SSSS, ez valami német cég? Mert azok régebben elég hatékonyak voltak - de nem eléggé...:-)
SSSS, ez valami német cég? Mert azok régebben elég hatékonyak voltak - de nem eléggé...:-)
Hétvégén akadtam rá, SSSS egy picit kockázatos, mert B körös startupkba fektetnek, de amikor eljön az exit, akkor qrva nagyot kaszálnak, ami mellé qrva nagy oszti is dukál... szerintem érdemes figyelgetni a céget...
Aztakurva!
Aztán azt, hogy? Az úgy nagyon szép, ráadásul euróban!
Nekem O2Dn van, előnye, hogy a tbsz-en nem vonnak az osztiból egy filler adót sem :-)
T - itt változni fog az oszti, mert a jelenlegi oszti fizetés fenntarthatatlan... kiválik a warner média és a discoveryvel egyesítik, kevesebb oszti és a T részvényesek kapni fognak egy pár rv-t az új cégből, itt előreláthatólag nem lesz osztalék... lehet a Verizon jobb választás...de ez csak az én meglátásom... kinek mi az igénye, meglátása... az is lehet, hogy hosszútávon surranó pályán mindenkit meglep.. ettől függetlenül, én jó pár hónapja kivágtam oszti portfóliómból..
BTI, MO - dohány ipar, hát fene tudja, én anno MO-t választottam, mert nemcsak cigiben utaznak, hanem borban is, szóval tudnak egyensúlyozni, osztalékot elvileg jobban fognak tudni fizetni... vagy az is lehet ezzel ámítom magam :)) de hát nézzünk körül, fiatal generáció is szívja ezt a szart, BTI is jó választás lehet... :)
TEF - ez is jól néz ki.
OKE - hosszabb távon kakukktojásnak érzem, jobban utána kellene nézni
nekem a legjobban MO, TEF tetszik, NLY billeg, jobban utána kéne nézni...
Mit szóltok a következőosztalék fizető papírokhoz? Kellene egy rendes, kb nettó 6%ot fizető stabil portfolió.
T, O2Dn, TEF, BTI, MO, LUMN, OKE, ORAN, NLY
"A bank közleménye kitér arra is, hogy az éves közgyűlés 2021. májusi határozata nyomán 0,50 euró részvényenkénti osztalékot fizettek ki 2021. május 27-én a 2020-as pénzügyi évre. Ezen kívül az Erste Csoport további egy eurót tervez kifizetni részvényenként 2021 negyedik negyedévében, összhangban az Európai Központi Bank ajánlásaival és egy rendkívüli közgyűlés jóváhagyásával. A 2021-es pénzügyi évre az Erste Csoport jelenleg 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetését tervezi."
https://www.portfolio.hu/bank/20210730/megugrott-a...
2021-ben jól belehúzott az osztalék emelésbe:
márc. 29 - 0,28$
jún. 21 - 0,35$
szept. 20 - 0,48$
ha így haladunk, decemberre duplázzák a márciusi 0,28as kifizetést...
ISIN: ES0178430E18
Igen, Stuttgartban spanyol ISIN-nel fut, ez lesz az oka.
Random az német és francia tőzsdén van leginkább. El tudom képzelni, hogy ez a Telefonica spanyol cég- és a német tőzsdén nem vonják le az osztalékadót emiatt.
A randomnál, az európai tőzsdéknél választottam ki. Nekem is meglepő.
Telefonica melyik tőzsdén lévő papírjaiból vetted?
Lehet, hogy mint az USA-ban az ADR-es cégeknél nem vonják le az osztalékadót. Ha meg hazai tőzsdén van , akkor vonják.
Most megnéztem visszamenőleg, a Telefonica osztiból korábban sem vontak adót, csak a DT és a CBK részvényeim után (TBSZ-en). Hogy lehet ez? Van valami kedvezmény a telekom cégek esetében?