Az esés mértéke csúcsokról korrekció nélkül nem feltűnő, ha visszatekintünk.
Az módja, hogy milyen impulzív módon tette az már igen.
Utoljára 2011 májusában volt hasonló gyors esés!

Az esés mértéke csúcsokról korrekció nélkül nem feltűnő, ha visszatekintünk.
Az módja, hogy milyen impulzív módon tette az már igen.
Utoljára 2011 májusában volt hasonló gyors esés!

A Weekend DAX alja eddig 11.688, most 11.750, de ez nem jelent semmit.
https://www.ig.com/uk/indices/markets-indices/weekend-germany-30
Figyelem!! Akkor jöjjön a shortos változat, annak ellenére, hogy lehetséges, hogy hétfőtől emelkedhetünk úgy kb. 12.650-12.850 környékére.
Ehhez az szükséges, hogy pénteken láttuk a nagy A-B-C hullámból lefelé a nagy "A" hullám alját!!!
Ha, ez igaz, akkor biztosan három hullámosnak kell lennie a nagy "B" hullámnak kis a-b-c fogja kiadni. A kis hullámok mértéke kérdéses!

Pénteken több shortot lezártam, kevesebb maradt, mert válaszút elé érkeztünk.
11.266 a kulcs szint, ha alá megyünk, akkor már nem lehetséges a 4. hullám. Felette viszont még igen.
Péntekre lementünk a 78.6%-os fibo alá közvetlenül.
Ha a 4. hullám alja lenne, akkor itt az idő a fordulásra felfelé az 5. hullámba.
Nagyon óvatosan kell kereskedni, mert a medve és a bika piac választóvonala ez a 11.266.
Taktika: Kis kivárás! Ha emelkedik hétfőn - nagyon gyanús, hogy igen- akkor short óvatos leépítés és még óvatosabb long stopokkal.
11.266 alatt long leépítés és mehet a short!

Vannak időszakok- mint a mostani - amikor látható, hogy a fő irány lefelé tart és ráadásul rendkívül impulzív az esés!!!
Ilyenkor és most is a long nyitást elfelejtem, de a kis korrekciós emelkedéseket azért kihasználom.
Hogyan?
Nyitogatom a short pakkokat. Esik és nyitok. Már van mondjuk 4-5 helyről megnyitott shortom pluszban.
Látszik, hogy hamarosan az indik miatt kis felfelé korrekció lehetséges.
Ekkor egy-két alsó szinten lévő short pakkomat visszaveszem nyerőben.
Utána várok. Ha a korábban zárt short pakkok fölé emelkedik és látni, hogy lassan megint lefordulunk, akkor kezdem visszanyitni a short pakkokat.
Így kihasználtam az ilyen eséseknél a bizonytalan kimenetű long irányt és a megnyitott short átlagot is feljebb tornáztam.
Csak egy ötlet az impulzív esésekre, de ugyan ez a helyzet az impulzív emelkedéseknél is.
KB58! A múlttal nem szabad foglalkozni - hogy hogyan kellett volna. Utólag már egyébként is minden egyszerű és tiszta!
Egyedül csak tanulási szándékkal érdemes visszatekinteni, és azt vizsgálni, hogy milyen fibo szinteknél fordult, teljesítette-e az Elliott számozásait, milyen indikátoroknál és RSI-nél váltott. Ezen túl sokat nem szabad vele foglalkozni, mert elveszi az időt a jövőre való felkészülésben.
Valóban töketlen vagyok és rossz szokásomhoz híven megint elvesztem a
részletekben. Ahogy mindig is terveztem, nagyobb időtávon kellett volna
kereskednem, tisztán átlátható chartok, pl. az alábbi 4 órás DAX
charton látható mozgóátlagok alapján (amikor február 21-én délután az
MA50 mozgóátlag alá ment az árfolyam (13700 alá) és ezt a mozgóátlagot
lefelé keresztezte az MA Cross (9, 26) utána az árfolyam végi alatta
maradt az MA Cross 26-nak, a Donchian középvonalának és szinte végig még
az MA Cross 9-nek is.
