Érdekes szintig esett a DAX!
Twitteren jelentette be Trump, hogy a Kínával való "nem fair kereskedelmi kapcsolatukra" intézkedésekkel reagál. A közvetlen kiváltó ok a mai kínai bejelentés volt, ami szerint 75 milliárd dollárnyi amerikai exportra vetnek ki magasabb vámot. Trump a lépést politikailag motiváltnak nevezte. Ezért október 1-től az eddigi 250 milliárd dollár értéű, Kínából érkező termékek vámterhét 25%-ról 30%-ra növeli. Ezen felül további 300 milliárd dollár értékű Kínából érkező termék vámját megemeli. Ez volt az a terékkör, amit még korlátozásoknélkül exportálhatott Kína az amerikai piacokra, de szeptember 1-től 10%-os vámmal sújtották volna ezeket. A mai döntés értelmében a teher magasabb, 15%-os lesz.
---------------------------------------------------------------------
Kinek jó ez?
Jövőhéten meg jön a Trump hír, hogy gyümölcsöző kétoldalú tárgyalást folytatnak az USA és Kínai küldöttség tagjai.
Azért durva a helyzet, mert a tegnapi mozgás után szabálytalan fals felhúzással még 11.933-ig is felmehetnének és ebben az esetben holnap:
Black Friday (fekete péntek) jöhetne.
-----------------------------------------------------------
nagyon gyanús nekem ez a forgatókönyv.
Az összeesküvés elméletemet ez támasztaná alá.
-----------------------------------------------------------------------------
Bejött a fekete péntek elméletem!
11.818-ról estünk 11.527-re
kína-usa cicaharca miatt esnek a tőzsdék...ez nem chart függő..
gondolom kínaiak lekereskedték, nem véletlenül pénteken jelentették be.
Istenem! Add, hogy annyi részvényt borítsanak a piacra, amit már az EKB sem tud megvenni! :D
https://www.screencast.com/t/4RYld7DGqGm
16::00 Fed Chair Powell Speaks
A FED elnöke eldönti majd az irányt.
11.850 kemény dió.
Erős ellenállás, erős támasz már nagyon sok esetben.
https://invst.ly/buoid----------------------------------------------------------
11.862 felett szabad lenne az út felfelé. 11.933 és utána még 12.000 és akár 12.100 is lehetne.
Ott egyelőre nincs gond, mert harmadik napja magasabb aljak és magasabb tetőket lehet látni.
--------------------------------------------
Sziasztok, jó reggelt!
Úgy néz ki, hogy a negyedik nap sem lehet gond a magasabb aljjal.
Tegnap 11.715 volt az alj, most pedig a Futuresen 11.804-en járunk.
Klassz, ezeket a variációkat nézegettem, persze majd utólag elválik, mi lesz.:)
De nem is a forma a lényeg, hanem, hogy a lehetséges alj mindkettőnél ugyan ott lehet.
Az usa-t azért hozom fel, mert sajnos az ottani lehetőségek döntenek.:(
Naposon egyelőre nincs gond.
A 11.933-as céláram előtt nyitva még a kapu.
Amikor elbizonytalanodunk, akkor meg kell nézni a napos gyertyákat.
Ott egyelőre nincs gond, mert harmadik napja magasabb aljak és magasabb tetőket lehet látni.
Gondolom Te, erre az 5. hullámra gondolsz. De itt a 4. hullám irreálisan hosszúnak tűnik.
Igaz, hogy ennek a verziónak is van létjogosultsága, mert annak a feltételnek megfelel, hogy az RSI értéke a 3. hullámnál a legnagyobb, továbbá, hogy a 4. hullám RSI értéke 40-45%-ra jön le.
Szerintem trükközni fognak, nem megy ez új aljra.
Öt hullám ment föl, úgy néz ki, lesz egy valamilyen B lefelé és még egyszer nekifut annak a 12100-nak.
----------------------------------------------------------------------------
olika78!
Nagyon összekuszálták itt a a dolgokat! Gondolom szándékosan!
Rendben van, hogy 5 hullám ment fel. Onnan egy A-B-C korrekciós hullámnak kell lefelé jönnie.
Az "A" hullám és a "B" hullám meg volt. Mégpedig a "B" Flat megnyúlt hullám volt. Most a "C" hullámmal van a gond, mert úgy néz ki, hogy 5 hullámos lesz, de nagyon komplikált 5 hullám. Alul ezt az 5 hullámot vizsgálom.
Hivatalosan tartozik egy (a-b-c-ből álló) "B" hullámmal és utána fel.
Csak a szabályokat messziről kerüli.
Nem tudom, de lehet, hogy az elemzők is vakarják a fejüket.
Az usa olyasmi korrekciót csinál most, mint a tavaly szeptember december között, csak kissebben.
Még kellene egy éles le aztán tűz megint föl.
Szerintem trükközni fognak, nem megy ez új aljra.
Öt hullám ment föl, úgy néz ki, lesz egy valamilyen B lefelé és még egyszer nekifut annak a 12100-nak.
Persze majd az usa dönt végül.