Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

De30 (GDAXI)

dax

#855830 Ddavid Előzmény: #855827

AZ EKB és Merkel makog valamit az elég lesz a korrekcióra, majd a fertőzöttek számának növekedése tolja tovább le az indexeket.
Olaj az más topic Aramconál nem tetszett a hercegnek hogy csak 1500 milliárdra értékelték nem 2200-ra a céget. Emiatt IPO előtt 3 nappal lemondta az egészet. Ebből kiindulva a külföldi bankokból eléggé elege lehet. Szerintem masszívan fogják tolni le az olajat. Ez a beöntés csak erőfitogtatás volt és ízelítőt adtak.

dax

#855827 Lenthor Előzmény: #855826

Még egy lehetőség van a már betett 9.513 és 8.110 végcélokon kívül:

Arra kell figyelni, hogy a két lehetséges "C" hullám kimenetelen kívül van egy harmadik is és ez pedig a lapos "C" hullám. Rajza:

Elliott Wave Theory Regular FlatsA Regular Flat-nál látható, hogy a "C" az "A" hullám mélységének a szintje körül van. Jelenleg ezt a szintet értük el. Személy szerint én a mélyebb "C" hullám aljaira szavazok.

https://invst.ly/q27r0

Tehát, ha 10.226-10.279-et letöri, akkor a mélyebb verzió lesz a "C"-re.

dax

#855826 Lenthor Előzmény: #855799

Lenthor Előzmény: #855798

A következő fontos támasz nagyon messze van 10.279-nél.

---------------------------------------------------------

Most már nincs olyan messze, mint reggel gondoltam.

Elvileg lehetne a C/3 hullám alja, akár ez a 10.279!

Utána mehetne fel a C/4.

dax

#855825 Lenthor Előzmény: #855824

A lent betett nagy kék "C" hullám ami lemehet 9.513-ra vagy 8.110-re az is felépül egy A-B-C hullámra.

Az "A" hullám ( ami 5 hullámos volt) kész!

A "B" hullám ami három hullámos az is kész.

Most vagyunk az öt hullámos "C"-ben.

A "C" hullám 3. hullámában vagyunk és ott is hátravan a kis fekete "v" hullám lefelé. Utána jön a C/4 felfelé majd a C/5 lefelé.

https://invst.ly/q2702

dax

#855824 Lenthor Előzmény: #855479

Lenthor

Nos, az RSI segítségével szerintem egy brutális flat "B" hullám vitte fel új csúcsokra az árfolyamot.

Ha, ez igaz, akkor lassan ki lehetne számítani, hogy hol lehetne a "C" hullám alja.

Több lehetőség adódik.

1.) Az "A" hullám méretének a 123.6%

Az "A" hullám mérete: 3.246 pont 123.6%-a =9.513

2.) A/B hullámok 161.8%-a, ami 8.110 környékén található.

Hosszú folyamat, mire leérhetnénk, mert 5 hullámban kellene leérnünk. Ha, egyáltalán igaz az elképzelés.

Mindenesetre elrakom a képet, hogy mi valósul meg belőle.

https://invst.ly/p-g38

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok, hazaértem. Írjátok, hogy erre nem számított senki. Dehogynem, még megyünk is még lefelé a március 2.-án hajnali 01 óra 05 perckor felvázoltak szerint.(rajz időpontján látszik) Arra valóban nem számítottam, hogy ilyen gyorsan megyünk lefelé. Habár ahhoz már hozzá kellett szoknunk, hogy amit longgal felépítünk 1-2 év alatt, azt általában egy-két hét alatt leromboljuk az eséssel.

Kemény "C" hullámban vagyunk, amelynek a lehetséges méretét számoltam ki az "A" hullám méretéből.

Köszi, közben már megtal…

#855805 Peta60 Előzmény: #855804

Köszi, közben már megtaláltam.

Még egy ilyen nap és 10k alatt vagyunk. Azért erre nem sokan fogadtunk volna egy hónappal ez előtt...

A csúcs óta hol vannak r…

#855801 Peta60

A csúcs óta hol vannak rések a DAX-ban?

dax

#855799 Lenthor Előzmény: #855798

11.031 volt még egy fontos támasz, amit az éjszaka átléptünk.

A következő fontos támasz nagyon messze van 10.279-nél.

Szerintem az utóbbit csak korrekcióval felfelé tudjuk megcsinálni.

dax

#855798 Lenthor

Sziasztok, jó reggelt!

Ma reggel akartam beírni. hogy nem biztos, hogy 11.266 megfordítja, de ha átmegy rajta, akkor a fej-váll alakzatnak annyi .

Mos, prompton átment nem kicsit.

Nem tartom valószínűnek, hogy 09:00-ig prompton visszamenne.

Mindenesetre ma nem leszek, ezért zártam 10.900 alatt a shortjaimat.

Szerintem ezek a shortok hoztak a legtöbbet pályafutásom alatt.

Kevés óvatos longot nyitok 10.900 alatti tartományban, mert egy korrekció nagyon kellene.

Másnak csak óvatosan, mert ezeket tudom tartani, még akkor is ha esünk vagy 1000 pontot még.