Amíg ez a szituáció fennállt, 13700-tól végig nagy tételben shortolnom kellett volna a DAX-ot és hasonló módon az SP-t is.
DAX 4H chartom indikátorokkal:
DAX 4H chartom indikátorok nélkül (sokkal jobban láthatók a mozgóátlagok, szintek, gyertyák):
De a fenti chartokhoz hasonlóan jól lehetett volna volna használni a 4 órás chartot az Ichimoku-val:
DAX 4H chartom Ichimoku-val, indikátorokkal:
DAX 4H chartom Ichimoku-val, indikátorok nélkül (sokkal jobban láthatók a mozgóátlagok, szintek, gyertyák):
Az a borzasztó, hogy határozottan esést vártam a csúcsokról, ezt még láttam is (ahogy írtam többször, az SP-ben a legtetején, Fibo szint alapján 3394-nél tettem be short megbízásokat még február 19-én zárás előtt 3401-es stoppal, aztán még zárás előtt kivettem, mondván, hogy "éjszaka még bármi lehet, esetleg mégis aljas módon átrántják a 3400-on"). Ez óriási hiba volt, mint ahogy az is, hogy az előbb betett chartok helyett minden időtávon (a napostól az 1 percesig telerajzoltam a chartjaimat trendcsatornákkal, szintekkel, vonalakkal, ékekkel, sávokkal, Fibo szintekkel, amik persze ezeken az időtávokon nagyon jól segítették volna a kereskedést (ha kereskedtem volna és nem csak vacilláltam volna), viszont nagyobb időtávokon nagyon átláthatatlanná tették a chartjaimat és így nehéz volt bennük eligazodnom, azaz "nem láttam a fától az erdőt".
Remélem, hogy a jövőben a fenti chartok alapján (akár különböző időtávokon is) jól el tudom majd találni a be- és kilépesi pontokat és végre a nyerő oldalon tudok majd lenni és eddigi szokásomtól eltérően nem fogok sokáig hezitálni a "tuti" szinteknél, hanem ezeknél megfelelően lépni fogok, de nem fogok kétesélyes helyeken ki-be ugrálni, ami csak a veszteséget növeli.
Bocs a hosszúra sikerült beírásért, de úgy éreztem, hogy le kell vonnom az eddigi "kereskedésemből" a tanulságot és a fent leírtak talán hasznosak lehetnek néhányaknak is, akik a fórumot olvassák vagy néha ide tévednek.
Ha a DAX valóban lemegy 11262-ig, akkor talán kb. annyi idő alatt érhet le (esetleg gyorsabban, hétfőn 1 nap alatt?), mint a pink iii hullám 12800-ról 11700 körülre (kb 1,5 nap volt).
De ez csak az én érzésem.
Lenthor, elnézést az alábbi hosszú beírásért, de nagyon fontosnak érzem és ezért teljes terjedelmében beteszem ide a fórumba Pomperj mai hozzászólását a Financial Forecast fórumból:
Azt gondolom, hogy nagyon célszerű lenne egy-egy olyan chartot készíteni az SP-ben és a DAX-ban is, amelyeken a 11 éve tartó, de még az 1980 óta tartó emelkedés lehetséges korrekcióit mutató Fibo szintek is rajta vannak:
Tudnál egy-egy ilyen, jól áttekinthető szuper chartot feltenni?
Pomperj hozzászólása:
Visszateres keffer kollega 16Trillio dollaros kerdesere:
,
Hol lehet a mostani korrekcio vege, es melyik Bull piacot korrigaljuk?
Gondolatebresztonek ket reszben tisztazni probalom a lehetosegeket,
1)A tozsde tortenelem legszebb evtizeden, a 2010-es dekadon vagyunk tul
Ennek a csodaszep korszaknak a 2009 melypont ota a tozsdeken 4x, 6x, 10x nagysagrendu aremelkedes volt a jellemzoje
Ennek a super-evtizednek penzugyileg 2020 februarban lett vege (!?)
