Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#877005 sztrovy Előzmény: #877003

Azt én is néztem, de nem léptem, kicsit feljebb 16050 körülre vártam, hogy felrántják. Nem tudom a zárás most inkább fel vagy le mozgatja majd...

dax

#876991 Lenthor Előzmény: #876840

Lenthor Előzmény: #876838

Na, akkor itt van, de ezt az elképzelést már többször feltettem!

https://invst.ly/vv5uj

------------------------------------------------------------------------------------

Erre figyelni kell, mert ha ez csak a sárga 3. hullám, akkor csak a 4. hullám után megy 16.100 fölé.

dax

#876988 Macskaegér Előzmény: #876985

Jó reggelt, sziasztok!

Köszönöm a gondolatokat, chartokat! Ha több tagja lesz, akkor a nagyobb súlyúak nem tudják annyira elvinni a dax értékét, pláne ha diverzifikáltabb papírok jönnek, akkor mérsékelhetik a mozgásokat is.

dax

#876985 Lenthor Előzmény: #876984

1.) Változhat a DAX kosárban lévő részvények összetétele. Tehát, lehet hogy kiesik valamelyik.

2.) 30 részvény adta eddig a DAX index értékét, most ezt felemelik 40 részvény fogja ezek után meghatározni a DAX értékét.

3.) Mivel 40-re emelik a részvények számát, ezért már biztos, hogy változni fog a kosárban szereplő részvények százalékos súlyozásuk.

A változások miatt nem biztos, hogy többet vagy kevesebbet fognak érni a meglévő DAX indexek, de több cég értékének mozgása adja ki a DAX index értékének változásait

dax

#876984 sztrovy Előzmény: #876981

Ez mit jelent? Ha meglévő DAX papírja van valakinek, akkor a nagyobb, bővített összetétel miatt szeptember 20-tól már önmagában többet fog érni?