Re: nincs cím
Ozzy_ Előzmény: #112208a 92 elem egy kicsit egyszerűsített.
Az én elméletem szerint a világ nem áll másból mint energiából. Ez az energia számunkra szabályok szerint rendeződve tömeg képében jelenik meg.
Kicsit kifejtem mire is gondolok.
Nézd meg a nap hogyan "működik"
Egy mol Hidrogén tomege 1,008g.
Egy mol Hélium tömege 4g
4 Hidrogén atomból lesz 1 Hélium atom a magfúzió során. Viszont ilyenkor van 0,032g megmaradt tömeg, ami energia formájában távozik. Ez a napsugárzás. Tehát a tömeg energiává alakul át.
De gondoljunk csak egy izzószálra. Fényt bocsát ki, ami bár rendelkezik anyagi tulajdonságokkal, de mégis csak egy energia, ami egy anyagból jön ki.
Az atomrobbanás is hasonló elven működik.
Vagy, hogy mást ne is említsek az atomok miért nem esnek szét? Mert az atom is maga az energia, ami összerendeződött formában tömeggé válik. És ez az összerendeződés segíti az energiát, hogy saját energiájával egyben maradjon tömegi állapotban.
Nem véletelen van az se, hogy egyre kisebb részecskéket találnak az anyagokban. Már az elektront is bontani tudják stb. A végén nem lepődnék meg, ha energia mezőket találnának csak a legkisebb szinten.
Persze ha van itt fizikus lehet, hogy ezt másképp vázolná fel, de az én elméletem ez.
Einstein híres képlete is erre utal
E=m*c2
Azaz energia = tömeg * fénysebesség négyzete.
Vagyis a tömeg energiává alakítható és vissza.