Regisztráció Elfelejtett jelszó

Budapest

fizetés emelés

#866361 TrendMan Előzmény: #866327

Legalább tudjuk, hogy az élet mikortól tér vissza a rendes kerékvágásba.

Ez a farsangi idény kezdetén lép életbe ....

Zorro kalap - HeliumKing.hu

fizetés emelés

#866327 Koffein

Vicces gyerek ez a Karigeri :)

"Amióta Karácsony Gergely több mint egy éve átvette Budapest irányítását, jó pár fővárosi cég élén történt személyi változás. A januári kinevezések után novemberben következett újabb vezetőváltási hullám.

Budapest gazdája mindezek mellett sem maradt tétlen. A legutóbbi fővárosi közgyűlés megemelte a városi felügyelet alatt álló nagyobb cégek vezetőinek és bizottsági tagjainak javadalmazását, kihasználva a vírushelyzetből adódó különleges jogrendet. A kiosztható prémiumok korábban 15%-ra csökkentett arányát ráadásul újból 40%-ra növelte. Ezekkel a lépésekkel tehát elsöpörte Tarlós 2010-től bevezetett szigorú bérpolitikáját.

A városvezetés most mintha fitogtatni akarná a kormány előtt, hogy ő is képes megfizetni a felelős pozíciókat – az igazgatók bérezését ugyanis a hasonló funkciókat ellátó állami cégek vezetői fizetésének arányában határozta meg. A BKK új vezetője, Walter Katalin például a MÁV-vezérigazgató keresetének (ami havi 5 millió forint) akár 80%-át is kézhez kaphatja. Ezenkívül a BKV, a Vagyonkezelő Központ, az Enviroduna, a Budapest Brand vagy a Budapest Film vezetői is szép összeget tehetnek zsebre (szintén a megfelelő állami céges bérek akár 80%-át).

Októberben a főpolgármester még úgy nyilatkozott, hogy „minden drámai túlzás nélkül az életünkért küzdünk”. A mostani lépés nyilván sehogy nem illeszthető be a kormányzati elvonások és megszorítások miatt amúgy is több sebből vérző fővárosi költségvetésbe. Az egyszerű polgár fanyar mosollyal konstatálhatja a főpolgármesteri hivatal sajtóirodájának magyarázatát, miszerint ez egy elvi keretrendszer: mindenkit megnyugtattak, hogy fizetésemelés most nem lesz, tekintettel a járványhelyzetre. És akkor jöjjön a csattanó: a rendelet csak jövő év február 1-jén lép érvénybe..."

https://www.instagram.com/p/CIkYM3JqVHg/

ismét az autósok fizetik a számlát

#864094 Koffein

persze, cserébe semmit nem kapnak...

"Karácsony megjegyezte, hogy a járvány hatására egyre több európai város vezetőjében merült fel a közösségi közlekedés ingyenessé tétele. Budapesten a bérletek és jegyek árát szeretnék csökkenteni, de ez dugódíj nélkül elképzelhetetlen."

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/budapest-karac...

Fizetős parkolás

#863689 TrendMan Előzmény: #863681

"Ha nagy sebességgel zúznak, a szemből érkező jó eséllyel már az utca túlsó végén kővé válik az ijedségtől, tehát elengedi őket. Innen egyenesen következik, hogy azóta nem 50-90-nel, hanem 60-110-zel, sikító motorokkal döngölnek az utcánkban a külváros felől jövő, gyakorlottabb autósok, szinte repülnek a fekvőrendőrön, remegnek a házak egy-egy nagyobb SUV alatt. Kész time attack-versenypálya lett előttünk... A harmincas korlátozásban..."

Fizetős parkolás

#863688 KawaBazsy Előzmény: #863681

Jah. Monnyuk nekem is felmegy az agyvizem, ha vki elém áll. Bár én aztán bármikor ki tudok állni, max be kell kapcsolnom a terepváltót..

-- Mad Scientist in Anker Köz --- Hejjj!

#863669 Fornit Előzmény: #863666

Az a sűlt karfiol humusszal úgy néz ki, mintha valami kajamaradék lenne csak a tányéron.

-- pesti városi szleng anno -- et futuro ...

#863306 TrendMan Előzmény: #863278

Míg az előző hsz.-ban jellemzett szleng szótár és annak szavai jól visszadják Budapest előző történelmi korszakának hangulatát, azon gondolkodtunk - én és egy ismerősöm - hogy vajon mely szleng szavak adhatják majd vissza a jelenkor hagulatát a jövőkor számára???

Végül arra jutottunk, hogy a következő fordulat szépen jellemzi korunkat:

-- 'tehát, hogy így' --


idén a bulika elmaradt

#862885 Koffein

Habár ez meg is látszódik a kocsmák, vendéglők forgalmán...

Amúgy egész jó a videó az utolsó 2-3 percet leszámítva... nagy a kontraszt a videó előzménye és a két seggrészeg újságíró mondandója közt...

"-És ez a biciklis csürh…

#862358 KawaBazsy Előzmény: #862354

"-És ez a biciklis csürhe, ami itt van Pesten, ez egy katasztrófa. Tőlük jobban félek.

-De ha ön is Pesten biciklizik, akkor magát is hozzászámítja a csürhéhez?

-Nem. Ők inkább azok, akik beöltöznek Lance Armstrongnak, szétnézés nélkül áttekernek minden piroson, és csodálkoznak, ha nincs szerencséjük."


Hehe, egyetértek

kiugrott és ráesett ...

#862171 matgab Előzmény: #862165

sajnálom nagyon őket. A média meg rácsap az ügyre mert ebből jönnek a kattintás számok. Ilyenkor az ember hajlandó olyan dolgokat is (el)mondani, amit később megbán, hogy kimondott...

Azt a faszt, aki meg kiugrott szintén sajnálom, mert biztos valami rossz hírt kapott és nem gondolkodott, hogy ne egy bejárati ajtó felett ugorjon, de hát akkor is, miért kellett ilyen patkány önzőnek lennie... Biztos totál el volt borulva az agya...

Egy biztos, az ember az élete során soha nem lehet nagyon peches, mert bármi történhet vele. Elég megnézni ezeket a csóró libanoniakat is. Aki rossz helyen volt éppen annak annyi az élete. Meg a családjuké is...

kiugrott és ráesett ...

#862121 Ibiza Előzmény: #862071

azt hitte gyorsabban esik..
menjen a pi..ba.. menjen ki erdőbe és intézze el..
van amelyik szemét a metró elé ugrik.. ne máá a többieknek jó legyen..