Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Lécci, lécci, lécci, gyere, gyere, gyere ....

#903934 Fornit Előzmény: #903688

Ez még kimaradt, mint előny:

Bár én évről évre öregebb leszek, de a diáklányok mindig ugyanolyan fiatalok.

Igányi Gábor

#902083 TrendMan Előzmény: #901868

Sarkított esetben én is mindent elolvasok - ha nagyon keresem a választ vagy nagyon fontos.

Hétköznapi esetben azonban szerintem ez nem lehetséges, muszáj szelektálni.

Azt meg nem hiszen, hogy az olvasók jelentős része utánajárna és ellenőrizné az adatokat - ami nem is hiszem, hogy olyan egyszerű lenne.

sorosozás

#901968 Koffein Előzmény: #901883

ennyire nincs téma a nagyvilágban, a 444 szerint? ez 22 napos sztori, #894728 :))

ha már vezető, trudeau annyira liberális vezető, hogy a bankszámlákat is befagyasztja, szétvereti a tüntetőket... ekkor soros bá nagyon a csendben van, nem merik kikérni a véleményét.. :)

Igányi Gábor

#901868 Ibiza Előzmény: #901743

azért ezekben ellenőrizhető számok vannak.

Nem tudom, nem is érdekes ki kivel van, mert ha érdekel egy téma akkor mindent elolvasok annak a kapcsán, ha szelektálsz akkor vesztettél, palira vesznek.

TrendMannak: avagy mit adtak nekünk a rómaiak /fidesz

#901557 Ibiza Előzmény: #901503

igen, beírhattam volna a határvédelmet, ami szerződéses kötelezettségünk hiszen a schengeni határok védelme kutya kötelessége a szélső országnak.
Az adózást írtam.
Igen, Mató elmondta, többféle adózás van, azt mondta alacsony adózást akar és a jól követhető fogyasztást akarja adóztatni -tökéletes- ellenőrzött számlázással magas fogyasztási adóval ez betartható, míg a megtakarításnak nyújt megfelelő alternatívát - állampapír- ami egyben az adósság szerkezetét is javítja. Soha nem látott magasságokban a megtakarítások.

Fidesz most balról előz ez az mszp ellen is bejött, szerintem ez most hibás, ez a kemény osztogatás egyrészt sokba fog kerülni, másrészt a nagyon érzékenyített libsi vagy a libsibalosok által mevezetett fiatalok elveszik a pénzeket de nem lesznek fidesz szavazók. Mondom neki most vetted fel a nagy zsetonokat és köpködsz a kormányra, mondom legalább akkor legyen annyi gerinc benned nem veszed fel, mondja a széparcú felveszi mert annál kevesebbet tud lopni a kormány :) erre varrj gombot.

Mató mostanában ellent mond, nem tetszik neki szerintem több dolog, kb azok amik nekem sem.
Telex: Matolcsy: Nem sikerült a kanyarban előzés
A lopásra mondom, hogy nem ellopják a pénzeket (eus pénzeknél nem is tudod vagy azonnal látszik lásd 4es metró), a módszerük az, hogy a haveri réteget hozzák helyzetbe, ha kapsz 2-3 mrd-os munkát és normálisan meg tudod csinálni és marad rajta a normál 8-16% haszon az szép..ez nem lopás.. lopás ha 1ft-ért kapsz 100Ft értéket.
A rogán féle szarzsákok több kárt okoznak fidesznek mint a teljes ballibsi média. Valószínűleg van egy olyan siserehad amit orbánnak táplálni kellett, miért mit tudnak vagy mit tesznek/tettek ezt nem tudom. Ez a siserehad kiépíthetett egy hatalmi réteget amire már orbánnak nincs hatása. Egy egy kilátszik amikor letartóztatják a legpofátlanabbakat.
Állítólag 3-5000 ember van a háttérben egy-egy kormánynál, egy részüket nem érinti a kormányok váltása, ebben benne vannak a ki- és átjáró emberek.
Csak összegezve, minden kormánynál a hatalom az erőforrások birtoklása a cél!! Ömlik be a zseton az ablakon és ezt te csatornázgatod. Ha mondod legyen híd és lőn.. mámorító lehet, ezek után nehéz lenne bolti eladónak lenni, ezért másznak le a politikai szemétdombról a gyurcsótányok.

Orbánnak van egy küldetéstudata ebben biztos vagyok, de a siserehad harapni akar. Annyit tud elérni, hogy több csöppen vissza az embereknek az országnak mint egyébként szokott.




