Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

De30 (GDAXI)

dax

#855348 Lenthor Előzmény: #855347

Olvastam, hogy Németországban, ahol találtak vírusos megbetegedéseket ott pld. 1600 fős gyáraknál leállt a munka és mindenkit hazaküldtek meghatározatlan ideig.

Lehet kihatással a gazdaságra!

dax

#855347 Lenthor Előzmény: #855346

A "iv" hullámra jellemző háromszög alakzatban mozgunk eddig.

Ha kell még az "v" hullám, akkor most már le kellene fordulnia.

Ha nem teszi, akkor korrekció felfelé 12.450 és 12.650 irányába.

https://invst.ly/p-iwv

dax

#855345 KB58 Előzmény: #855338

Sziasztok, jó reggelt!

Lenthor, nagyon köszönjük a legutóbbi elemzéseidet (is).

A 8XXX tartomány emlékezetem szerint már régebben is többször felmerült részedről is, és atom (kontraindikátor) is említette, hogy hogy ő legfeljebb 8700 körül vásárolna be nagyon (azóta abbahagyta a tőzsdézést, nem foglalkozik vele).

Az én chartjaimon is találtam valamikor Fibo-k alapján valamilyen 8600-8800 körüli szintet, pontosan már nem emlékszem, de majd megkeresem.

Szóval mindenesetre most úgy néz ki, hogy vége lehet a 2009 óta tartó szép longos világnak, ami talán a leghosszabb emelkedő ciklus volt. Nem gondolnám logikátlannak, ha valóban legalább ezt az emelkedő ciklust korrigálná az árfolyam a jövőben.

Mint tegnap este kiderült számomra, lejárt a jelszavam a Portfolio Global Go-hoz, így majd csak akkor tudok kereskedni, ha telefonon kérek és kapok új jelszót. Sajnos ma hivatalos ügyeket is kell intéznem, nem tudom, hogy mikor tudok majd bármit is lépni a tőzsdével kapcsolatban.

Nektek sok sikert.

dax

#855344 Lenthor Előzmény: #855343

Sziasztok, ismét jó reggelt!

Ha még nincs meg a rövidtáv alja és innen ismét lefelé pattanna az "v" hullámhoz ás egyben a nagy 1. hullámhoz, akkor a

11.450-11.461 -nél kell figyelni. mert erősebb támasz.

Ha nem fogja meg ez a szint, akkor a fej-váll nyakvonala a 11.266 jöhetne.

Most reggel jelenleg a felfelé korrekciós próbálkozását mutatja. Majd kiderül, hogy tud-e tartósan 12.000 felett maradni.

dax

#855341 Lenthor Előzmény: #855339

Szinte válaszoltam is, hogy lassan kellene egy korrekció felfelé, ami a 2. hullámot jelentené hetes charton.

dax

#855340 Lenthor Előzmény: #855338

A lent betettek alapján, akár lehetne az 1. hullám lefelé 11.266, majd felmehetne a 2. hullám 12.656-ig. Akkor megvalósulhatna a fej-váll alakzat!

De, ez nem törvényszerű, csak lehetőség!

https://invst.ly/p-g7h

dax

#855338 Lenthor

Hajnali 01:30 van.

Bizonytalannak tartottam a számozást, ezért ismét a géphez ültem. Eddig azon gondolkoztam, hogy a két új ATH közül (az előző ATH 13.640, vagy az utóbbi ATH 13.795) melyik lehetett az 5. hullám teteje.

Azért foglalkoztatott, mert, ha ide tesszük az 5. hullám csúcsát, akkor valami nincs rendben az A-B-C hullámokkal.

Átmenetem ezért a hetes chartra és ott furcsa dolgokra figyeltem fel, ami tisztázhatja a káoszt.

Szerintem, innen nézve más a helyzet. Az 5. hullám az egyik ATH-nál sem volt, hanem jóval korábban 13.525-nél.

----------------------------------------------------------------------

Akkor felvetődik a kérdés, hogy akkor mik voltak az új ATH-k?

-----------------------------------------------------------------------

Nos, az RSI segítségével szerintem egy brutális flat "B" hullám vitte fel új csúcsokra az árfolyamot.

