Regisztráció Elfelejtett jelszó

Formula 1

Re: MS magic

#94037 Zabás Előzmény: #94030

Akárcsak Hami és Alonso, ő is megosztja az embereket, de el kell ismerni vezetni azt tud!!

Schumi vérnyomása a rajtnál mit sem változott a normális állapotától! Azt hitték, hogy elromlott a műszer!

Ennél alacsonyabbat csak Raikönennél mértek, ő a cél előtt el is aludt az első versenyén az F1-ben!

#94030 banyaiz Előzmény: #93944

:) Mint egy gép úgy ment. :D

Lehet bírálni Schumit, nagy bajnok mindig megosztja a tömeget, mert ahhoz, hogy vki ilyen sikereket elérjen eléggé célratörő kell legyen.

Amikor igazán fénykorában volt nem volt nála senki gyorsabb. Benne volt a 10 világbajnoki cím, azért szorítottam meglegyen. A végén Alonso ugyan elverte kétszer, de egyszer a gumik miatt, egyszer pedig az utolsó előtti versenyen behalt a Ferrari pedig akkor első volt és vezetett a Vb-en, aztán volt a lábtörés, szóval meglehetett volna a 10 kis szerencsével. :D

Amiben ő nagyon nagy volt, azon kívül, hogy mindenkinél gyorsabb, autó beállításokban szinte soha nem hibázott, és elég jól bírta a nyomást kritikust helyzetekben, jól tudta motiválni a csapatot. Rá épült az egész csapat. Vki írta, hogy ő volt az első számú pilóta, hát furcsa lett volna ha nem így van, mikor az összes csapattársát az időmérések 99,99%-án szénné alázta.

#93954 csapa Előzmény: #93906

Nekem is ez a gondom:-)))!

3-an is kevesek lettek volna. Ez egy igazi jó csapatmunka volt, de tény ők hárman voltak ebben a meghatározó emberek, az biztos. Viszont ehhez kellett egy jó anyagi háttér, egy kiváló üzleti modell, jó stratégia és még sok minden más is természetesen. Véletlenül nem születnek sikerek, vagy csak nagyon ritkán, és az sem a Forma 1-ben. Bár Schumi is egy playboy-al nyerte az első kettőt. :-)))

Re: nincs cím

#93952 Johny King Előzmény: #93943

Az utolsó évében pedig több mint 50 pont hátrányból jött fel, amikor is az utolsó futamon defektet kapott, pedig ott is jó esélyei voltak a győzelemre, amivel szintén világbajnok lett volna...

#93950 Johny King Előzmény: #93936

Nem értek veled egyet, de ez nem is érdekes!

Sajnos csak egyoldalúan nézed a teljesítményét!

Ő nem csak autóversenyzőként volt kiemelkedő, hanem értett is az autókhoz, a beállításokhoz, vagyis pontos el tudta magyarázni, hogy valójában hogyan is kellene az adott versenyre beállítani a versenygépet! Pontosan ezzel lett Ő is és az akkori Ferrari is hallhatatlan!

Várd ki a végét a mostani visszatérésének, mert még akár csúnyán meg is tréfálhatja a jelenlegi mezőnyt!

Bár szerintem a Hamiltont a hátralévő futamokon igen nehéz lesz megverni...

U.I.: Csak azt sajnálom, hogy múlt hét csütörtökön 30 szoros szorzóval nem játszottam meg, pedig sejtettem, hogy nyerni fog...

#93944 Kissherceg Előzmény: #93899

emlékszem és összesen 5kiállás volt. Azon kész voltam, máig sem hiszem el, hogy megtörtént, ott vmi féreglyuk volt a pályán :D:D

Józsi sztm egyáltalán nem. Triumvirátust alkottak, véletlenek vannak, de ez egyértelműen közös siker. Schumi vezetési képessége és intelligenciája kiemelte a mezőnyből. Annyira, hogy még öccse is jól megélt belőle :))

#93943 Kissherceg Előzmény: #93936

99ben Schumi vezette a pontversenyt, amikor lábtörést szenvedett, ezért nem lett 8szoros világbajnok. MS for president :))

Én Schumit elismerem, mi…

#93936 Ozzy_

Én Schumit elismerem, mint őstehetséget, de nem tartom nagy versenyzőnek.

Hill ellen kilökéssel nyert, aztán Velleneuve ellen is bepróbálta a figurát, de akkor nem jött neki össze.

A Ferrarinál amíg ez szabályos volt, addig kimondottan első számú pilóta volt, azaz nem lehetett megelőzni, csak ha esélytelen volt feljönni pontszerző helyre, aztán mikor már nem volt szabályos a pilóták megkülönböztetése, akkor feketén ment ugyanez Brawn okos irányítása alatt.

