Továbbá ha a fekete "a" a felső csúcsban lenne (a 3. hullám szintjén), akkor az a medve piac lenne és a 4. hullám után lefelé az 5. hullám jönne.
Továbbá ha a fekete "a" a felső csúcsban lenne (a 3. hullám szintjén), akkor az a medve piac lenne és a 4. hullám után lefelé az 5. hullám jönne.
A bal oldali elsőt és harmadikat nézd:
mivel háromszög csak 4. hullámban és "B" hullámokban fordulhat elő és most a 4. hullámról beszélhetünk, akkor a csúcs, amiből kezdődik a 4. hullám az a 3. hullám csúcsa.
Végül is a háromszög egy oldalazás a 4. hullámra, amikor nem akarnak mélyre menni az 5. hullám elkezdése előtt.

Sziasztok, jó reggel!
Lenthor én egyet nem értek a rajzzal kapcsolatban, hogy ha ez egy nagy háromszög, akkor a fekete "a" miért nem az első csúcsban van, ahol a narancs 3-as van? Esetleg ez csak segédvonal, mert a fekete "b" érintette még csak meg a felső szárat?
Köszi,
Sziasztok, jó reggelt!
Még most is látok reális esélyt a háromszögre.
Van viszont egy szabály a szabályos háromszögekre. A hsz. kezdetétől a hsz. csúcsáig mért távolság 2/3-ig be kell fejeznie a háromszöget, tehát nem mehet be az utolsó 1/3-ba.
Azt nem tudom, hogy a nemszabályos háromszögre is érvénye-e ez a szabály.

15.779 lett a zárás, tehát jóval a 15.724 felett.
A long trend, nem sérült így.

17:35-kor a 15.724 alatt vagy felett eldönti.
Szerintem beetetésnek tűnik, mert erre az adatra tovább folyik majd a FED lazítása - pénz nyomtatása.
Jól megindult lefelé a DAX. Én az EUR/USD-ben csináltam most egy kis pluszos trade-et, a DAX meg a felfelé várakozással ellentétben egyelőre(?) lefelé indult.
Így jobb lenne a háromszög alakja.
Jobban szétválnak a kis a-b-c hullámok a két szár között.
Lenthor, van tipped, hogy ez milyen irányba viszi el a dollár indexet és az EUR/USD-t (amik ugye ellentétes irányban mozognak)?