TrendMannak: avagy mit adtak nekünk a rómaiak /fidesz

#901526 Ibiza Előzmény: #901504

igen, vállalkozó vagyok és gondolkodom. A covid válság nem volt kemény? Én semmilyen lobbihoz nem tartoztam egy petákot nem kaptam ingyen pedig jól esett volna. A vállalkozói lét ilyen, fent és lent, leng az inga. Csak jelzem a benzinkutak akkor nem akarnak egyezkedni amikor nyakig jártak a haszonban. Mellesleg korábban azt mondták nem a nafta eladása a buli hanem a mellette lévő szolgáltatás, tehát most a shop/kávézó/kajáldák jól működhet az amúgy olcsón tankoló vendéggel.
Ha annyira minuszos az üzlet akkor becsukhatja ideiglenesen, ez nincs korlátozva, deee ezt egyik sem teszi. Az építőiparban szakképzetlenül is kaphat a delikvens 20-30ezret mint kisegítő vagy jó műszaki érzékű ember, de ósen tesco, lidl is 2-300ezret fizet, gondolom a kutasok zömének nem benzinkutas a végzettsége

Amúgy láthatod, a megmentett kereskedők a vendéglátósok bőven infláció felett emelnek, 20-50% között, mert az emberek jól élnek kapják az ingyenpénzeket a zöme elkölti. A minőségnek ára van annak meg menni kell felfele (hasitasi)
A fidesz ezt soha nem tanulja meg. az olcsó vagy ingyen pénzt elveszik a kufárok a paraszttól, annyival emelnek amennyi ingyen pénzt kap. lásd bolti árak és ingatlanok. De a kereskedők a világban így működnek nem hazai találmány.

TrendMannak: avagy mit adtak nekünk a rómaiak /fidesz

#901504 Koffein Előzmény: #901455

A nagy mentés 12 éve történt, azóta sok minden változott.. mi is változtunk, a fidesz is változott... :)

Mostanra ott tartunk, hogy az emberek megmentésére hivatkozva cégek mennek tönkre. Oké, volt aki sokat nyert, de gondolj bele, ha azt mondanák, hogy holnaptól a te vállalkozásod is be kell nyelje a veszteséget fél éven keresztül, mert kampány van..

Oké, rögzíti az üzemanyag árat, de akkor mondja azt, hogy autópálya és határ mellett, piaci ár, cégeknek, kamionoknak, piaci ár, aki kannába kér 100-200 liter benyát, piaci ár...

Másik sztori, itt van a tanárok esete. Kezdő tanár 170e alatt keres, minimálbér 200e. Mennyire jogos 10% emelés? Akkor már mondhatták volna, hogy minimálbért megkapják +10%. erre megy a szkander, jogos, vagy nem jogos a tüntetés, miközben minden jóérzésű ember, azt mondja, hogy jogos, mert ő is ezt tenné..

Ha meghallgattad az iparkamarás szónoklatot, maga a vízió rendben van, csak valahogy a tetteket, a jogszabályi kivitelezést, egy picit távolabb érzem a valóságtól...

TrendMannak: avagy mit adtak nekünk a rómaiak /fidesz

#901503 matgab Előzmény: #901455

pozitív nekem még a migránsok elvi szinten is távol tartása.

Valamint a fogyasztási adók növelése és a bért terhelő adók csökkentése.

Matolcsy valóban egy zseni, kár hogy az utóbbi 3 évben mintha kivették volna a kormányrudat a kezéből. És nem Vargáéba tették át az is biztos.


Ugyanakkor az elmúlt 4 évben nem lehet nem észrevenni azt, hogy elkezdett a Fidesz a polgári oldalától távolodni és egyfajta szélsőbalos párttá válni ezekkel az árstopokkal.

Illetve a lopások mértéke és közterület kisajátítások (Balaton, Hegyvidék stb.stb) mennyisége nekem például eléggé elkezdte kiverni a villanyt. Ilyet nem csinálhatnának! A Balatont se betonozzák le, ne tegyék magán kikötőkké a szabad strandokat! Ami meg a XII. kerületben zajlik , az is minden szinten felháborító.

De az ellenzékre nem tudnék nyugodt szívvel szavazni. Egyedül az MKKP és a Bencsik János féle Polgári Választ tudom nyugodt szívvel támogatni.

