Regisztráció Elfelejtett jelszó

Metaverzum

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880298 TrendMan Előzmény: #880297

Ezt úgy értsem, hogy te úgy gondolod, hogy nem tudnák megcsinálni a saját piacukat, ha akarnák?

Pull vagy Push?

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880297 Koffein Előzmény: #880266

Ha nem akarná a nép, akkor nem mozdulnának a cégek ilyen irányba.

Ubisoft is tett egy lépést a metavilág fele, még csak nft, de ez csak első lépés...

"A francia kiadó a videojátékiparban elsőként nyit a kriptovilág felé, a Tezos-szal partnerségben valósítják meg az in-game NFT-ket. A játékon belüli vásárlások piaca egyébként is komoly növekedést produkált az elmúlt években, az NFT-k megjelenése pedig még hatékonyabbá teszi a videojátékok belső piacait. Nem lennék meglepve, ha a ritka, egyedi „vagyontárgyak” ezáltal még komolyabb magasságokba repülnének a virtuális világban. Emellett, ha a játékokon kívül is elérhetővé válnának a digitális „javak”, komoly monetizációs lehetőséget nyújtana a Ubisoft számára. A hírre 3,63%-ot húztak a részvényen, 42,23 eurós záróárig."

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880265 Kissherceg Előzmény: #880261

Dehogynem akarják, belemenekülnek majd. Nem véletlen, hogy az 5-10 évesekre lőnek. Szülők szidják a gyereket, a mobil dícséri. Mobil a legjobb barátja a fiatal generációnak, valóság meg rettenetes ingerszegény, fárasztó, szürke és unalmas a tiktokhoz képest. Az meg még csak a kezdet. Avatarja mindenkinek olyan lesz, ahogy megálmodja. Metaverzumban lehet majd dolgozni is, kap majd fizut. Szerintem 25 év alattiak széles rétege használni fogja

Európa skanzen, Mo pedig a skanzen skanzena, mert kiemelten konzervatív.

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880261 TrendMan Előzmény: #880216

Nem szabad megijedni egy kis különcségtől.

Vállalnunk kell a személyiségünket, a saját eltérő véleményünket, egy ab-normális világban lehet az a normális, aki nem megy a fősodorral.

Ha az emberek nem akarják, akkor a világ nem megy ebbe az irányba, akkor sem, ha a neten keresztül ezt próbálják kódolni.

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880260 Kissherceg Előzmény: #880216

A valóság a gazdag és a totálisan szegény emberek hobbija lesz. Huncut világ jön, a társadalmak még nem igazán látják.

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880216 matgab Előzmény: #880215

Lehet, hogy öregszem, de ijesztő ez a metaverzum dolog.

Lassan kiderül, hogy tényleg egy mátrixba fog itt kerülni az emberiség és mindenki él egy "koporsóban" miközben bolgdogan (vagy boldogtalanul) élni fogjuk a virtuális térben a világunkat.

Fertőzés mentesen és amíg a nagy vezetőknek (vagy épp magának a RENDSZERnek) engedelmesen viselkedünk, addig szépen elvagyunk.

Már az is durva, hogy mi az internettel , home office-szal, Facebookkal és egyéb szociális médiával mennyire távol kerültünk fizikailag egymástól -mint emberek, nemhogy ez a meta ízével még mi lesz.

Virtuális pornó és real doll babák a valódi kapcsolatok helyett, e-sportok a téren történő focizások helyett, randik helyett egymással szemben ülő telefonjukat nyomkodó fiatalok és internetes társkeresők, a munkahelyi vagy iskolai közösségek is lassan virtuálisakká válnak csak.

Ez megdöbbentő , félelmet keltő és botrányos is egyben!

Ahhoz képest, hogy a 2000-es évek elején még mobil telefonja sem volt a társadalom nagy részének -nemhogy okos, még buta mobilja sem! ahhoz képest nagyon durván rápörögtünk már a virtuális létre. Onnan még lök egyet rajtunk a metaverzum és tényleg már csak a virtualitásban fogunk létezni.

És hiába akarna magának valaki valódi életet, ha atöbbség ott lesz csak a virtuális térben, akkor magányosnak , különcnek fogja magát érezni az ember.

Niantic

#879933 Koffein

"A Niantic CEO-ja, John Hanke korábban disztópikus rémálomnak nevezte a Ready Player One világából ismerős VR szemüvegeken keresztül megvalósított metaverzumokat. A Metára keresztelt Facebookkal ellentétben a Niantic olyan technológiát szeretne létrehozni, amely közelebb hozza az embereket a külső világhoz. Hanke szerint a felhasználóknak sokkal inkább arra lenne szükségük, hogy élőben találkozzanak egymással, ahelyett, hogy a személyes életük nagy részét a virtuális térben éljék meg."

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211123/utopisztik...