Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Viszont havi chartok ala…

#880684 Fornit Előzmény: #880682

Viszont havi chartok alapján a Covidra jött az utóbbi 10 év legnagyobb rallija. Mi lesz, ha legyengül?

Szerintem az új évben a …

#880682 TrendMan

Szerintem az új évben a Corona-vírus helyzet hirtelen javulásnak indul majd, párhuzamosan a kvantitatív easing visszevavételével.

A befektetők ráébrednek majd, hogy az Omikron nem is olyan nagy fenyegetés.


gótok a kapuk előtt

#880579 Koffein Előzmény: #880506

Kezdek megnyugodni, hogy nem én vagyok a hülye... remélem pont így fogják befejezni a napot...


gótok a kapuk előtt

#880506 TrendMan Előzmény: #880499

Ez a mai teljesítmény egy bazi nagy doji csak nem tudom pontosan milyen időtávon. (SP500)

Alighanem a rómaiak is ezt mondták, miután ismét elvesztették Galliát 500 év után.

gótok a kapuk előtt

#880499 Fornit Előzmény: #880497

Csak ezeken az orgiákon valahogy mindig a számlaegyenlegemet hágják meg.

gótok a kapuk előtt

#880497 TrendMan Előzmény: #880496

Annak örül a piac, hogy ez egyenlőre híresztelés szinten megy.

Rómában is akkor tartották a legnagyobb orgiákat, amikor a gótok már döngették a kapukat.

Most ha jól értem, azért…

#880496 Koffein

Most ha jól értem, azért örül a piac, mert 2022 márciusában az eszközvásárlást befejezi a fed és elkezdik a kamatemelést?

Eddig félelem és reszketés volt, most hogy pontot tettek a végére nem esik, hanem emelkedik minden... ki érti ezt? pfff

2022-es előretekintés

#880397 TrendMan

Ránk rúgta az ajtót az omikron, szigorítanak a jegybankok - Mibe tegyük a pénzüket 2022-ben?

Kritikus év lesz 2022, amikor a járvány által előidézett egyensúlytalanságok elkezdenek helyreállni és az üzleti ciklusok normalizálódnak az extremitások után ? véli a Morgan Stanley elemzője. A volatilitás felfutása miatt döcögősebb lehet a jövő év az amerikai tőzsdéken, a járványhelyzetben követett monetáris politika ugyanis az inflexiós pontjához érkezett, amit a befektetőknek meg kell emészteniük - foglalja össze a nagy befektetési bankok stratégáinak jövő évi kilátásait a Marketwatch.

Jön a volatilitás

A Citigroup amerikai vagyonkezelési üzletágának befektetési vezetője megemelkedett volatilitást vár jövőre az amerikai jegybank szigorítása közepette. Az omikron-variáns megjelenése beárnyékolta a 2022-es kilátásokat, de a befektetőket mára megnyugtatta, hogy az első jelek szerint nem lesz olyan veszélyes az új koronavírus-variáns, mint eredetileg gondolták.

A VIX-index megugrott novemberben, 2021 első negyedéve óta nem látott magasságba emelkedett és még mindig a 200 napos mozgóátlaga felett jár a FactSet adatai szerint, miután az omikron felbukkanása és a félelmek, hogy a vártnál gyorsabban szigoríthat a Fed, idegessé tették a befektetőket.

A New York Life Investment stratégája szerint az amerikai jegybank jelzései alapján a Fed rugalmasabb lesz jövőre az esetleges kamatemelésekkel, ami az erősödő inflációs nyomás mellett azt jelentheti, hogy a jelenleg vártnál több kamatemelés lehet 2022-ben. Ha pedig a Fed agresszívabb lesz a szigorításokkal, az a technológiai részvényeket, valamint a kamatkörnyezetre érzékenyebb szektorokat nyomás alá helyezheti.

Az elmúlt három évet jelentős emelkedésekkel zárta az S&P 500 index, 2021-ben eddig csaknem 25 százalékot erősödött. Jövőre gyengébb évet vár az amerikai tőzsdén a Charles Schwab globális befektetési stratégiája, amit ráadásul magasabb volatilitás kísérhet.

Ebben egyetért a New York Life Investment stratégája is, aki szintén magasabb volatilitású időszakot vár, ahogy a Fed ?leveszi a lábát a gázról? és a járvány alatti bevezetett fiskális stimulusok is kifutnak. Véleménye szerint jóval alacsonyabb részvénypiaci hozamok jöhetnek jövőre, mint amit idén eddig láttunk.

