Lenthor, hálás köszönet a válaszodért és a chartjaidért a video kapcsán. Így sokkal világosabb a helyzet a szintekkel kapcsolatban.
Az valóban nagy kérdés, hogy a DAX tud-e külön utakon járni az SP-től és lehet-e egy gyors impulzív emelkedés benne. Azt észrevettem, kisebb mozgások esetén, mintha időnként a DAX-ot adnák és az SP-t vennék, vagy fordítva. De nagy mozgások, pl. az SP lefordulása esetén nagy valószínűséggel előbb-utóbb a DAX is lefordulna hasonlóan.
Hétfőtől rövidebb, néhány napos időtávon milyen mozgásra számítasz a DAX-ban innen a 13230-as szinttől?
Az utóbbi hónapokban megint elkezdtem "kereskedni", de továbbra is elkövetem a régi hibáimat, szép lassan gyűjtögetem a mínuszokat. Most éppen 4 CFD shortom van 13090-ről és szintén 4 CFD longom 13230-ról. Valahogy össze kellene őket hozni, amit már többször meg tudtam volna tenni, de akkor is kihagytam a lehetőséget a shortokat pluszban zárni, amikor beírtad, hogy te 13070-en vettél, és a longok nyerőben zárását is kihagytam többször. Az ok egyrészt továbbra is az, hogy a munkám miatt nem tudom folyamatosan nyugodtam figyelni a tőzsdét, másrészt pedig, hogy még mindig nem a nekem megfelelő hosszabb idősíkokon próbálkozom, ahogy terveztem, illetve amikor jó döntést tudnék hozni, akkor nagyon lassan döntök, amikor meg bizonytalanabb a helyzet, akkor meg időnként gyorsan hozok rossz döntést. A legtöbbször továbbra is hiába látom a chartjaimon jól, hogy mikor mit kellene lépnem, nem azt csinálom, pedig ha a chartokon kívül a rendelkezésemre álló egyéb információk (pl. a német elemzők és a te elemzéseid) és a belső megérzéseim alapján lépnék, az esetek legalább 70-80% százalékában nyernék.