Szarvasvadasz legutóbbi …

#855797 KB58 Előzmény: #855789

Szarvasvadasz legutóbbi két, szombati hozzászólása az Elliott Klub PF fórumból:

"szarvasvadasz szombat, 19:26

Előzmény: #22113 szarvasvadasz

Az első korai jelei jönnek, hogy a csúcstól az eddigi teljes esés aljat formálhat a jelenlegi szinteken - a szerkezet, momentumkép és csatornatechnika utal erre. Új alj még beleférhet, de csak momentum nélküli eséssel, szakadásszerű esés vetné csak el.

Ha nem lesz benne csavar (= gyorsuló esés), akkor a héten elindul fel legalább az alsó sárga zónáig, már onnan is folyatódhat az esés, ha odáig valami korrektív szerkezettel szenvedősen megy csak fel vagy el sem éri. Az ezt követő esés még szintén lehetne a formálódó hullámvég része, ha momentum nélkül laposodva megy új aljra.

A kép által sugallt számozás esetén impulzív emelkedést kellene majd látnunk legalább a felső sárga zónáig, onnan korrekciós jellegű (= új alj nélküli) esés lenne már a valószínűbb a további emelkedés előtt. A végső cél ideális esetben a zöld zóna, amit egy nagyobb ABC hármas szerkezetű korrekcióval kellene elérnünk. Ott bárhol véget érhet a teljes felfelé korrekció.

Szóval alakuljon ki az alj a jelenlegi szinteken és induljon el valami fölfelé, aztán meglátjuk.

DAX távolabbról és közelebbről

"szarvasvadasz szombat, 20:38

Előzmény: #22188 Kraccer

Szia, igen, van. Szerkezet szerint ha pl.

10279 fölött megáll az esés (feltételezett IV-ik hullám vége a napos

rajzon), akkor legalább dupla / új csúcs jöhet még újabb 8-12 hónap

alatt.

Ezt az esetet a napos kép alapján úgy kell elképzelni,

hogy a rajzon kék (1)(2)(3) helyett csak kék (A)(B)(C) lenne majd a

zajló esésből. Hasonlóan indulnak, de ABC esés esetén a (C) ág

legtöbbször nem meredekebb az (A) nál, azonos meredekségűek vagy

valamivel laposabb a (C) és gyakran az (A) hosszával megegyezik

nagyjából.

Konkrétan ez azt jelentené, hogy a rajzon fibo 100%

körül (10600 - 10700 környéke) megállna majd az esés, (A)(B)(C)

csatorna lenne köré rajzolható, amelyben faltól falig pattog, esetleg a

(C) ág a csatorna középvonala fölött jönne lefelé (az már biztató jel

lenne, hogy ABC lesz az esés).

Ideális esetben olyasmit kellene

látnunk, mint az emelkedő pink karika ABC szerkezet és csatornája volt a

napos képen - csak most nagyobb a momentum az esésben, ezért meredekebb

lenne a kész ABC esés képe."

Daxlisgyuszi péntek esti…

#855796 KB58 Előzmény: #855782

Daxlisgyuszi péntek esti hozzászólása a tőzsdei eséssel kapcsolatban:

"daxlisgyuszi péntek, 22:53

Előzmény: #227850 Ebadta

Szerintem elég jó valószínűség mellett a FED tárazott ki az elmúlt másfél hétben az utóbbi 1-2 évben stikában bespájzolt jenki részvényeiből. Jól átgondolt dolog volt ez. Üveghangon jóval túlra feszíteni a rv-piacot fed-es forrásból (hogy legyen "honnan" esnie a piacnak), majd villámgyorsan (meglepetésszerűen) kamatot csökkenteni, hogy a civil befektetőknek ne maradjon más lehetőségük, mint támasztani az esést, azaz abszorbeálni a FED által a csúcson kiszórt eszközöket. Ha bejön nekik a trükk, lesz még egy szél ralli a kora tavasz folyamán.

Könnyen lehet, hogy az egész művelet Trump tudtával és (tevékeny) hozzájárulása mellett lett levezényelve. ;)"

A fenti hozzászólásnak nem kicsi köze lehet a valósághoz szerintem.....

Pomperj ma délelőtti hoz…

#855795 KB58 Előzmény: #855789

Pomperj ma délelőtti hozzászólása a Financial Forecast topikban:

"

pomperj ma, 11:29

Előzmény: #16972 pomperj

6)A DAX Index Primary wave nagysagu wave- strukturaban mar nem is annyira a szamozas,
mint inkabb a berajzolt support trendvonal a kozvetlen problema:
ha DAX a trendvonal, ami most 11300-nal fut, ala esik,
akkor mar biztos, hogy a 11 eve tarto bull piacot korrigalja (!)
Az mar nem baby-bear piac lesz DAX-ban
,
Azonban STOXX 50 EU Index strukturaja ennel is veszelyesebb helyzetet mutat:
lehet, hogy Europa Indexe az egesz, 1983 ota tarto, majdnem 40 eves bull piacot kezdte korrigalni
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200308v00r1mb5.jpeg
,
Ha igy van, akkor nem 8-12 evig nem latunk uj ATH-t Europaban, hanem ?
melyebbre esik, es tovabb tarthat annal"

Gyanús is volt nekem, hogy esetleg most nem a legutóbbi emelkedő hullám korrekciója lesz az indexekben, hanem ideje lenne akár az utóbbi 11 év eszetlen emelkedését korrigálni.

Lehet, hogy nem lesz "túl vidám" a helyzet, köszönhetően az eszetlen amerikai QE sorozatnak, az USA folyamatos kavarásának, különösen a Trump éra alatt...