A részvénypiaci felfelé ívelés nagyrésze most és 2022 első fele között lezajlik, amikor a monetáris és fiskális politikai hátszél még a legerősebb

? áll a JP Morgan 2022-es stratégiájában.

Merre megy jövőre az S&P 500?

A nagy befektetési bankok sorra teszik közzé az S&P 500 indexre vonatkozó jövő évi célértékeket, eddig a Goldman Sachs és a JP Morgan a legoptimistább az amerikai tőzsdére a Marketwatch gyűjtése szerint.

  • A Goldman várakozásai szerint az S&P 500 5100 ponton zárja a 2022-es évet.
  • A JP Morgan 5050 pontot vár az amerikai benchmarkra, amit a vállalati profitok erőteljes növekedése és a beszállítói problémák enyhülése hajthat.
  • Az RBC Capital Markets a JP Morganhez hasonlóan 5050 pontos értéket vár az S&P 500 indexre a jövő év végére.
  • A Deutsche Bank 5000 pontos célértéket fogalmazott meg 2022 végére.
  • A Citigroup október végén tett közzé várakozást, akkor 4900 pontos célt fogalmazott meg 2022 végére.
  • A Barclays december elején 4800 pontot jósolt az S&P 500 indexre.
  • A Bank of America elemzője 4600 pontos célárat adott az S&P 500 indexre.
  • A Morgan Stanley a legpesszimistább, célára az alapszcenárióra 4400 pont, még úgy is, hogy a vállalati profitok növekedését várják az elemzők.

Akik óvatosságra intenek?

A Barclays elemzője óvatosságra int a 2022-es éves stratégiájában és hozzáteszi, hogy limitált lehet az emelkedés jövőre a részvénypiacokon még úgy is, hogy a háztartások és a vállalatok magas készpénzállománya segítheti a vállalati profitok növekedését. A kis valószínűséggel bekövetkező, de nagyhatású kockázatok (tail risk) között említette az ellátási láncok tartós problémáit, a fogyasztás visszatérését a trendekhez, valamint Kína hard landingjét.

A Bank of America elemzője szerint nagyon nagy a hasonlóság a jelenlegi időszak és a 2000-es évek között, a technológiai lufi csúcsán.

A Morgan Stanley befektetési vezetője szerint az S&P 500 indexre a megugró volatilitás és a sávozás lesz a jellemző, az inflációtól tisztított reál kötvényhozamok pedig negatívba fordulhatnak. A kötvénykitettséget érdemes lesz csökkenteni és reáleszközökbe, valamint abszolút hozamú alapokba átcsoportosítani. A Morgan Stanley pesszimista véleménye mögött az árazási szintek állnak, a véleménye szerint ugyanis lefelé mehetnek.

Egy medián S&P 500 részvény 15 százalékot esett az 52 hetes csúcsáról, ehhez képest az index alig marad el a történelmi rekordjától, köszönhetően annak, hogy az a 15 nagyvállalat, amely az index összesített piaci kapitalizációjának 40 százalékát adja, nem esett számottevően. Bár ezek nagyszerű cégek, nem vagyunk meggyőződve róla, hogy 2022-ben nagyszerű részvények is lesznek, ugyanis a kamatlábak emelkednek, a munkaerőköltség szintén emelkedik, az inflációs környezet pedig kihívást jelent - véli a Morgan Stanley elemzője. A 15 legnagyobb vállalat profit marzsa elérhette a csúcspontját. A stratéga véleménye szerint emiatt a befektetőknek inkább egyedi részvényeket lesz érdemes válogatni ahelyett, hogy passzív indexkövető alapokba tennék a pénzüket.

Mibe tegyük a pénzünket?

A JP Morgan szerint az Egyesült Államokon kívüli részvénypiacok, a feltörekvő piacok és a ciklikus szektorok felülteljesítőek lehetnek.

Az emelkedő kamatlábak és a szigorúbb monetáris politika nem kedveznek az olyan magas értékeltségi szorzójú szegmensnek, mint a Nasdaq vállalatai.

A Citi elemzője a ciklus ezen szakaszában az erős fundamentumokkal rendelkező részvényeket, az osztalékpapírokat és a globális egészségügyi szektort kedveli. A konzisztens profitnövekedés és a reális árazási szintek teszi az egészségügyi szektort vonzóvá és azzal, hogy beválogatjuk a portfóliónkba, a volatilitást is csökkenthetjük.

