Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #113781Jajj nekem.
Lehet, nem voltam egyértelmű...
A Biblia nem tudományos mű abból a szempontból, megfelel-e tökéletesen a mai elképzeléseknek az ott leírt teremtés-történet. Én csak erre gondoltam. Vagy pl az özönvíz. Mert szerintem a pl. a teremtés vagy az özönvíz megfelelnek a valóságnak, de nem látom értelmét erre szót pazarolni.
Júdás könyve értelmetlen és érthetetlen, de én nem az új szövetségre gondoltam, hanem az ó szövetségre. Találnak tekercseket itt-ott, és minden szó egyezik a mai bibliával. Tetszik, nem tetszik, ez így van.
Pont ezért nem értem, miért nem látjátok, van egy eszme, egy hit, egy vallás, mindegy most, minek nevezed. Korok, népek, uralkodók jönnek-mennek, ez pedig ugyanazt mondja évezredek óta. És nem módosul mindenki kénye-kedve szerint, mégis (vagy tán pont ezért) megállja a helyét.
Júdás evangéliuma: Tudom, most nagyon felkapott dolog, megnéztem róla a műsort. Aki kicsit ért a témához, az kb 20-25 csúsztatást (szó szerint hazugságot) fedez fel a műsorban. Ezek olyan hazugságok, amiket a mai tudomány is annak tart, pl a kanonizáció ideje és valódi lefolyása. Ha én találok benne ennyi hazugságot, mire alapozzam azt a feltevésem, hogy a többi része igaz.
És most a lényegi rész. Evangélium = Örömhír. Az örömhír pedig az, hogy Jézus Krisztus Isten fiaként lejött a földre, itt élt és tanított, majd 33 évesen a bűneink bocsánatára kereszthalált halt és harmadnapon feltámadott. Miután feltámadt, látták sokan, beszéltek vele sokan. Pár hét múlva pedig testben felment a mennybe, és ott ül Isten jobbján. És ami még számomra fontos, bár nem az evangélium része, hogy a megváltás miatt Isten az Ő kezébe helyezett minden hatalmat.
Ezt leírta Máté, Márk, Lukács és János. Az első három szinoptikus, János más oldalról közelíti meg, de ez mindben benne van. És ez a fontos. Ha van más könyv, ami ezt alátámasztja, akkor tőlem benne lehet a bibliában. Ha pedig nem támasztja alá, ne hívjuk evangéliumnak.
Valahogy János is láthatta előre, lesznek még ilyen próbálkozások, ezért a könyvében (evangéliumában) a következőket írja:
János 20:30-31. Sok más jelt is mívelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, a melyek nincsenek megírva ebben a könyvben; Ezek pedig azért irattak meg, hogy higyjétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek legyen az ő nevében.
Elhittem, elfogadtam az Urat, és örök életem van. Nekem elég erre ez a 4 evangélium is. Lehetne tőlem akár csak 1, akár végtelen, ezeknek ugyanezt a célt kell szolgálniuk. Ha pedig nem ezt szolgálják, akkor nincs keresnivalójuk ebben a könyvben. Mert akkor beleköthetjük MARX összest, vagy a Nagy Indiánkönyvet is.