Ha, ez igaz, akkor lassan ki lehetne számítani, hogy hol lehetne a "C" hullám alja.

Több lehetőség adódik.

1.) Az "A" hullám méretének a 123.6%

Az "A" hullám mérete: 3.246 pont 123.6%-a =9.513

2.) A/B hullámok 161.8%-a, ami 8.110 környékén található.

Hosszú folyamat, mire leérhetnénk, mert 5 hullámban kellene leérnünk. Ha, egyáltalán igaz az elképzelés.

Mindenesetre elrakom a képet, hogy mi valósul meg belőle.

https://invst.ly/p-g38

Elliotthullam SPX hétvége elemzés (2020. 03. 01)

#855337 KB58

Szia Lenthor!

Az Elliotthullam szerzője a hétvégi hetes elemzésében szintén felveti, hogy az SP-ben csúny világ is jöhet.

"Ugyanis, amennyiben egy befejezett öt hullámot konfirmál a héten történt esés, akkor itt nagyon csúnya forgatókönyv előtt állunk. Mert ez azt jelentené, hogy a pénzügyi válságot követő teljes emelkedés korrekciója fog következni, ami akár 1200-1700 közötti index értéket is jelenthet.

https://www.elliotthullam.hu/spx-hetvege-95/

Mi a véleményed a heti elemzésben említett nagy korrekcióról?

dax

#855336 KB58 Előzmény: #855325

Ahogy már emlékezetem szerint egyszer beírtam, a 10279-es szintet te is több chartodon jelezted (zászló?, fej-váll) elérhető szintként, kexelo és nella is kb. ide várja.

Most ide betenném szarvasvadasz (aki nagyon jó elliottos hírében áll) mai hozzászólását a linkelt chartjaival

"Koronavírus ide vagy oda, ezt 10 hónapja eléggé pontosan prognosztizáltuk:

2019 április

vége (hetes / napos) és

2020 febrár

vége (hetes / napos)

Az, hogy a kép által sugallt szinten és számozással tetőztünk-e

vagy sem, korai még pálcát törni fölötte, egyelőre még nem lényeges -

lehet még korrekció része az esés. 11266 letörése esetén mehetünk tovább

10279 felé - ez már kritikus kulcsszint. Ha odáig impulzussal megyünk

le, remélem, hogy lesz utána korrekció."

dax

#855335 KB58 Előzmény: #855308

Lenthor, órás DAX futures charton a pink v (fekete iii) alj még nem volt meg ugye, tehát holnap először a DAX futures-nek a pink iii (11718) szint alá kellene mennie (ez ugye lehetne a 11266 szint is, ami egy jelentős esés még a pink v hullámban és egy nagyon jó short trade lehetne, ha nem is olyan jó, mint a pink iii hullám lefelé 12847-ről) és csak azután emelkedhetne a 12182 fölé napos charton a nagy B hullámban? Vagy valamit nem jól látok?

dax

#855333 Macskaegér Előzmény: #855331

Szép estét!

Nagyon köszönöm azt a sok munkát amit ezekre a chartokra és elemzésekre fordítasz és számunkra is megosztod!

Én nem tudom, hogy mi lesz, de emlékszem nagy esésekre, itt a gazdaságot most egy virus sokkolja, ami ha meglesz az ellenszer remélem mihamarább megtalálják, akkor a gazdaságok felépülnek. Addig esések és éles felpattanások lehetnek, de a tőzsde a jövőt árazza, én azt gondolom az ellenszer megjelenése előtt megindul felfelé a tőzsde.

https://www.tradingview.com/x/pWfIJ3Sd/

dax

#855325 Lenthor Előzmény: #855324

Ha 2000-től a havi charton nézzük a teljes eséseket érdekes képet kapunk.

Eddig vagy lement a Donchian alsó vonaláig, vagy megtolta azt lefelé.

Most elég közel vagyunk az előző eséshez és távol van a barna alsó vonal.

Viszont a hónapos gyertyán nem alakult ki az alsó hosszú tüske, hogy mutatná a további emelkedés.

https://invst.ly/p-a48