Addig szerkesztgettem, míg elírtam:
2. támasz 10.190
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz 10.280
2. támasz 10.280
-----------------------------------------------
Nekem a 2. támasz értéke jobban tetszik!
Hátha keresztre veszítettek volna, akkor sem jöttem volna rá, hogy itt rák és ollója látszik.
ERSTE DAX:
Kisebb korrekció, profitrealizálás volt tapasztalható a DAX indexnél, azonban az erős támaszszint megtartotta az árfolyamot. 10.280 és 10.190 pontnál is látható támasz, melyekről a jövő héten megpróbálhat elrugaszkodni a német részvénypiac. Komolyabb ellenállás csak 11.000 pontnál látható, ami nagyobb mértékű elpattanásra nyújt lehetőséget.
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz 10.280
2. támasz 10.280
1. ellenállás 11.000
2. ellenállás 11.300
Az első verzióm látszik bejönni, aztán vagy zárás körül öntik be, vagy hétfőn réssel nyit lefelé, de azt sem zárnám ki, hogy mivel lefelé józan paraszti ésszel lefelé kellene mennie, ezért felfelé fog menni a nem normális FED, stb. miatt.
Lenthor, kb. milyen zárót tippelsz ma eset 22 óráig DAX-ban és SP-ben? Ma még felhúzzák valameddig és nem ejtik be és majd pl. hétfőn réssel le nyitnak, vagy beejtik, esetleg egyéb verzió?
"Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után, a Dow 0,8 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,7 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,5 százalékos erősödést mutat. A befektetők kedvezően fogadhatták, hogy csütörtökön este a demokrata többségű amerikai képviselőház 388:5 arányban elfogadta a 484 milliárd dolláros gazdasági csomagtervet, amelyet Donald Trump ma írhat majd alá."....
https://www.portfolio.hu/uzlet/20200424/emelkednek...
Nem lehet, hogy ha ma este Trump aláírja, akkor megint emelkedni fog a tőzsde?
Most pénteken "érdekes módon" nincsenek az amcsik olyan jó hangulatban, mint tegnap.
Most minthe nem felfelé rántanák, hanem lefelé nézegetnének....
Elment az önbizalmuk? Ideje lenne.A reggeli nyitó rés még nyitva van. Elég lagymatag a kereskedés. Pénteken van, biztos lesznek realizálók.
én nem kockáztatok estére! Nekem bőven elég reggel 7től este 22-ig a gép előtt ülnöm. Eszem ágában nincs estére nyitvahagyni pozit. Akkor mit csináltál volna, ha ma reggel nem 10255 ön nyit hanem 11060 fölött??? Ez 10 shorttal 560-ról 1500 dollár. Hülye lennék ennyit kockáztatni. Én napon belül látok most csak lehetőséget, napon túl nincs. Lásd a heti mozgást. Nem akarok belemenni kinek nagyobb a farka, máshogy trédelek, más a kockázatkezelésem. nem jobb nem rosszabb más. Gratula a nyerődhöz és még sok sok nyerőt kívánok neked, de én akkor sem fogok ilyen piacon nyitott pozit hagyni, ha csak nem vagyok 1000% biztos benne, vagy nincs már rajta akkora nyerő, hogy pont leszarjam... de ez nem mostanában lesz ahogy elnézem.... sajna be kell érni a 600 pontos sávokkal egyenlőre...
