Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ozzy_

Ez megint egy népszerű téma, kb mint a vallás topik.

Ilyen MLM cuccokkal már mindenkit megkerestek asszem. Amway, Oriflame, Avon stb. Szerintem már mindenkit elhívtak legalább 5-ször ilyen szeánszokra.

Amit én látok, hogy a különbség azok az MLM cégek, és ez a mostnai a Sciennet között, az az, hogy a Sciennetnek már nincs is saját terméke, hanem más termékeire kér kedvezményt, hogy aki kártyával rendelkezik, az kedvezményt kap a beszervezett üzletekben.

Ezt józan ésszel átgondolva én azt látom, hogy van pozitív és negatív oldala is.

Krisztiánnak igaza van abban, hogy mondjuk autóvásárlásnál rosszabb alkupozícióból indulunk. Utazási irodánál is igaz lehet ez, vagy szervízben is.

Értékesebb termékek, gépek vásárlásánál meg az e-bay-t nem fogja egyetlen ilyen hálózat se megverni.

Viszont az előnye az, amit herceg is ír. Ha már eleve ott vásárolsz napi szinten háztartási alapanyagokat, kellékeket, ahova ez a kedvezmény is szól, akkor talán megéri belépni.

Én ég az életben nem vásároltam Coop-ban, de ha az lenne a sarkon Smarket helyett, akkor lehet, hogy elgondolkodnék. A nagy tételeket ugyse ott veszem, a hirtelen szükségleteket meg úgyis ott veszem, akár van rá kedvezmény, akár nincs. Akkor már miért ne legyen?

Ennek megvan az az oldala is, hogy a herceg által emlegetett Smart kártyára is hasonlóképpen kap kedvezményt az ember. Na ja, csak én sose tankolok Shell-nél, mert drága, ezért aztán Smart kártyára sincs szükségem. McDonalds-ba se járok sűrűn =)

Szóval kiszűrve a lényeget, nagy pénzeket nem fog senki spórolni, aki csak vásárlásra akarja használni, max az esti sör árából kap a sarki boltban pár%-ot. Mivel úgy tudom ingyen van, akinek Coop a sarki bolt, annak megéri. Autókereskedések, meg egyéb nagyobb értékű árukat, szolgáltatásokat kezelő cégeknél pedig úgyse kapunk nagyobb kedvezményt, mint amit egyébként ki tudunk alkudni kártya nélkül. Max leveszi a vállunkról az alkudozás terhét egy kis felárért.

Mindenki eldöntheti maga, hogy neki megéri-e ha csak vásárolni akar vele.

A beszervezés, meg személy szerint megint nem az én műfajom, ez is mindenkinek az egyénisége szerint eldöntendő hogy tud-e ilyennel foglalkozni, vagy se. Ha a válasz igen, akkor siessen, mert lassan késő lesz.

Kb ez az én véleményem. Megpróbáltam objektív maradni.