Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#860032 Lenthor

Holnap ismét nem leszek!

Mit várok?

Először is, szerintem nem fejeződött be a bikák jelenlegi uralma.

Első cél: 12.609

ha fölé megy, akkor 12.981.

Na, ez után már én is vakarnám a fejem, mert váratlant húznának!

13.236-13.500 (rés) kitörési résként szerepelne, de ebbe belegondolni is rossz!

(és ebben az esetben dőlne az Elliott "B" hullám elmélete is.)

Ja és a biztos esés mikor jön el?

11.429-11.391 alatt! Kicsit lejjebb van, de ha esünk, akkor hamar eltud ez a szint jönni.

TrendMan

#860031 Mr. 50% Előzmény: #860030

Jól összefoglaltad.

Nekem daytraden 370 euró volt az egy nap alatt elért nyerességem és 170 euró a legnagyobb veszteségem. Összeségében nyerességes a daxon folytatott kereskedésem, de el-el szoktam kalandozni más termékek felé is (arany és az olaj) ott általában már nem vagyok sikeres. Így azokat most már kerülöm. Forexezni meg egyáltalán nem szoktam. Valahogy az nem fekszik nekem.

TrendMan

#860030 Lenthor Előzmény: #860025

Nagyon egyszerű!

Amikor óvatos az ember, akkor tart a veszteségektől. Megtesz mindent, hogy ne növekedjen a vesztesége. Van, aki zár kisebb veszteséggel, van aki használja a stop megbízást.

Akkor térjünk rá a másik esetre! Részemről bevallhatom, hogy a nagy arcra, a beképzeltségre, hogy mindent tudok, így nem érhet veszteség!

"Megjegyzem én távol állok a nagy tőzsde mogulokhoz (pedig de jó lenne) , de ők is elmondják, hogy nem sikeres befektető az, aki vagy háromszor nem vesztette el a vagyonát! Ha onnan feláll, akkor verhetetlen!

Szóval, visszatérve, az alázat és óvatosság állandóan a tőzsde iránt. Soha, nem szabad azt gondolni, hogy én irányítom az árfolyamot és az lesz, amit én szeretnék.

Amire figyelni kell:

1. A hírekkel óvatosan, mert a hírek csak rövid ideig hatnak, utána megy minden a saját útján.

2. Gondolkozni kell a nagy befektetők fejével, mert ők arra hajtanak, hogy elvegyék a pénzünket.

3. Tudom sokak vitatják, de a piacon vannak törvényszerűségek.

Személy szerint, hiszek az Elliott hullámokban!

Tudom, hogy a régi szép idők, amikor nem volt FED és EKB eszközvásárlás, hát könnyebb dolgunk volt. A beavatkozás a piac menetébe nem sportszerű dolog.

Szóval visszatérve a kérdésedhez: Nem szabad elbíznod magad, akkor sem, amikor a milliók gyarapítják a számládat. Nagyon hamar lenullázhatod az egészet. Aki már átélt ilyet, az tudja, hogy az összegyűjtés néhány év, az elvesztés, néhány hét!

Mr. 50%

#860029 Mr. 50% Előzmény: #860025

Bocsi hogy én is reagálok erre, de valószínűleg a nagyságrendekkel nagyobb veszteség átélése lehet az egyik fő ok.

Mr. 50%

#860028 Mr. 50% Előzmény: #860023

Szia Lenthor!

Klassz a fórumod, Gratulálok hozzá.

Én is szeretek skalpolni. 1 kontival skalpolni 0,8 kontival pedig daytradelni szoktam. Így dupla az izgalom. :)

Viszont 2 kontinál többel soha nem kereskedem, mert volt hogy az izgalom/kapkodás miatt egy gyors zárás során véletlenül a másik pozimat zártam.

Mr. 50%

#860025 TrendMan Előzmény: #860023

Lenthor, a Te értelmzésed szerint mi volt a különbség a két időszak között?

Miért működött kis összeggel, ami nem ment naggyal?

Mr. 50%

#860023 Lenthor Előzmény: #860017

Mr. 50% Előzmény: #860013

Bevallom én nem szoktam napon túl kereskedni. Csak kis összeggel rendelkezem (3000 euró) amolyan játékpénz ez nekem és így mégsem demószámlával nyomom. Persze komolyan veszem így is, de nem a nyeresség hanem sokkal inkább a tanulás miatt. Ha elérkeznék egy számomra megbízható tudás szintre, akkor több kontival is kereskednék, akár napon túl is.

----------------------------------------------------

Üdvözöllek a fórumon!

Nagyon jó gondolatok, hogyan kell kezdeni. Korábban hosszúra nyúlt bejegyzéseim voltak, hogyan kell kereskedni és mire kell vigyázni.

Elkövettem én is azt a hibát, ami a jó elképzelésed mellett még benne van nálad is!

Kezdetben én is óvatos voltam és azt követtem, amit Te! Megtanulom és majd utána nagyobb összeggel.

Az óvatos időszakban nagyon jól teljesítettem.

Hú, megy ez nekem! Akkor beleadok apait-anyait.

Na, úgy buktam el a tőkém, hogy csak úgy füstölt! Az Asszonynak is nehéz volt adagolni, hogy újrakezdés lesz, mert elment a pénz, ami nem kis összeg volt.

A veszteség ösztönzött arra, hogy jobban belemélyedjek a kereskedésbe. Még most is sok tanulni valóm van, de már nem panaszkodom.

Írod, hogy napon túl nem kereskedsz.

Ha, egész nap a gép előtt vagyok, akkor "skalpolok" 1-5 perces hullámokat kereskedem. Próbáltam másokat is rábeszélni, mert ugyan nagy figyelmet és gyors döntést követel, de a legnyereségesebb kereskedési forma.

Ha, valaki jól csinálja, akkor nincs beragadás.

(Szoktam mondani, hogy ha emelkedünk, vagy esünk az 1 perces hullám akkor is végig megy.)

Na, már megint sokat írogatok.

DAX

#860022 Lenthor Előzmény: #859989

Lenthor Előzmény: #859985

Sziasztok, jó reggelt!

Most már jó lenne egy kis korrekció a mai napon.

12.370 környéke, vagy esetleg 12.289!

------------------------------------------------------------------

Hazaértem!

12.328?

Végül is megközelítettük és bejött a korrekció, nem emelkedtünk tovább!

https://invst.ly/r0qnd

Bár lehet hogy kedvező h…

#860020 Mr. 50% Előzmény: #860018

Bár lehet hogy kedvező helyen fordult az elképzelés szerint, de a fordulat az egy extrém ok miatt történt, emiatt ezt nem tartom valószínűnek én sem.

Viszont holnap péntek és az általában nem az emelkedések napja. Emiatt inkább lefelé várnám még. 12120 körül van egy támasz, ha csak kis korrekció volt akkor onnan pattanhatna fel a 12800/900 -as szintig.

https://invst.ly/r0p--Va…

#860018 Macskaegér Előzmény: #860016

https://invst.ly/r0p--

Van egy másik elképzelés, itt az ATH csúcs volt a 3-dik hullám vége, negyedik jött le, és most egy nagy egyes hullám megy fel.

Akkor meg a 2-es hullámnak kell lefelé mennie.

Ennek kisebb a valószínűsége, de ideális helyen fordult.

USA is kicsit pirosban, ez napok óta szokatlan.

Köszi a részletes válasz…

#860017 Mr. 50% Előzmény: #860013

Köszi a részletes választ.

Bevallom én nem szoktam napon túl kereskedni. Csak kis összeggel rendelkezem (3000 euró) amolyan játékpénz ez nekem és így mégsem demószámlával nyomom. Persze komolyan veszem így is, de nem a nyeresség hanem sokkal inkább a tanulás miatt. Ha elérkeznék egy számomra megbízható tudás szintre, akkor több kontival is kereskednék, akár napon túl is.

Visszatérve a naposra, ma mélyebb aljat vártam, bár záráskor még bármi lehet.

Naposon leszünk alatta, …

#860015 Macskaegér Előzmény: #860014

Naposon leszünk alatta, azt gondolom hamarosan. A tőzsdén semmi nem biztos, csak valószínű.

Lenthor szerint most egy…

#860013 Macskaegér Előzmény: #860012

Lenthor szerint most egy nagy B hullám megy fel, én is ezt támogatom, az A -nak 8240-en volt az alja, a B teteje 12980 körül lehet , onnét jön majd egy nagy c hullám lefelé, aminek jó mélyen van a cél ára.

Ha a B hullámnak vége van, most már közeledünk, nagy esés várható.

https://invst.ly/r0pug

Szerintetek 12320 volt a…

#860011 Mr. 50%

Szerintetek 12320 volt az alja ennek a csatornának, vagy mehetünk még lejjebb is, mondjuk 12117 -ig is?

most nézem, enyém volt a…

#860010 matgab Előzmény: #860000

most nézem, enyém volt a 860.000 hozzászólás...

Azért az nem semmi...

Szia, Sziasztok! Üdvöz…

#860009 Mr. 50% Előzmény: #860003

Szia, Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit. Valóban jó a fórum, ezért is kopogtam ide be. :)

Tetszik, hogy őszintén megosztjátok az építő jellegű gondolataitokat és nem a nagyképűség és a veszekedés megy mint máshol. Még egyszer köszönöm a befogadást.