Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

GáborGábor Előzmény: #113959

No, ezen én is megütköztem ...

"mivel igazság csak EGY van ezért nem akarják megismerni, mert akkor nem lehetne meg kinek-kinek a saját maga (annak vélt) "igaza"."

- írod Te, mikor 2-3 hsz-szel korábban írtam pont az ellenkezőjéről. Mindenkinek szíve-joga - véleményem szerint kötelessége is - a saját igazát, a saját vallását keresni, megygyőződését megalapozni, fejleszteni.

"ha nyitott vagy és kíváncsi a világ dolgaira és mélyebb összefüggéseire, akkor ki fogod próbálni :o) és ha nem úgy mész neki a hitnek, hogy nincs Isten és értelmetlen Jézus megváltása stb., hanem teljesen nyitott, gyermeki szívvel (lélekkel), akkor kaphatsz ízelítőt az igazi boldogságból, ami szabaddá tesz (de ez a szabadság nem az amit a világ szajkózz), hanem az igazi és egyetlen."

- eme gondolatmeneted egysíkú, a keresztény egyház körül csoportosul. Pedig több lehetőséged is van, "járj nyitott szemmel" - ezt minden vallás tanítja! Ennek következményeit azonban másként tolerálják.

"sosem fogtok akárcsak egy szikrát is megérteni Istenből, Jézusból, a hitből, az igazságból és a szeretetből ha ezt nem próbáljátok ki."

- rk. családban nőttem fel de sokat csalódtam embertársaimban, mennyire nem viselkednek keretényként, pedig sokan közülük naponta járnak templomba ...

"ja, és nem ésszel kell sem megérteni, sem kipróbálni, hanem szívvel (értsd. itt nem az érzelmes, szerelmes szívet, hanem az ember igazi szívét, valóját, a lelkét)."

- ez az a gondolat, amit az egyház évszázadokon át eröltet a szegényekre. Vajon a tehetősek miért gondolják másként? Ezt az egyházi méltóságokra is értem, főleg rájuk ...