TrendMannak: avagy mit adtak nekünk a rómaiak /fidesz

#901455 Ibiza Előzmény: #901019

tehát miért a fidesz: miközben mint mondom 7768.szor nálam 51%-osok az elvárt minimum 80%-assal szemben

- Megmentették a csődtől az országot amit a komcsik itthagytak. ( csak emlékezzünk, orbán elhajtotta IMF-et, utána lesz.p.a őket a repülőtéren jöjjenek vissza, - ha emlékszünk orbán első útja arabokhoz vezetett, vélhetően volt egy igérvénye és közben a helyzet rosszabb volt mint gondolták..szivesen lettem volna légy orbán hajtókáján, remélem egyszer megírja )

- Nem lakossági megszorításokkal keresték az egyensúlyt hanem a multik megadóztatásával és az eus pénzek jó hatásfokú felvételével. Ezzel a kisvállalkozásokat is életben tartották mert azok zöme a kiskerben és a szolgáltatásban lakik amit elsőre meghúz a lakosság a bajban.

- Levitték az adókat emelték a minimál béreket ( ne feledjük korábban a szakszervezet és a baloldal is tiltakozott ellene, most persze keveslik és azonnal emelje a kormány eus színtre)

- Átalakították az államadósság szerkezetét úgy, hogy közben a lakossághoz is visszamennek a magasabb kamatok

- megmentették a devizahiteleseket amit a ballibsik a népek lehúzására találtak ki ( lásd a mostani balos cicaharcot)

- Jó hatásfokkal veszik ki az eus pénzeket (gyurcsótányék 30%alatt vették ki ezeket mindent eladósodásból hitelből fedeztek mert ott lehet lopni, eus pénzeket azért ellenőrzik keményen)

- Soha nem látott módon épült az infrastruktúra úthálózat stb
ez nyílván részben eus pénz de állami beruházás is emihez az önrész kellett, ez a legjobb befektetés. Ezek hatnak a gazdaságra.

- növelték a nemzeti vagyont, visszavásárolták a stratégiai közműveket, aranytartalék, épületek, részvények..Ne feledjük komcsik eladtak mindent úgy, hogy még a nyereséget is garantálták a közmű cégeknek.

- Levitték a hitelkamatokat (a bankkartelek12-18%-ról 3,5%ra)

- olcsó hitelekkel a covid válságban fenntartották gazdaságot

- családi támogatások a népesség megtartására ( mégha nem is értek egyet a nagyobb részével, de ne idegenekkel tájidegen be nem illeszkedő népekkel kelljen a létszámot növelni )

- 2010óta nem növelték az államadósságot, sőt csökkent, mégha most emelkedett is most sem több mint a komcsik alatti 80%-os maximum. Ilyen még soha nem volt.

- Épül szépül az ország, az emberek soha nem éltek ilyen jól visszacseppen a lakosságnak a korábbi rablókhoz képest. Ne feledjük békesi fancsli kufár képét aki csak megszorításban gondolkodott (imf kutyája, hvg címlap harapta a vámpír fejével a forintot) vagy bokrost aki csinált egy kormányzati és egy lakossági megszorító csomagot, a kormányzatit már nem kérték. Vagy sipák a surányi, piaci minimumom eladni aranyat.... és persze mindegyik megszorításpárti, ahogy a gazdáik kérik tőlük.
Én azt mondom Mató egy zseni a maga furcsa világában, az ő elképzelései nálam 80% és igen az ortodox gazdaság hibáira új unortodox válasz kell.

Ha ezeket megcsinálták az ellenzék szerinti minden ellopás mellett akkor gratula nekik. Mondják ellopnak mindent, miközben épülnek a dolgot és ezer szemmel nézi az eu a költségeket, az eus pénzek felhasználását.
A véresszájú balos ismerősök szoktak fröcsögni eü állapotok..stb..mondom figyu volt 4+8év komcsi regnálás, akkor minden szép volt csodás kórházak és a kutya fidesz tette tönkre?
akkor csend van max marad a stadionos érvek.

Elsőre ez jut eszembe.

Itt jobban kifejtem azt ahogy látom.

Ibiza blog (tozsdefigyelo.com)



iparkamara

#901306 Ibiza Előzmény: #901173

igen, elvileg ez kartelezés ami a világban tiltott..de aztán mégsem. Azért lövik be az árakat mert vannak olyan szintek ahol megéri termelni, a kisebb országok és cégek olcsó olajnál veszteségesek, de technológiailag nem egyszerű csak úgy leállni (majd később elindítani), az is pénz és ennek van egy szociális része is, az olajiparban dolgozóknak kell a bér. Ez amit írtam, változott a világ a vadkapitalizmus puhult sokat.
Mellesleg az árakat kitermelés csökkentésével tartják karban aminek van előnye, kevesebb a környezetszennyezés és a (talán) véges fosszilis energiák tovább tartanak. Azért "talán" mert hirtelen mindig találnak annyit mint ami épp kell de ijesztegetni pont jó, hogy nyomják embereket a zsákutca villanyautók felé..