Regisztráció Elfelejtett jelszó

MIAMANO - mesterséges intelligencia a mindennapokban

robot porszívó?

#894681 TrendMan Előzmény: #879258

Én időközben használok, jobban teljesít, mint vártam.

Igaz nem okos készülékkel üzemeltetem, csak úgy megy magától erre meg arra.

robot porszívó?

#879258 TrendMan

Használ valaki közületek robot porszívót és ha igen, milyen tapasztalattal?

-- kivezetik a robotokat --

#864399 TrendMan

A kiskereskedelmi szektorban folyamatos harc megy a szereplők közt a költségoptimalizálásért, hiszen ezek az üzletágak jellemzően alacsony marzsokkal működnek. A világ legnagyobb szupermarket hálózata, a Walmart bejelentette, hogy megszünteti a parneri tevékenységet a Bossa Nova Robotics céggel, amely eddig készletszintellenőrző robotokkal látta el a céget. A vállalat a robotok kivezetésének okát nem hozta nyilvánosságra.

A gépek átvizsgálták a polcokat, hogy pontos nyilvántartást tudjanak vezetni, miből, mennyi van raktáron, és az árazás megfelelő-e. A hiányzó készlet problémát okoz a kiskereskedők számára, mert befolyásolhatja az értékesítést, ha a vásárlók nem találnak meg egy-egy terméket az üzlet polcain.

A kezdeményezés célja az volt, hogy elősegítse a hagyományos üzletek versenyét az online riválisokkal, elsősorban az Amazonnal és Alibabával szemben.

A robotokat 2017 óta használták a Walmart áruházakban.

Ezt az ötletet nagyjából 500 üzletben próbáltuk ki, miközben más ötletekkel is próbálkoztunk

- áll a Walmart közleményében.

A Walmart - amely nemrégiben adta el az Asda üzletláncot - közlése szerint továbbra is új technológiákkal kísérletezik.

A kiskereskedelmi óriási más robotokat is használ az üzleteiben, beleértve az automata padlómosókat is.

A pontos leltár elengedhetetlen a Walmart egyre népszerűbb átvételi és szállítási szolgáltatásához.

A társaság az elmúlt negyedévben 137,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, amelyhez nagyban hozzájárult a koronavírus korlátozások alatt egyre népszerűbbé váló e-kereskedelmi platform növekedése. A Walmart növekedésében fontos szerepet játszik az e-kereskedelem, mára az Amazon egyik legerősebb riválisa az USA piacán, és az online érékesítése az előző negyedévben 97 százalékkal nőtt.

Verseny a vásárlókért

A kiélezett versenyben a különböző kiskereskedők más-más eszközhöz folyamodnak a hatékonyság növelésére. Az Amazon és az Alibaba raktáraiban robotok segítségével próbálják csökkenteni a költségeiket, és növelni a hatékonyságot.

Az Amazon még 2012-ben vásárolt fel egy robotizálással foglalkozó céget, és a logisztikai központjaiban mára több mint 200 ezer robotot használ.

A Walmart hagyományos riválisa, a Target vonakodott robotokat használni az üzletekben, így ott a hagyományos módszer maradt, a vásárlók az eladóknál érdeklődnek.

A Walmart árfolyama idén 18 százalékkal került feljebb, a cég árfolyama jelenleg a történelmi csúcsa közelében található.

https://index.hu/techtud…

#863169 TrendMan

https://index.hu/techtud/2020/09/17/mesterseges_in...

"Mint bármely más technológiai innováció, ez az intelligens gép is a termelékenységet növelheti, miközben csökkenti a munka költségét."

Szuper!

Az írás célja ezentúl nem az lesz, hogy elmondjunk valami lényegeset, hanem hogy elmondjunk akármit olcsón.

kb. ezért tart ott a zenei világ, ahol most tart...