(meg mindig nem egeszen biztos, hogy vege van, meg lehet meglepetes, ujabb ATH, de ennek a valoszinuseget kicsire adom)
,
A korrekciok/bear piacok elejet szokasosan nehez eszrevenni, mert lassan, lopakodova kezdodik
Most viszont betorte az ajtot, 7 nap alatt esett a piac- 16% korul mindegyik indexben,
nem lehet nem eszrevenni, hogy megvaltozott a helyzet
,
A legnagyobb penzugyi optimizmus evtizeden vagyunk tul, egyelore 10 nappal
A penzugyi eszkozok kozul a reszvenyek, a kotvenyek es az Ingatlanok aremelkedese volt a legnagyobb
A
nyersanyagok, az ipari femek, az energia (olaj, gaz, uran, stb) es az
elelmiszer arak viszont mind stagnaltak vagy estek ebben az eevtizedben,
es a 15-20-30 evvel ezelotti szintjuknel vannak
A hatalmas
optimizmus es penzboseg idejen ezekbe nem vagy tul keves inveszticio
ment, a fogyasztas fenntartashoz is keves uj anyag-lelohely es banya
nyilt, ezekbol az ismert tartalekok jelentosen elfogytak, kimeruloben
vannak
,
2)Nezzuk meg, milyen bull piacok azonosithatok, es vajon melyiket korrigaljuk most?
,
A kiindulas legyen Bob Prechter 100 eves chartja
Ebben jol azonosoithatok a Bull piacok, es valoszinuleg tokeletes az Elliott szamozas
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200203v00rt6uft.jpeg
,
21)Az maris biztos, hogy a napos charton, az oktober2-febr19 kozotti rallyt nem
Egyszeruen egyreszt mert a fibo 62% korrekcios szintje alatt vagyunk
Es mert egyebkent is, az egesz 100% rallyt is negalta, mar az elso menetben
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200229v00rkkqd.jpeg
,
Ez tehat nem kis menetkozi, even beluli korrekcio, hanem valami nagyobb, mert az eses maris 16%
,
22) Az meeg lehetseges, hogy a 2019 elejen kezdodott rally korrigalja
Csak eppen az a helyzet, hogy mar elso esesre, az (a) hullamban is eppen fibo 62% szintig esett
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200229v00rxtlcd.jpeg
,
Es tudjuk, hogy a korrekciok a-b-c alakzatok,
es nagyon valoszinu hogy a masodik eses (c)hullama joval lejjebb megy,
szoval megalapozott a feltetelezes, hogy ennel is nagyobb bull emelkedest fog korrigalni
,
23) Innentol mar Hetes chartokon kell megkeresni, hogy melyik bull piacok korrigalja
Ket lehetoseg jon szoba
,
folyt kov:
folytatas
23) Innentol mar Hetes chartokon kell megkeresni, hogy melyik bull piacokat korrigalja
Ket lehetoseg jon szoba
a)A legvaloszinubb, hogy a 2009-2020, 11 eves rallyt korrigaljuk
Ebben az esetben a varhato korrekcios szintek igy neznek ki:
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200229v00rias3i.jpeg
,
b)Ha viszont Bob Prechter Elliott szamozasa helyes, akkor az 1980 ota tarto rallyt korrigalja a piac
(nem
becsulnem ala Precther tudasat es az eselyet, hogy jol csinalja, mert
vegulis a top kalkulacioja 100 eves tavlatban igen pontos, 3% elteressel
China: Manufacturing PMI will shock the market on Monday
https://think.ing.com/snaps/china-manufacturing-pm...
Köszi. Az valóban más lenne, de ez sem nyerte meg a tetszésem :-)
Vannak olyan esetek, amikor kereskedésen kívül zárnak le pozíciókat.
A saját kereskedési platformomon nem is lehet látni.
A Futures nem olyan érdekes. Más lenne, ha prompton csinálnának hasonlót.
Ismét nice..., korrekt. Megint a Simicska idézet jut eszembe, meg a nagy G betű.
Ezek után mondja azt valaki, hogy a tőzsde korrektül működik, véletlenül sem érdekek és ezeknek megfelelően tuningolt algoritmusok vezérlik.
Na ilyeneket nem szabadna egy korrekt rendszernek lehetővé tennie.
Hétfőn nyitás a mai alj alatt, korrektül?
Mit szóltok ezekhez az 5 perces gyertyákhoz a DAX furures-ben zárás előtt?