Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Ozzy_ Előzmény: #112168

Akkor én pogány vagyok és a feleségem is.

Egyikünk sincs megkeresztelve.

Egyébként nem fogom fel negatívnak ezt a szót ezt csak azzá tették még régen, amikor az volt a jó állam és az államon belül az volt a jó polgár, aki keresztény volt. Vagyis katolikus, mert látom most már ez a kettő nem ugyanaz, de a gyökereik egy helyről jönnek. Így aztán kialakult az, hogy aki másképp gondolkodik, nem hisz istenben az nem lehet jó ember, ezért a pogány kapott egy ilyen pejoratív jelentést.

Egyébként én egyszerűen nem tudom elképzelni egy felsőbb rendű lény létezését, aki mindent irányít és minden felett van hatalma. Ezt nem választottam, egyszerűen csak nem hiszem el.

Hogy mondjak egy marhaságot: nekem ez olyan, mintha valaki azt kérdezné, hogy elhiszem-e, hogy élnek egerek a holdon. Mivel szilárd meggyőződésem, hogy nincs egér a holdon ezért azt válaszolom, hogy nem. Ugyanígy vagyok istennel is. Akárki akárhányszor mondja, hogy márpedig van egér a holdon, én tuti biztos vagyok benne, hogy nincs. Amíg ennek ellenkezőjéről nem tud valaki meggyőzni addig nem tudom elhinni. Más szóval nem hiszek. És ez nem akarat kérdése.