Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a chartokat, gondolatokat!
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a chartokat, gondolatokat!
Sziasztok, jó reggelt!
Lenthor, köszönjük a chartokat. Ezt nagyon szépen levezetted és kikalkuláltad. Tényleg ennek kellene következnie.
4 órás Futuresen az MA(20)-al küzd.
Ha felette tudna maradni, akkor felmehetne, mint korábban írtam 15.802-re az MA(200)-hoz.
Ha viszont lepattan az MA(20)-ról, akkor irány az MA(50) jelenleg 15.489. Ha az sem tartja, akkor először a 15.000-15.100-as sávot veszi célba és ott kb. lehetne a 3. hullám, majd az 5. hullám 14.812-nél.

Sziasztok, jó reggelt!
Nekem az ATH-tól induló korrekció most is azt mondja, hogy az mindig A-B-C hullámokból áll.
Csináltunk egy öt hullámos "A"-t és egy három hullámos "B"-t.
Hiányzik egy öt hullámos "C", ami feltehetőleg, mint írtam 14.812 vagy 14.700 környékére eshet.
Úgy néz ki, hogy a "C" hullámból megcsináltuk a C/1 hullámot és most a C/2 hullámon dolgozunk.
Mint tudjuk: A 2. hullám jellemzően az 1. hullám 50%-a, 61,8%-a, 76,4%-a vagy 85,4%-a !
Ezért, már most is lefordulhat a C/3 hullámra, de még 15.750-15.800 maximumig is felmehet, ha 76.4% vagy 85.4%-ot akar.

Ez egy figyelmet érdemlő cikknek tűnik a következő időszakra vonatkozóan:
https://www.erstemarket.hu/tartalom/123611/befekte...
Szia Lenthor!
Az Erste Market a mai hírlevele szerint a jövő hétre is emelkedést vár az indexekben.
A DAX-ra vonatkozóan ezt írja:
DAX: Hamarosan emelkedhet
Az elmúlt napok csökkenését követően, hamarosan ismét magára találhat a német index. Az MACD akár már hétfőn vételi jelzést adhat, illetve az RSI mutató szerinti rövid távú túlvettség is elkezdett csökkenni. Ellenállásként a 15.728 pontnál található 20-napos mozgóátlag szolgálhat, majd ha ezt sikerül áttörni, akkor a 15.823 pontnál látható „hamis résig” emelkedhet az árfolyam.
Támasz és ellenállás szintek
| 1. támasz | 2. támasz | 1. ellenállás | 2. ellenállás |
|---|---|---|---|
| 15.458 | 15.000 | 15.728 | 15.865 |
Számolsz valamilyen hasonló DAX longos verzióval, ami esetleg mégis megvalósulhat (mondjuk és sem értem, hogy egy rossz amerikai inflációs adatra miért kellene emelkedni)?
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm az új információkat, chartokat!
Csak lehetőség, ha megnyúlt öt hullámos lenne a C/1,
A 15.410-nek jelentősége lehet!

DAX Xetra és az átalakított DAX Kurs Index egy charton.
A DAX XETRA-n felfelé nagyobb kilengések vannak.
Tehát 16.017 felett (a Kurs Indexen 6.654 felett) egyértelmű emelkedés, míg ha a Kurs indexen a támasz sávot letöri esés várható.

Vessünk egy pillantást egy kis újdonságra a hetes charton szereplő DAX Kurs Indexére, vagyis az árindexre!
Fontos sávban van jelenleg, amit 2017 óta ellenállási és támasz szintnek tekintünk. Ennek a sávnak az értéke 6.450 és 6.350 közé tehető.
Ha letöri esés, ha áttöri emelkedés lehet belőle!
Felvetődhet a kérdés sokaknál: Mi a jelentősége a Kurs Indexnek?
A lényeg, hogy nehéz hasonlóságot levonni az S&P 500 a DJIA vagy a Nasdaq és a DAX között.
Ugyanis az S&P 500 a DJIA és a Nasdaq árindexek, míg a DAX teljesítmény index.
Ezért alakították át a DAX teljesítmény indexet - DAX Kurs vagyis DAX árindexé!

Köszönöm! Év vége van mindjárt, kis pozik csak és stop.
Sziasztok!
Abban az esetben, ha elindult az öthullámos piros-sárga "C" hullám!
15.570-15.600 körül felmehet a C/2 hullámhoz.
De, óvatosan, mert nagyon kiszámíthatatlan most a DAX.
Hacsak nem lesz itt is öt hullámos az "1" hullám, mint az "A"-nál volt!

Én ma eladtam a megmaradt longokat, shortot még nem nyitottam. Ha ez B hullám, akkor még mehetne feljebb egy 100 pontot, de utána lefelé jönne a c hullám. Ha 5 hullámos emelkedés első hulláma akkor is jönnie kellene lefelé egy 2-esnek. Az elmúlt 2 napban nagyon meghúzták az indexeket, ez óvatosságra int. Ichimoku felhő ellenállás ami vastagszik, nem tudja itt áttörni, a piros felhő eladást mutat, az általad említett halálkereszt pedig lefelé irányú mozgást jelez, elég megbízhatóan. Stohastic indikátor is eladást jelez. A mikulás kicsit késett, de lehet már el is ment.
Most nézem, hogy minden elemző felfelé várja új ATH-ra?
Biztos?
Óvatosabb vagyok ennél!
4 órás chart, kinek mit mond?
Felment a Kumoig, fölé nem, hanem onnan visszapattant!