egyébként nincs kizárva, hogy nap végére én is megfogom azt longal nyugiba, nyitott piacon, mint te este réssel, jóval magasabb kockázattal zárt piac mellett... 10480-at nyaldossuk.... :) kb 550-ig nincs ellenállás, ott a háromszög felső szára, de ha átviszi, akkor meg jipijupi happy. Nincs esés addig, amíg az emberek kapnak annyit, hogy ne halljanak éhen és nem kell menni dolgozni. Ha dolgozni kell menni, akkor majd az lesz a kérdés, hogy a kinálatra lesz-e kereslet, ha pedig nem lesz, a vállalatvezetők lesznek az elsők, akik meg vetetik a részvényeiket a nyomdászokkal.... na akkor zuhi
Bocs a hosszú hozzászólás (Financial Forecast fórum PF) idézetért, de úgy érzem, hogy nagyon jól megfogalmazza jelenlegi helyzetet:
"humaNO.ID ma, 12:23
Előzmény: #21591 simpy
Valójában most már nyilvánvaló, hogy a pénzügyi network addig fogja a manipulációk legkülönbözőbb legkülönbözőbb (nyilvános és
nem nyilvános) formáival helyettesíteni a piacot, amíg a vírushelyzet meg nem oldódik, vagy a nyakukba nem omlik az egész. Egészen világos, hogy az elitnek (legyen az vagyoni alapú elit, vagy épp a döntéshozói pozícióból fakadóan elit tagja) az az érdeke, hogy ne lehessen válság. Itt valójában az a kérdés, hogy a manipulációk és blöffök teljes eszköztára elég-e arra, hogy megakadályozza a válságot. Én továbbra is azt mondom, hogy nem, de mindent el fognak követni, hogy ennek az ellenkezője valósuljon meg.
Sőt valójában most hitelek tömkelegével lehet embereket eladósítani, azaz az vagyoni elitnek ez még kapóra is jön. Akik most fogyasztanak, de jövedelmet nem termelnek, azok valójában hitelt halmoznak fel. Semmi gond, majd az elkövetkezendő egy- két évtizedben fizethetik vissza. (államadósság, vállalatok eladósítása, lakosság adósítása).
Látható, hogy ahol olyan negatív visszacsatolási hurkok alakulnak ki, ott azonnal kistabilizálják a piacot. Lásd tőzsdei korrekció, vagy éppen a legutóbb az olaj. Nem furcsa, hogy 3 napja még tele voltak a tárolók, most meg nyoma sincs ennek, legalább is ami az árazást jelenit? Ez teljesen irracionális közgazdaságilag.
Érdekes nem írtad, hogy vettél 10.285-n!
9 után 10.290-ig ment le.
De, nem is ez a lényeg, hanem ez:
Na én itt 10.558-nál nyitottam egy nagy adag shortot.
--------------------------------------------------
még felette is nyitottam.
Ma, reggel Futuresen pedig:
--------------------------------------------------------
Tegnapi záró 10.506
Ma már voltunk 10.255
-------------------------------------------------------------
10.558 és felette nyitott shortok 10.255-nél már jól mutattak.
Ki járt jobban én a shortommal, vagy Te a longoddal?
De, hagyjuk!
dehogy nem! teljes 30 pont bukta volt rajta! Ma meg újra vettem reggel 285-ön, azon a stop most már 385. Ilyen piacon ritkán viszek napon túlra pozíciót. 2-3-5száz pontos rés is simán benne van bármikor le is meg fel is.Elég ha csak ezt a hetet megnézed. Napon belül nyugodtan meg lehet fogni azt a 2-3száz pontot, minek kockáztatni. Gyönyörűen jött a fej vállak is - az a nyamvadt zászló meg most sem ér semmit, én azokban már nem bízok... a hullámelmélet meg önmagában olyan hogy vagy le vagy fel, nekem az nem elég megbízható ezért nem is nagyon másztam bele jobban.... Elég ha annyit értek, hogy 1,2,3,4,5,a,b,c Most mondjuk fogalmam nincs hogy mennyi, de mások is csak találgatják az x,w 2,b,helyét ahogy a különböző elemzéseket nézegetem... Majd ha esik akkor shortolok, egyenlőre napon belül jobb a long
Egyébként szvsz jövőhéten mehetünk 11000-re a háromszögből...https://invst.ly/qk7tv
Most milyen állásponton vagy?
A tegnapi shortos rajz alapján a mai felszúrás megvolt.
Innen lefelé menne a pincébe.
--------------------------------------------------------------------
Naaaa! A stop nem vitte el?
Boole beírása (ami összhangban van Lenthor nem régi beírásával, hogy amikor gond van, esni kellene, akkor a FED vásárol):
Boole ma, 10:13
Előzmény: #21576 pomperj
A Fed eddig minden nap USA idő szerint
09:36 és 10:25 órakor biztosította a likviditást. Két napja kezdte el
megint emelni az összeget, kíváncsi leszek arra, hogy ma folytatja-e. "