Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

De30 (GDAXI)

dax

#866260 Lenthor Előzmény: #866223

Sziasztok, jó reggelt!

Nem lehet az Investingből kimásolni.

Egy lehetőség.

Inverz fej-váll!

Nyakvonal 13.321 most oda fel. Majd le a jobb váll kb. megint kb. 13.180 környékére. Utána fel a célárhoz 13.483 körül.

dax

#866211 matgab Előzmény: #866208

Erste:

"Az NLI Research Institute elemzése szerint a japán jegybank részvény portfoliója az ETF vásárlásoknak köszönhetően elérte a 45,1 ezermilliárd jent, ami 434 milliárd dollárnak felel meg. Ezzel a BoJ megelőzte a 44,8 ezermilliárdos portfolióval rendelkező GPIF japán nyugdíjalapot, mint a legnagyobb japán részvénytulajdonos. Kuroda kormányzó szerint erre azért van szükség, hogy a jegybank elérje a 2%-os inflációs célját."

Érdekes, a japán jegybank lett a japán cégek legnagyobb részvénytulajdonosa. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a BOJ az általa kinyomtatott ingyenpénzből megvásárolta a tőzsdei cégek nagy részét.

Ha viszont ez van, az gyakorlatilag pénzhamisítás. Másrészről mivel a BOJ mégiscsak egy állami szerv valahol ez a kommunizmus 2.0.

Ráadásul a BOJ amíg a jen elfogadja a világ, mint fizetőeszközt ilyen módon korlátlan ideig fenntarthatja a tőzsdei bull-t hiszen bármennyi pénzt nyomtat és abból mindig vehet részvényt, azaz vállalatok tulajdonrészét (reál értéket) .

Az USA-ban ez nem így megy vajon? Mert akkor már érteném, hogy milyen közvetlen kapcsolat van a FED mérlegfőösszeg növekedésének az SP500 ATH-jához...