Korábbi ellenállások 15.853 és a nagyon régi és tartós 15.800, ami már támasz.
Azt én is néztem, de nem léptem, kicsit feljebb 16050 körülre vártam, hogy felrántják. Nem tudom a zárás most inkább fel vagy le mozgatja majd...
Eddig a mai csúcsról egy gyors short jó lett volna, de sajnos nem mertem a csúcsnál meglépni, pedig ott volt két csatorna tetőm is.
Na, akkor itt van, de ezt az elképzelést már többször feltettem!
------------------------------------------------------------------------------------
Erre figyelni kell, mert ha ez csak a sárga 3. hullám, akkor csak a 4. hullám után megy 16.100 fölé.
Jó reggelt, sziasztok!
Köszönöm a gondolatokat, chartokat! Ha több tagja lesz, akkor a nagyobb súlyúak nem tudják annyira elvinni a dax értékét, pláne ha diverzifikáltabb papírok jönnek, akkor mérsékelhetik a mozgásokat is.
Ok, köszi. Már tavaly írták, hogy változni fog, de a súlyozásra nem gondoltam....
1.) Változhat a DAX kosárban lévő részvények összetétele. Tehát, lehet hogy kiesik valamelyik.
2.) 30 részvény adta eddig a DAX index értékét, most ezt felemelik 40 részvény fogja ezek után meghatározni a DAX értékét.
3.) Mivel 40-re emelik a részvények számát, ezért már biztos, hogy változni fog a kosárban szereplő részvények százalékos súlyozásuk.
A változások miatt nem biztos, hogy többet vagy kevesebbet fognak érni a meglévő DAX indexek, de több cég értékének mozgása adja ki a DAX index értékének változásait
Ez mit jelent? Ha meglévő DAX papírja van valakinek, akkor a nagyobb, bővített összetétel miatt szeptember 20-tól már önmagában többet fog érni?