A US iShares vezetője szintén lát fantáziát az egészségügyben, véleménye szerint az immunológia lehet az egyik megatrend jövőre, ahogy a következő generációs onkológiai terápiák engedélyt kapnak és lehetővé válik a daganatos megbetegedések célzottabb kezelése. 2022 megatrendjeinek tartja még a digitális transzformációt a felhő alapú szolgáltatásokkal, az 5G-vel és a kiberbiztonsággal, valamint az automatizációs technológiákat, mint a robotika, vagy a mesterséges intelligencia. Az automatizációs folyamatokat a beszállítói láncok problémái és a bérinfláció is felgyorsíthatják.

A Morgan Stanley szerint a hozamgörbék meredekebbé válnak, a profit marzsok pedig beszűkülnek az emelkedő költségek miatt, míg a P/E ráták csökkenni fognak a kamatlábakra érzékeny szektorokban.

A JP Morgan szerint 2022 elhozza a világjárvány időszakának végét, teljes felépülés jön és visszatérünk a normalitásba.

ez lenne a végjáték?

#880247 Koffein Előzmény: #880217
  • A report published by the South African Medical Research Council on Saturday indicated that most hospitalized patients with COVID-19 in the South African province of Gauteng Province, where the strain was first identified, did not require supplemental oxygen.

https://seekingalpha.com/news/3777528-why-did-mode...

ha jól értem, nem kell oxigénre kötni a betegeket, tehát nem annyira súlyos, WHO szerint még senki nem halt meg omicronba... min. egy duplázás benne lehet a hajózási és légitársaságos papírokba, ha nem jön egy vérmutáns covid variáns, amitől ismét intenzívre kerülnek az emberek...

Hirtelen le, hirtelen fe…

#880242 Fornit

Hirtelen le, hirtelen fel, majd még jobban fel, és a napi alj már közel 10%-ra. De utálom az ilyen napokat is. Főleg szinte full cash-ban.


CLEU

#880230 matgab Előzmény: #880217

Kínai részvényekkel kapcsolatos pozitív hatósági hír:

https://cnevpost.com/2021/12/05/chinese-securities...

Emellett a CLEU jelentett péntek zárás után:

https://www.prnewswire.com/news-releases/china-lib...

Főbb adatok (fejből írom, egy-két kiseb pontatlanság lehet benne):

market capitalization 22m.

Cégben lévő eszközök: 43m

Ebből cash 33m

Operating profit +0

Gross margin: 7X% - mondjuk ezt nem hiszem el, itt valamit nem számolnak bele a közvetlen költségek közé sztem.

A főtulajdonos rokonai nyáron cash-t apportáltak a cégbe. 30 milliót , 5 USD/ részvény értékben!

Mostani árfolyam 1,75.


Hát ha ez a részvény ezekre az adatokra nem fog ma sem elszállni, akkor a piac tényleg manipluált.

Munger aszondja:

#880187 Koffein

Ez a korszak még őrültebb, mint a dotkom időszak – mondta el a 97 éves befektetési guru.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211203/orult-vila...

Bloombergen így jelent meg:

“I consider this era an even crazier era than the dotcom era,” Munger, 97, said at the Sohn conference in Sydney, The Australian Financial Review reported.

Munger also said that he wished cryptocurrencies didn’t exist, and praised China for taking action to ban their use, according to the AFR.

“I wish they’d never been invented,” he said. “And again I admire the Chinese, I think they made the correct decision, which was to simply ban them. In my country, English-speaking civilization has made the wrong decision, I just can’t stand participating in these insane booms, one way or another.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-03...

dicsérő szavak kínának, lesújtó a nyugati világnak.. Ping bácsinak biztos tetszik... :)

a vég kezdete

#880180 Koffein Előzmény: #880150

Anno 2020 márciusában zsákoltam nagyon sok rv-t, ezé vannak amik dupla triplázáson is túl vannak "még", amíg le nem olvad a nyerő...

NNDM+CLEU ha nincs sztori benne, akkor nem repülnek rá a redditesek/robinhoodosok, hiába veszi az ARK...

megnézed a dátumokat (wsb sentimentnél), amikor kiemelkedően emlegették a wsb.en, akkor ráugrottak és tépték utána meg esés... szóval ha van sztori veszik, ha nincs, akkor nem... egyszer biztos a piac helyre fogja tenni az árát, azt ki kell ülni...

wsb sentiment: https://swaggystocks.com/dashboard/stocks/terminal...

a vég kezdete

#880150 matgab Előzmény: #880140

nekem nincs min gondolkodnom, az én részvényeim már eddig is annyit estek, hogy a legtöbb market capitalization-je már a cégben lévő cash value alatt van bőven (NNDM, CLEU).

Innen hova esne? Már azon gondolkodom, hogy ha lenne 1,4mrd dollárom, akkor felvásárolnám az egészet és becsuknám a boltot és üríteném a kasszát , azt jónapot.