Szinte biztos vagyok benne, ahogy reggel számítottam rá, amikor beírtam az SP-ben chart esetleges W formációja alapján a kb. 3190-es szinttel.
Na ilyeneket nem játszok meg, akármennyire "érzem", sőt látom.
Ki vagyok akadva, mint a sezlonrugó.
Szinte biztos vagyok benne, ahogy reggel számítottam rá, amikor beírtam az SP-ben chart esetleges W formációja alapján a kb. 3190-es szinttel.
Na ilyeneket nem játszok meg, akármennyire "érzem", sőt látom.
Ki vagyok akadva, mint a sezlonrugó.
Van olyan gyanúm, hogy ez a felmenetel csak korrekció volt!
Ha, én a nagyok helyében lennék, akkor a valós felfelé indulást úgy csinálnám, hogy egy szép reggel pár száz pontos réssel nyitnám meg a kereskedést, hogy a kicsik lemaradjanak a bevásárlásról.
Amennyire drukkoltam neki a megválasztásakor, annyira meggyűlöltem ezt a szarházi majmot. Ő hazudik a legtöbbet folyamatosan, és manipulálja a piacokat kénye-kedve szerint. És még ő ugat. Megáll az ész.
Trump:
Trump a Twitter segítségével: Alacsony besorolású hamis hírek Az MSDNC (Comcast) és a CNN mindent megtesznek annak érdekében, hogy a karonavírus a lehető legrosszabbnak tűnjön, ideértve a pánikpiacot is. ha lehetséges. Ugyanígy, az inkompetens Democrata elvtársak mind arról beszélgetnek, hogy semmit sem cselekszünk. USA nagyszerű formában van!Köszi. Hát igen, ilyen szélsőséges tartomány lehetséges. Ezért vagyok transzban és bár reggel jól láttam, hogy felfelé fordulnak, nem léptem sajnos longba, csak shortban nyertem. Ismét egy óriási kihagyás.
Most lefordulhatnának, de van olyan érzésem, hogy amennyit tegnap zúzták lefele a DAX-ot és az SP-t, ma aljas módon annyit rántanak vissza rajtuk.
Bár ne így lenne és nemsokára megint csinálnák lefelé egy olyant, mint tegnap, miután shortba léptünk.
Tiedje mester rajza szerint a mostani esés lehetett egy ketteske, jöhetne a shortosok rémálma, hármaska.
Egész jól eltalálta.
Bár érdekes egy rajz.
http://keptarhely.eu/images/2020/02/26/v00/20200226v00rm2nt9.gif
Kicsit el kellett mennem!
Naposon EMA(200) 12.772.
Nagyon fontos, hogy fölé megy vagy csak egy vissza teszt volt.
Nem néztem még meg rendesen, de:
12.772 felett felmehet akár 13.250-ig is.
12.772 vissza teszt esetén lemehet 12.226 majd akár még 12.000 alá is (de erre még várjunk)
https://www.tradingview.com/x/Ew6NiDue/
h1 12750 pipa
Igen, lefelé kellene nyitniuk, de ahogy korábban betettem a W formációt (ami kb. 3190 körülre mutat szerintem), ma ugyanolyan aljas módon, ahogy tegnap lezúzták, ma inverz módon felránthatják ugyanannyit.
Megint csak Simicskát tudnám idézni velük kapcsolatban (ahogy Orbánról vélekedik).
Nella is feltett múlt szerdán egy valószínűleg hasonló mozgást váró napos DAX chartot az Elliott PF fórumba:
Kérdésemre, hogy hova várja a C pontot, az alábbi infót írta be:
"
Ez még elég képlékeny. Azt feltételezem, hogy ez - Elliottul szólva -
egy flat korrekció (4) hullámban, ami a 2009. óta tartó emelkedést
konszolidálja. A szokásos mértéke 38 %. Mivel az A hullám elég mély volt
(nagyjából teljesítette az elvárt mélységet), lehet, hogy a C nem fog
alámenni (running flat). Ezt erősíti, hogy a 2009-2011 közötti aljakra
húzott trendvonalat volna szükséges megközelíteni, érinteni, vagy
megtolni a (4) hullám végpontjaként, ami már ma alig van mélyebben a 38
%-os értéknél, és idő lesz mire a közelébe ér az árfolyam.
A flat
rímképlete: 3-3-5. Tehát a 3-3 elkészülte után 5 hullám várható lefele.
Hetesen (!!!). Running flat esetén a C hullám sokszor ED!
Összefoglalva:
HA(!) az alap elképzelés jó, HA(!) a B hullám kész, akkor öt hullám
indul lefelé. Valószínűleg átfedésekkel teli, nehezen követhető
megszakadásokkal-visszaugrásokkal. A végpontja az eltelő idő
függvényében 11,5 - 10 k között. A szükséges idő kb. 1-1,5 év."
Sp ha elindul a kori akkor 3160 fölé megy jóval, én most longban vagyok technikai alapon, igazából még hulló kések, tegnap meg is vágtam magam, a saját hibámból.
USA nyitás után jellemzően leviszik az indexeket, amerikaiak betudjanak vásárolni, ez jó lenne, ha ma kimaradna, az mutatna egy változást, tegnap usa piacon szépen levitték az árakat, ma már nem kellene a bevásárlást engedni a nagyoknak.
Tehet egy szívességet Trump.
De lehet, hogy ennek hatására is esetleg elindulhat az SP felfelé.
Nem egy zászló alakul esetleg, ami akár jóval 3160 fölé viheti:
Én is ezt a 3128-as szintet érzem kritikusnak, nem véletlenül zárt ott tegnap, jött fel ide és hullámzik itt.
Alatta, különösen ha 3117 alá esik, akkor lehet, hogy jön a 3060-3090-es tartomány. Szerintem oda kellene mennie, de lehet, hogy a 3190 felé indul a W alakzattal.
???
A Washington Post szerint - melyet az amerikai elnök egyik fő médiaellenségének tart - Donald Trump nagyon ideges a részvénypiac esése miatt és túlzónak tartja, hogy egészségügyi illetékesek a vírus terjedésének esélyével "riogatják" a befektetőket. Ma megbeszélést is tart a kérdésben a lap forrása alapján.
A Morgan Stanley számításai szerint 20-60 milliárd dollárnyi újabb algoritmikus részvényeladás érkezhet a piacra, a tőkeáttételes long pozíciók zárásának köszönhetően. A Nomura számításai alapján ehhez a trigger a 3128 pontos S&P 500 indexérték alatti zárás lenne - érdekes módon pont minimálisan ezen szint felett fejezte be a kereskedést az USA.