Az hogy a Ferrari Schumacher előtt nem volt sikeres nem az akkori pilóták hibája, hanem a Ferrarié, mert nem bírt 10 kört végigmenni a pályán. Lehetett volna Schumi is a volánnál, akkor se ment volna.

Szóval én nem vitatom, hogy nagy tehetség és tényleg talán a legjobb pilóta a Forma 1 történetében, de azért lássuk reálisan a dolgokat. a 7 vb-ből csak 6-ot adok neki (1 Hill-é). A Ferrarinál másnak esélye se volt vb-t nyerni az 1-es számú pilótával szemben és mivel a legjobb kocsi volt akkoriban ezért Schumi tuti befutó volt. Erre bizonyíték, hogy a hideg vizet se vihette a két McLaren után, amikor Hakkinen, meg a nem túl tehetséges Coulthard is végig verte két éven keresztül a teljes mezőnyt Schumacherrel együtt.

Tennék rá egy fogadást, hogy azonos feltételekkel akár Button, akár Vettel akár Kubica versenytársa lehetne.

Sok mindennek össze kellett jönnie, hogy ekkora bajnok legyen, a tehetség önmagában nem elég.

#93906 Zabás Előzmény: #93901

Az az egy gondom van ,hogy még 4 hét :(( !!

Jean Todt-ot se felejtsük el! Ők 3-an keletek!

#93901 csapa Előzmény: #93851

Hmmm.......még az is lehet hogy igazad van Józsi....sőt......de. Most derült ki talán az, hogy Schumi nem csak nagy versenyző,de egy igazán nagy egyéniség is. Tudja és tisztában van azzal, hogy esélye sincs arra hogy futamot nyerjen, ám hétszeres világbajnokként meg engedheti magának, hogy ebben a kivételes és nehéz helyzetben ne nagyja cserben azt a csapatot amelytől éveken keresztül oly sokat kapott ( s melynek oly sokat adott!!!) Ross Brawn ma nem lehetne az aki, Schumi nélkül, és ez fordítva is igaz! A Forma 1 utóbbi éveinek messze legnagyobb eseménye lesz ha ő akár egy kört is meg tesz a pályán. lehet őt szeretni, vagy nem szeretni (én speciel kedvelem, és elfogult is vagyok!!!!) de a teljesítményét elvitatni nem lehet!

#93899 banyaiz Előzmény: #93898

Schumi a legjobb. Mindig is kedvencem volt, igazi versenyző típus, nem csak azért van a pályán, hogy körözgessen.

Mióta visszavonult nekem már nem olyan érdekes a verseny. De jó, hogy néhány futamig még itt lesz. Egyik legdurvább versenye volt mikor Hungaroringen 3 kiállással ment, és csak úgy nyerhetett, hogy vmi 20 körön keresztül olyan köröket kellett futnia mint az időmérőn, és 20 körön keresztül megcsinálta. :)

#93898 Waszeitung Előzmény: #93893

Én is neki szurkoltam,utána a kis brazilnak és most újra itt van az ász,ha ezt meglépi a Ferrari akkor nagyon jó húzás tőle,ebben a szezonban nem is tudnának nagyobb reklámot csinálni a csapatnak és az F1 nek,szeretnék tőle olyan versenyt látni mint az uccsó futamán brazilíában ahol "pénz ékszer nem számít"alapon leszállt a lila köd és nyomta neki,nah az igazán emlékezetes és látványos autózás volt a részéről!

Vörösék is azt nyilatkozták hogy inkább a jövő évi vasat fejlesztik is most felszabadultan,szinte az esélytelenek nyugalmával vághat neki a versenynek.

Ettől csak az lett volna durvább ha igaz Alonso szerződtetése és ő indult volna a következő futamon :DDD

#93893 Zabás Előzmény: #93890

Én spec. nagyon örülök neki!!!! Mindig is MS. szurkoló voltam Prost után! Most meg Brawn GP +Alonso

Új világrekord ismét lesz a neve mellett 4 éves pilóta az F1-ben :))

Csúnya lesz ha még nyerni is tud, nagyon megalázó lesz az mindenkinek, bár ebben nem bízok, örülök, ha célba ér!

Eu nagydíj, azt hiszem ott már/még nem is versenyzett, ráadásul az autó is teljesen más, mint amit megszokott /kers/ szárny stb...

Ami biztos, hogy néző csúcs lesz!!

