Ezen chart szerint lemehet és utána még fel. Ha így lesz, akkor megint olyan mélyre viszik, ahol már a többség szerint shortos (kb. 10500 alatt). Akkor fordítják majd felfelé, amikor már sokan shortba álltak?
Ezen chart szerint lemehet és utána még fel. Ha így lesz, akkor megint olyan mélyre viszik, ahol már a többség szerint shortos (kb. 10500 alatt). Akkor fordítják majd felfelé, amikor már sokan shortba álltak?
Mindig mondtam, hogy sas szemed van, mind észreveszel, mindenre felfigyelsz.
ha már szóba hoztam NQ mint fontos momentum indikátort,
lehet nem sokat kell várni arra hogy beinduljon az esés 3-asban és magukkal rántsák a DAX-ot is.
0.786 - 9089 -nál majd nem - és egy-két rugás fel, de lehet innen fordul le az ékből .... és vele minden más:
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_81c1bb4915affadade4bbfd61e58fc64.png
DAX fej-váll lehetőség igen furcsa!
A vállon belül korábban lement a nyakvonalra.
Most is? Ha, igen, akkor lemehet 10.450 környékére.
10.450 környékéről vagy 10.935 vagy kevéssel 11.000 fölé mehetne.

Még egy mankó - eddig csak az S&P és a DOWN esegetett.
NQ rakéta fel közben - ha mindhárom egyszerre beszakad - no nekem az lesz az igazi jel ..full...
KB58!
Az SP fej-váll lehetőség bal vállánál három csúcs volt. A külső 1-es volt a magasabb.
Most a jobb vállánál belülről kifelé a külső 1-es csúcs még hiányzik, ha kopírozza az előzőt.
Lehet, hogy még ezt a csúcsocskát megcsinálja.
Teljesen egyetértek veled minden szempontból - addig húzzák fel ameddig a többség nem lesz longos - nem vettem és nem is veszek longot - csak az optimális short beszállóra várok-:) ...majd utána onnan long...
Vélelmezem S&P 2950 - 3150 között, onna le 2450-2660 (W Ma 200) ott mindent befognak dobni a választásokra való felhúzás miatt - korábbi csúcs, vagy új ATH - tető építés decemberben eljön az ítélet napja...
A tévedés jogát fenntartom!-:)..csak álmodozom...
Ez igaz, de a 76,4% vagy a 85,4% már elég magas értékek, és számomra nagyon úgy tűnt, hogy az SP lényegében elérte a 61,8%-ot és lefordul(t). Persze, ha sokáig így le-fel oldalaztatják, akkor később mehet feljebb is (valószínűleg nem véletlen ez a fel-le hullámvasút).
KB58! Még nem teljesítette a 61.8%-ot sem teljesen.
Itt is érvényes, hogy felmehet:
2. hullám = az 1 hullám 50%, 61,8%, 76,4% vagy 85,4%-ig
A Te verziód fordítva:
- Jön az USA elnök választás, nem eshetünk - ergo nyissuk a longokat.
- egyszer csak megtalálják a vírus elleni vakcinát - nyissuk a longokat.
- veszi az EKB és a FED a papírokat - nyissuk a longokat.
De!
Estünk már korábban ugyan ebben a helyzetben!
Az esésnek mindig két lába van. Az első megvolt, jönnie kell a másodiknak, akkor, amikor már sokan felfelé látják (mint Te) és nyitogatják a longokat.
A nagyon gyors esésre még reagálni sem tudnak és nézik, hogy lenullázzák a számláikat.
Ahogy tegnap este beírtam, én az SP-t 2890-ről lefelé vártam/várom. Ha az SP most elindul(t) lefelé, akkor a DAX tudna még emelkedni az általad minimálisan várt 10830 körüli szintre (hogy aztán onnan induljon el lefelé)?
..és van még egy külön teóriám:
Választásokig már 3400 ről nem nagyon lehetett volnalátávnyosan új ATH menni -most viszonyt minden meg van hozzá:
- brutál pesszimizmus, mindenki összeomlást vár;
- 2008 Lové 2,5 betolva, de lehet még kétszer ennyi lesz szeptemberig a FED részéről (korlátlan+ETF)
- kiváló beszálló 2200 tessék - tessék ocsón vegyenek ...
- BaXa meg már több mint 30% emelkedett a piac és én meg nézem itt vagyok a sokk zsével - és amikor SP 3000 felett lesz- jön a lemaradtam/kimaradtam effektus ... (saját pozi is, mert mindig vártam a jó sortbeszállót, mert az legalább jó volt februárban)
...és szinte garantált lehet az új ATH, a remény hogy a Repik megnyerik mert a tőzsde magasan áll - csak azt nem tudom mit szól ehhez majd a 40 millió munkanélküli és legalább 2-3 x több családhoz tartozó ember - aki mindebből kimaradt, lemaradt szinte végzetesen
Lehet, hogy most zárás előtt szándékoznak megindítani felfelé?
Az M5-én az MA50 lejött 10605-re, fölé viszik és elkezdik felhúzni (csak kérdés, hogy mire)?
https://invst.ly/qpd14
Lövésem sincs miért engedte TRUMP (lehet shortban áll-t-:)))
Komolyan - Két okot vélelmezek a márciusi nagy esésre:
Az egyik a piacon hurrá optimizmus volt, ami magától is komolyabb esést generált volna 3400-3600 közötti értékről - extra túlvettség
A másik a vírus ami váratlanul érte és félre kezelték - ami óriási bizonytalanságot váltott ki - ami tudjuk még a rossz hírnél is rosszabb a piacok számára
Külön megjegyzés - a mértékhez térben és időben a a kereskedés 80 % -t a robotok adják már algoritmusokkal ... biztos volt már nálad WIN kék halál ...számomra ilyen lehet az algoritmus kereskedés is amikor olyan dologra kellene megoldást találnia amire a szoftver író és megbízója álmában sem gondolt...
Prompton!
Felmehet a "2". hullám a 85.4%-os fiboig, ami 11.114, de ez a maximum!
Futuresen szélesebb a mozgás.