...hát ebből Te is 12K környékét látsz, ha csak nem lesz csonka 5.hullám.
...hát ebből Te is 12K környékét látsz, ha csak nem lesz csonka 5.hullám.
535 -ös napos rést, ha Így megy befogja tölteni (persze a 410-es szint felett maradás esetén)
grat
Hétvégére betettem két chartot kezdőként és visszaigazolást kaptam ábráidból-:)
Mielőtt teljes lenne az örömöm öreg kezdőként árgus szemekkel nézek az alábbi kicsit zoomolt verzióra ahol a csatornák nagyobb fibo meghosszabbítások fantasztikus jövőt ígérnek, azonban árgus szemekkel tekintenék a csati középre aol van ráadásul kis fibo meghosszabbítás 2.618 szintjére 11879 -nél + a VIX 20-28 közötti mozgására + a USA Vs China közötti "csendes" viadalra..
S&P -ben a hasonló csati közép nálam 3127 -nél van..
(nem tom a link kezeléssel v.mi gond van mostanában kettőt is be kell tenni)

Sziasztok! Eddig tartott a türelmem és az esésbe vetett hitem... Úgy érzem már 11.000 alatt sem lesz a Dax. Talán át kellene állnom a long oldalra, de ebben sem hiszek. Marad a kivárás..
dax 11300
Egyelőre a 10.572-nek is örülnék, amit a napokban vártam, de vissza fordult felfelé.

ha elérjük a 12.000-es DAX-ot akkor is reálisnak látod annak esélyét, hogy újra 5000 lesz rövid időn belül?
Mert nekem úgy tűnik, hogy folyamatosan mindenki lefelé várja, de ezek csak emelkednek.
"
Európa öt legnagyobb gazdaságában messze az átlag felett nőttek a megtakarítások az EKB és a Bank of England adatai szerint. Franciaországban 20 milliárd euróval nőtt márciusban a bankok betétállománya, messze az eddigi hosszú távú (2003-tól számított) átlagos 3,8 milliárdos havi növekedés felett. Május közepéig összesen 60 milliárd euróval nőtt a bankok betétállománya az országban, ahogy a krízis eszkalálódott, úgy nőtt az állomány. Olaszországban kb. 17, Nagy Britanniában közel 15, Spanyolországban 10 milliárd euróval nőtt hó/hó alapon a betétállomány márciusban.
A betétállomány Németországban durván 10 milliárd euróval csökkent, ugyanakkor itt a háztartások készpénzbe táraztak át a bankbetétekből. Az országban krízisek idején a megtakarítás kedvelt formája a készpénz, ez 2008-ban is megfigyelhető volt. A forgalomban lévő készpénzállomány 39,7 milliárd euróval nőtt késő januártól kora májusig. Az Allianz becslése szerint év végére 400 milliárd euróval nőhet a megtakarítások állománya.
A megtakarítások gyors növekedése azt jelezheti előre, a közgazdászok hiába várnak a fogyasztók által hajtott gazdasági fellendülésre. Az EKB vezető közgazdásza szerint az lesz az egyik nagy makrogazdasági kérdés idén, hogy a háztartások mikor kezdenek el végre újra fogyasztani."
Jó reggelt!
Köszönöm a chartokat, elgondolásokat!
Ma a 4 órás mozgóátlagok alapján nézzük meg a lehetőségeket!
Ahhoz, hogy a medvéknek esélyük legyen a lefelé irányhoz:
- először is az MA(20) négy órás alá kellene esnie, ami 11.095
- másodszor támadnia kellene az MA(50)-et ami 10.844
- és csak utána jöhetne a végső cél az MA(200) ami 10.615 és onnan esetleg lemehetne 10.572-ig.
Amíg az MA(20) felett vagyunk a bikák esélyei nagyobbak és 11.417-11.447-11.679-11.728 és akár 12.000 fölé is nézhet.

Sziasztok, jó reggelt!
MA USA zárva (Egyesült Államok emléknapja) unalmas nap elé is nézhetünk!
Sziasztok!
Én felfelé várnám, több mint 1,5 hónapos várakozásnak megfelelően továbbra is (11400-11800 - extra felár 12 K környéke - hogy miért lövésem sincs, de opció...felszúrással).
Fear & Gread 48 - as dupla csúcsból kitört 52 -ig felment most teszteli vissza, VIX mix korrekciós felfelé mozágsokból bóli középről úgy fordult le mint a takony... Ma 50 lefelé trendel Ma 200 felé - készül a "Bálna" effektus, magyarul DC -avagy halál kereszt ! - ami a piacokat felfelé fogja lökni ... +++ )
Promt zászlóval nálam:
Futures csatornák és belső trombita Ma 200 fordulóval: