Regisztráció Elfelejtett jelszó

Osztalékot kapni jó.

Atrium felvásárlás

#878953 Koffein

Még év elején akadtam rá, s ajánlottam, mert jó osztalékot kínált, azaz 9% és negyedévente fizetett. Nem tudom, hogy rajtam kívül más gyűjtögette-e? Most látom, hogy ugrott 11%-ot https://invst.ly/wcuup

https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_d6a1768e1945f32ec28cb0a1e52473fe.png

Nézegettem a híreket és kiderült, hogy felvásárolja egy tel-avivi ingatlanos cég, a Gazit Globe. Csodálatos, tök pipa vagyok, hogy találok egy fasza céget, jó osztalékkal, szeptember végére a kitűzött mennyiséget bespájzoltam, erre jönnek telavivból oszt putty, bezsákolják.

3.63€ -t ajánlanak per részvény. Szerintem, ez nem reális ár, várakozásaim szerint kb 2025re bőven 5€ feletti árral számoltam.

https://aere.com/wp-content/uploads/2021/10/202110...


Raffi

#878767 Koffein

Nem örülünk, de ha karácsonyig megérkezik, egye fene :P

"A Raiffeisen a korábbi 1 euróról 0,75 euróra módosította a rendkívüli osztalékra vonatkozó javaslatát. Az indoklás szerint az osztalék visszafogásával a CET1 tőkehelyzetet igyekeznek javítani, amire a hitelezés gyors növekedése és régiós terjeszkedési terv miatt van szükség."

Oszti

#876775 matgab Előzmény: #876771

Erről jut eszembe a vicc, amikor a német nagypapa mesél az unokáinak , hogy Párizsban milyen minőségi szállások vannak, -

"Fiacskám! Amikor én ilyen idős voltam, mint te, a barátaimmal Párizsban voltunk és nagyon jól szórakoztunk.

Minden délben a legjobb éttermekben ebédeltünk. Végigettük az étlapot, és a legjobb borokat ittuk hozzá. Amikor jóllaktunk, fizetés nélkül távoztunk. A vendéglős és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, de jól elvertük őket.
Délután felkerestük a kocsmákat: finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk. Amikor jól berúgtunk, fizetés nélkül távoztunk. A kocsmáros és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, így őket is jól elvertük.
Esténként elmentünk a kupikba, minden kurvát megdugtunk. Amikor kiszórakoztuk magunkat, elindultunk, persze itt se fizettünk. A madame és a felvigyázók persze utánunk jöttek reklamálni, de őket megint csak elvertük.
Éjszaka kipihentük magunkat, majd másnap újra kezdtük a kört. Ezt így csináltuk minden nap, míg Párizsban voltunk a haverokkal.
Az unokát nagyon feldobja ez a programlehetőség, összeszedi a haverokat, mesél nekik a nagypapa Párizsi kalandjairól és elhatározzák, hogy ők is kimennek szórakozni. Két hét múlva hazajönnek. Az unoka alig él, keze lába törött, feje bekötve.
- Mi történt veled, fiam? - kérdi a nagypapa.
- Elmentünk a vendéglőbe, bekajáltunk, beittunk, le akartunk lépni, erre a vendéglős megvert, mint egy lovat. Sebaj, délben elmentünk egy jó kocsmába, finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk, ám amikor fizetés nélkül le akartunk lépni, a kocsmáros és a haverjai irgalmatlanul megpofoztak. Este elvánszorogtunk egy kupiba, a nap fénypontjaként keféltünk egy jót. Megpróbáltunk lelépni fizetés nélkül, de a stricik kegyetlenül elvertek, ráadásul elszedték minden pénzünket. Nagyon rossz volt!
- Sajnálom kisunokám. De biztosan rossz volt az utazásszervező cég. Melyikkel utaztatok?
- A Neckermannal, nagypapa.
- Őket nem ismerem, mi annak idején az SS-el voltunk."

Oszti

#876774 matgab Előzmény: #876771

SSSS, ez valami német cég? Mert azok régebben elég hatékonyak voltak - de nem eléggé...:-)

Oszti

#876771 Koffein Előzmény: #876769

Hétvégén akadtam rá, SSSS egy picit kockázatos, mert B körös startupkba fektetnek, de amikor eljön az exit, akkor qrva nagyot kaszálnak, ami mellé qrva nagy oszti is dukál... szerintem érdemes figyelgetni a céget...

Oszti

#876745 Tapasz Előzmény: #876579

Nekem O2Dn van, előnye, hogy a tbsz-en nem vonnak az osztiból egy filler adót sem :-)

Oszti

#876673 Koffein Előzmény: #876579

T - itt változni fog az oszti, mert a jelenlegi oszti fizetés fenntarthatatlan... kiválik a warner média és a discoveryvel egyesítik, kevesebb oszti és a T részvényesek kapni fognak egy pár rv-t az új cégből, itt előreláthatólag nem lesz osztalék... lehet a Verizon jobb választás...de ez csak az én meglátásom... kinek mi az igénye, meglátása... az is lehet, hogy hosszútávon surranó pályán mindenkit meglep.. ettől függetlenül, én jó pár hónapja kivágtam oszti portfóliómból..

BTI, MO - dohány ipar, hát fene tudja, én anno MO-t választottam, mert nemcsak cigiben utaznak, hanem borban is, szóval tudnak egyensúlyozni, osztalékot elvileg jobban fognak tudni fizetni... vagy az is lehet ezzel ámítom magam :)) de hát nézzünk körül, fiatal generáció is szívja ezt a szart, BTI is jó választás lehet... :)

TEF - ez is jól néz ki.

OKE - hosszabb távon kakukktojásnak érzem, jobban utána kellene nézni

nekem a legjobban MO, TEF tetszik, NLY billeg, jobban utána kéne nézni...

Oszti

#876579 picirigo

Mit szóltok a következőosztalék fizető papírokhoz? Kellene egy rendes, kb nettó 6%ot fizető stabil portfolió.

T, O2Dn, TEF, BTI, MO, LUMN, OKE, ORAN, NLY

Erste

#876021 Koffein

"A bank közleménye kitér arra is, hogy az éves közgyűlés 2021. májusi határozata nyomán 0,50 euró részvényenkénti osztalékot fizettek ki 2021. május 27-én a 2020-as pénzügyi évre. Ezen kívül az Erste Csoport további egy eurót tervez kifizetni részvényenként 2021 negyedik negyedévében, összhangban az Európai Központi Bank ajánlásaival és egy rendkívüli közgyűlés jóváhagyásával. A 2021-es pénzügyi évre az Erste Csoport jelenleg 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetését tervezi."

https://www.portfolio.hu/bank/20210730/megugrott-a...


Shell

#875953 Koffein

2021-ben jól belehúzott az osztalék emelésbe:

márc. 29 - 0,28$

jún. 21 - 0,35$

szept. 20 - 0,48$

ha így haladunk, decemberre duplázzák a márciusi 0,28as kifizetést...

Oszti

#873539 matgab Előzmény: #873523

Random az német és francia tőzsdén van leginkább. El tudom képzelni, hogy ez a Telefonica spanyol cég- és a német tőzsdén nem vonják le az osztalékadót emiatt.