Orco részvény
hAliG(na újra - kipróbáltam a moderálást és hát az töröl :D )
Azért hoztam létre ez a topikot, mert szerintem érdemes foglalkozni ezzel a részvénnyel.
Egy kis cégbemutató:
Az Orco Property Group Közép-Európa ingatlan és szállodaipari piacának vezető befektetési, fejlesztési és vagyonkezelő társasága, amely - 2007 június 30-i becslések szerint - jelenleg 2,15 milliárd euró értékű vagyont kezel. Az Orco Property Group egy luxemburgi központú, nyilvánosan működő társaság, amely 1991 óta van jelen Közép-Európában. Részvényei a Euronexten, Prágában, Varsóban és Budapesten kerültek tőzsdei bevezetésre.
A Bp-i tőzsdére 2007. jún. 21-én került bevezetésre, 10.9 millió db részvény. Akkoriban 30900 Ft is volt egy részvény ára!!!
Azóta komoly lejtmenetbe kezdett (ami az egész ingatlanszektorra jellemző), pl. 2008.májusában ~14500Ft, szeptemberben ~6500Ft, 2009.03.02 mélypontnál pedig 980Ft volt egy részvény ára.
Jelenleg ~2800Ft-nál sávozgat.
Az Orco 2009.03.25én csődvédelmet kért, egészen 2009.09.25-ig kapta meg.
A cél, a hitelek és a cég átstrukturálása, a veszteséget hozó ingatlanok értékesítése stb.
A Q2 gyorsjelentés 2009.08.27én jelenik meg. Előzetes elemzés szerint, jobb adatok várhatóak, mint a Q1-nél és elképzelhető, hogy nem kérik tovább a csődvédelmet!
Amennyiben erre sor kerül, úgy komoly árfolyam emelkedés várható.