#93890 Waszeitung Előzmény: #93851

http://www.formula.hu/f1/michael-schumacher-az-europa-nagydijon-visszater-a-formula-1-be-c27595.html

Újra láthatjuk a Sumit versenyezni!!!

Azzal azért tisztában kell lenni hogy nem volt olyan csapattársa aki legyőzte volna,a Ferraris idők előtt sem,és előtte a Ferrari 20 évig nem tudott világbajnok lenni,pedig volt rá jelentkező bőven,Brawn pedig nagy koponya de Michael nélkül nehéz lett volna összehozni a VB címeket...aki pedig azt mondja hogy azért lett többszörös világbajnok mert piros autóban ült az nézzen utána hogy mennyire volt üzembiztos és versenyképes a gép az első években...

#93888 Pami2 Előzmény: #93873

Michael Schumacher az Európa Nagydíjon visszatér a Formula-1-be

Írta: Formula.hu Nyomtatóbarát verzió

Dátum: 2009.07.29. 19:01

A Ferrari úgy döntött, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumachert ültetné be a Magyar Nagydíjon sérülést szenvedett Felipe Massa helyére. A világbajnok úgy tűnik elfogadja a felkérést.

"Hála Istennek, hogy jó hírek érkeznek Felipéről. Szeretnék neki jobbulást kívánni. Délután beszéltem Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, és úgy döntöttünk, hogy felkészülök Felipe helyettesítésére. Annak ellenére, hogy már lezártam a témát, nem hagyhatom figyelmen kívül a csapatom érdekeit ebben a szerencsétlen helyzetben. Harcosként örülök ennek a kihívásnak." - írja Schumacher a saját honlapján.

A negyven esztendős versenyző egy speciális edzésprogramot teljesít majd, hogy megfelelően fel tudjon készülni és rajthoz állhasson a valenciai versenyen.

A hivatalos bejelentés előtt a csapat meg akar bizonyosdni arról, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok az idei évben elszenvedett motorbalesete kapcsán nem szerzett-e olyan sérülsét, ami akadályozná a versenyzésben.

#93887 joco9 Előzmény: #93873

Üdv urak!

Tetszik hogy nem csak akkor írtok ha vér folyik.Schumi szerintem legenda de nem kéne visszatérnie(szerintem nem is fog) soha nem kedveltem egy kicsit se de azért vezetni azt tud.Számomra a legnagyobb Aytron Senna ! Na nyaralok tovább csak benéztem mennyi a PHYL

Végre ez volt az első verseny az évbe hogy lehetett nyerni Hamiltonnal

#93873 Johny King Előzmény: #93851

Ez baromság Józsi!!!

Én évekig utáltam Schumi-t, de el kellett ismernem, hogy Ő a valaha volt legjobb Forma 1-es pilóta!!!

Az utolsó 3-4 évében pedig kifejezetten megkedveltem!!!

#93851 hosszhuszár Előzmény: #93461

sumakker ide, sumakker oda, ha az te, vagy én ross brown irányítása alatt vezetted volna a ferrarit, te vagy én lennénk a lista vezetők..........

amire ez az idény bizonyíték is, szerintem..........

MS magic

#93461 Kissherceg

World Championships:

Michael Schumacher 7

Juan M. Fangio (Argentina) 5

Alain Prost (France) 4

Grand Prix wins:

Michael Schumacher 91

Alain Prost (France) 51

Ayrton Senna (Brazil) 41

Most wins per season:

Michael Schumacher 2004 13

Michael Schumacher 2002 11

Nigel Mansell (Great Britain) 1992 9

Michael Schumacher 1995, 2000, 2001 9

Pole Positions:

Michael Schumacher 68

Ayrton Senna (Brazil) 65

Jim Clark (Great Britain) 33

Alain Prost (France) 33

Podium places:

Michael Schumacher 154

Alain Prost (France) 106

Ayrton Senna (Brazil) 80

Michael Schumacher 1369

Alain Prost (France) 798,5

Ayrton Senna (Brazil) 614

Points per season:

Michael Schumacher 2004 148

Michael Schumacher 2002 144

Michael Schumacher 2001 123

Biggest ever points gap between champion and runner-up at the end of a F1 season:

Michael Schumacher 2002 67

Michael Schumacher 2001 58

Nigel Mansell (Great Britain) 1992 52

Earliest World Champion:

Michael Schumacher

2002 after 11 out of 17 races 64.71%

Nigel Mansell (Great Britain)

1992 after 11 out of 16 races 68.75%

Jim Clark (Great Britain) 1963

and 1965 after 7 out of 10 races 70%

Fastest laps:

Michael Schumacher 76