Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

De30 (GDAXI)

dax

#867311 Lenthor Előzmény: #867310

nem hiszem.

Arra gondoltam, hogy felhő fölé. majd a felhő alá, most megint ment a felhő fölé és mehetne a felhő alá óráson

dax

#867306 Macskaegér Előzmény: #867305

DAX-nál 13635 és 13757 amit figyelek, 13757 felett mehetünk fel megint a csúcsra, 13635 alatt pedig eshetünk, közötte oldalazás. Én még esést várok, de nagyon cibálják felfelé, ez a ma reggeli nyitó meglepett.

dax

#867302 Lenthor Előzmény: #867300

matgab

Azt nem is értem, h miért irod, h márciusban az eséskor nem nyomtatott a jegybank. Eleve marc közepén jelentették be a nyomtatást, már önmagában ez is árfelhajtó hatású es március végére megduplázták a Fed mérlegfőösszeget.

----------------------------------------------------------------------------

A Lehman csődje után 2008-ban jelentette be a FED a Q1-et azóta van.

De, mint írtam nincs értelme ezzel foglalkozni, mert ha nem tetszik akkor egyet tehetsz ellene, hogy nem kereskedsz.

A fórumnak a DAX-al való kereskedés a profilja a jelenlegi környezetet elfogadva.

dax

#867301 matgab Előzmény: #867291

Hogy érted, h nem sikerül egy esést megfogni? Ha annyi pénzt nyomtatsz amennyit akarsz, akkor az esés meg lesz fogva. Max előbb utóbb beindul az infláció, a pénzromlás folyamata.

dax

#867300 matgab Előzmény: #867296

Azért ennyi tőzsdézés után tudhatnád, h ez nem igy működik. ETF-ekbe aramoltatott pénzek szepen elterulnek a piacon. Másrészt ha a bankok ingyen hitelt képesek nyújtani, akkor a vállalatok fel is veszik a hitelt, akár életképesek akár nem, hiszen úgyis 0 vagy minimális kamatot kell csak fizetni. Ezáltal ugye nem csődölnek be az életképtelen vállalkozások sem. Errr szokták írni a sajtóban, h zombi gazdaság kezd kialakulni. Mivel nincsenek nem fizető hitelek, sőt egyre több hitel van kihelyezve, ezért a bankoknak sem kell leírni semmiféle követelést, ezáltal szép profitot tudnak kimutatni ami ebben a zéró kamat környezetben ami eleve árfelhajtó hatású, tovább növelik az árfolyamot. És akkor nem beszéltünk még a lakossági juttatásokról. Ennek eredménye a Robinhood hatás pl.

Azt nem is értem, h miért irod, h márciusban az eséskor nem nyomtatott a jegybank. Eleve marc közepén jelentették be a nyomtatást, már önmagában ez is árfelhajtó hatású es március végére megduplázták a Fed mérlegfőösszeget. Te is szoktad írni, h a Dax helye 7-8000 kellene h legyen a gazdaság alapján. Akkor szerinted miert nem ott van? Es a másik kérdés, hogy szerinted minek hoztak létre ugyanannyi dollárt kb 1 hónap alatt, mint az előtte lévő 300 év alatt összesen? Es ennek a megjelenő döbbenetes mennyiségű pénz kínálatnak szerinted ha ugye inflációs hatása nincs a real gazdaságban- hisz ott a kereslet visszaesett, az nem húzza az inflációt, akkor hol jelenik meg ez az iszonyatos mennyiségű pénz? Nem véletlen, h a semmit nem érő spekulatív bitcoin valuták is tizszereztek az értéküket. Ez a mennyiségű létrehozott pénz mindenhol legalabb 50%-ban a spekulatív termékeknél csapódott le, a másik része meg az államok eladosodasaban.

dax

#867296 Lenthor Előzmény: #867295

Belegondoltál, hogy technikailag hogy néz ki?

Különösen Európában? Az EKB-nél ki az az észkombájn, aki kitalálja, hogy holnap bolgár, egy kis szlovén és esetleg egy kis görög részvényeket veszünk.

De, még ha az országot eldönti, akkor ott jön a következő. Melyik bolgár cégnek kedvezzek.

Jön a következő kérdés: a verseny semlegesség. A piacon konkurens cég részvényéből nem vesznek, akkor az nem versenyt befolyásoló lépés, amit ugye az UNIO nem néz jó szemmel.

Szóval, megy a bejelentés, hogy vegyétek a részvényeket, mert mi is vesszük.

Nem beszélve, ha még vennék is, mi lesz a hatása, ha majd a piacra dobják a végén a sok megvett részvényt.

dax

#867295 TrendMan Előzmény: #867291

Egyébként a gazdasági sajtó is már megírta számtalanszor.

Kezdődött a kvantitatív easing-gel, ami aztán kifutott, legutóbb viszont a FED már vállalati kötvényeket is kezdett vásárolni közvetlenül.

Nem is értem, hogy merült most fel, hogy ez nincs.

Persze most nem fogom tudni belinkelni.

dax

#867293 TrendMan Előzmény: #867291

Így vagy úgy a FED és az EKB pénze olyan befektetési alapokhoz, kereskedelmi bankokhoz, hedge fund-okhoz kerül, akik hozam kényszerben vannak ezért szinte bármit megvesznek.

Az alternatíva talán az lenne, ha tűzálló reálgazdasági befektetésekbe tolnák be a pénzt, de ilyen - legalábbis kellő mennyiségben - nincs.

Az árfolyamfelhajtó hatás lehet, hogy csúsztatva jelentkezik.

És az árfolyamfelhajtó hatás most már szinte folyamatos, nem tudod bejelölni a grafikonon.

Én így gondolom.

dax

#867291 Lenthor Előzmény: #867289

Csak naiv felvetésre válaszoltam hasonlóan.

Gondoljatok bele!

Ki az a nemnormális FED illetve EKB vezető, aki egy romló cég részvényeit vásárolja, hogy ne a piaci értékén kerüljön kereskedésre és az indexeket szinten tartja..

Ha nem sikerül az esést megfogni, akkor vesztettünk.

Csak néz a diagramra! 2009 óta most volt a legnagyobb esés. Hol avatkoztak be?

dax

#867289 TrendMan Előzmény: #867287

Gondolom, hogy szeretnél a tulajdonosa lenni, mert jó pénzt kapnak.

Ezeket a pénzeket meg gondolom bizonyos szabályok melletti felhasználásra kapják, amit mi (vagy legalábbis én) nem ismerünk.

Nem arra, hogy csak úgy eltegyék.

Te sem vagy ennyire naiv, mint most próbálod mutatni.