék, amiket már megbeszéltünk, de látom, nem maradt meg bennetek. Nem emelem ki, kinek írom, mindenki ráismer.

Az áldozat nem ember, hanem állatáldozat. Kecske, juh, bírka, szarvasmarha, a bűnök mértéke miatt. Ölési ösztön nem játszik benne szerepet, mert abban az időben mindenki levágta azt, amit megevett, így az ott annyira természetes volt, mint ma a tv nézés.

Balázs. Neked kiemelem. Ha törésnek gondolod azt, hogy észreveszed, sok mindened megvan, mégis üres az életed, akkor igen, kell egy törés. Engem ez az üresség először nem Istenhez, hanem az öngyilkossághoz sodort. Az nem sikerült, és akkor kerestem meg Istent. De van, aki öngyilkosság nélkül is először Istent keresi. Aztán van, aki az alkoholt, van aki a kábítószert, van aki a kurvákat. Vagy bármi más pótszert. De azok nem oldják meg a gondokat. Nézz szét a művészvilágban, nekik mindenük megvan, amire halandó ember vágyik, mégis üresek belül sokan, nagyon sokat.

Ha valamire az ember ráteszi az életét, azt nem nevezném könnyű bűnbocsánatnak. A valódi kereszténységben nincs gyónás, komoly, könnyek közötti bűnbánat van. Ez nem összekeverendő.

Én nem tartom magam szegény embernek vagy butának, mégis hiszek. És sok ismerősöm van a gyüliben, jól menő ügyvédek, orvosok, mérnökök, akik sem nem buták, sem nem szegények, mégis hisznek. Ez megint egy általánosítás volt, mert alátámasztja a te igazadat, tehát így van.

Isten valóban lelépett a világból, jelenleg a Sátán e világnak fejedelme. Isten már csak azokban él itt a földön, akik elfogadták őt, és neki szolgálnak. Azok nem tesznek rosszat másnak. Ismerek sok ilyen embert, tudom miről beszélek.

Asszem ma délelőtt írtam, hogy egy atombomba ledobását is meg tudjuk indokolni, ehhez hasonló mondjuk a ruandai mészárlás. Csak valahogy azt érzem, bármit is írok, annak ellenére pár hozzászólással arrébb ugyanaz a téma megint előkerül. Mintha süketekkel beszélgetnék.

És ennek hatására én kiléptem most innen. Aki tényleg beszélgetni akar erről a témáról, érdekli, vagy csak válaszokat keres, azoknak továbbra is itt vagyok, de a többiek hozzászólásaira nem válaszolok. Természetesen ez csak erre a topikra igaz, a tőzsdére nem.

Bárkit megbántottam, attól elnézést kérek. Az én hitem és igazságom szerint csak 2 út létezik, Istené és a Sátáné. Vagy ezen jársz, vagy azon. De ha a Sátán útján jár valaki, ne kérje számon Istenen, miért hagyja ezt vagy azt az életében. Nem robotok vagyunk. Mi döntünk, melyik hatalom befolyását engedjük az életünkben. De arany középút nem létezik.