A kis megnyúlt "v" hullámban, ha teljesül már:
- van egy kitörési résünk
- egy szökési résünk
és ha minden igaz, akkor a "iii", de inkább az "v" hullámban lehet egy kimerülési résünk.
Ha megjelenik a kimerülési rés, akkor már sokat nem megy felfelé.
A kis megnyúlt "v" hullámban, ha teljesül már:
- van egy kitörési résünk
- egy szökési résünk
és ha minden igaz, akkor a "iii", de inkább az "v" hullámban lehet egy kimerülési résünk.
Ha megjelenik a kimerülési rés, akkor már sokat nem megy felfelé.
Az "v/ii" lehetne 12.047 vagy 12.012, de ez alá már nem szabadna mennie, mert esne tovább.
Ha a nagy "B" hullám teteje az általam várt 12.359 környékén lenne, akkor:
- most a megnyúlt ("v") hullámban teljesítettük az "v/i" hullámot.
Innen mehetne le 12.000 környékére az "v/ii" hullám, majd 12.300 környékére az "v/iii" hullám.
"v/iv" hullám 12.200 kb, majd fel a csúcsra az
"v/v= V=B=12.359.
De már ezt megjátszani kockázatos, mert elég egy Trump levél és már zuhanunk is.
Sziasztok, jó reggelt!
Nagyot nem emelkedtünk ma. Még a tegnapi csúcs fölé sem mentünk.
Most már a longok nagy részét eladtam. Shortot még nem nyitok, mert az a 12.200 vagy 12.359 elérhető lehetne.
Ezután kivárás és a short jelek figyelése lesz.
Egy és ötperces hullámokat kereskedem maximum, mert ott nincs beragadási veszély.
Innen már bármikor lefordulhatunk 11.188 irányába, amivel a DAX még tartozik.
Az autos vámokra, igazad van, valószínű nem nyit még egy frontot, amíg Kínával van elfoglalva.
Érdekes ez az éjszakai emelkedés, majd szinte egész nap oldalazás.
Eddig 02:40-től, majd 01:45-től kezdett emelkedni.
04.-én még 09:00 után érte el a napi csúcsát, míg 05.-én már a napi csúcs alatt volt a 09:00 órás nyitásra.
Ma már elkezdte az emelkedést?
Lenthor, köszönöm, köszönjük a véleményed és az aktuális chartokat :-)
A több frontos háborúba eddig még mindenki belebukott.
Ha USA nem Kínával és nem Európával kereskedik, akkor kivel?
Kinek adja el a megtermelt USA termékeket?
Szerintem ez csak "száj karate"
Az EU-s autós vámokkal mi a helyzet?
Ha boriszt, a cimboráját megbuktatják, lehet trump begurul és akkor megszórja vámokkal Európát is.
Ma a Kumo alját értük el.
Holnap talán még megpróbálkozhatunk a Kumo tetejével 12.371-el.
Csak vigyázni kell, mert a minimális cél már teljesítve.
Szia!
Pont ezt akartam betenni, amikor láttam, hogy van egy beírás.
Szóval a figyelmet akartam felhívni a három egymást követő napos gyertyára.
Hellyel közzel DOJI gyertyák, melynek jellegzetessége, hogy a fő mozgás az éjszaka van. Így komoly résekkel nyitunk.
Szerintem, ennek oka lehet, hogy már sokan várják a lefelé irányt.
Megnyitják a shortokat, majd reggel látják az emelkedést, ezért visszaveszik.
A nagyok a visszavételt pedig a short bázisuk kiépítésére használják fel, mert szerintem közel van már a fordulás.
Pár nap lehet, de az benne van a pakliban, hogy holnap még egyszer megcsinálják a réssel nyitást. Felmehetnénk 12.200 vagy 12.350-ig és péntek délután vége, kezdődhetne a nagy "C" hullám lefelé.
Szia Karcsi
Az egyik oldalon éjszakai majmoknak nevezik őket, banánért dolgoznak. Talán az ázsiaiakra célozhatnak.
Kiváncsi lennék én is.
Szia Lenthor!
Több-kevesebb rendszerességgel továbbra is figyelem a munkásságod itt a fórumon. Dicséretre méltó, nagyon jól csinálod.
Mitől van az, hogy pl. az utóbbi 2 napban a DAX és az SP is kb. éjszaka 2 órától kezd rallizni, hogy másnap óriási gap-pal nyisson felfelé, aztán esetleg az európai nyitvatartási időben részben visszacsorogjon? Te biztos tudod a korrekt magyarázatot ezekre az éjszakai mozgásokra, de számomra ez elég érthetetlen.
Megtennéd, hogy beírod a véleményed?