Egy IHS-t ebbe is bele látnék, 11000 köré le és tűz.
https://www.elliottwavetrader.net/
Regisztrálj erre az oldalra, nagyon jó.
Egy IHS-t ebbe is bele látnék, 11000 köré le és tűz.
https://www.elliottwavetrader.net/
Regisztrálj erre az oldalra, nagyon jó.
Igen, láttam. Én is csak néztem, hogy az USA indexeknél IHS alapján felfelé várhat, a DAX-nél meg hosszabb korrekció (???)
Köszi Karcsi.
A másik kettőt is láttad, gondolom? Annyira nem válhatnak szét, hogy ez a pincébe, azokat meg az egekbe tolják.
Lenthor egy korrekciónak kellene lennie, nem egy csíkban esik le, vagy de?:)
Erste Ötletgyár
DAX: Nem csak a BMI miatt
Esik a DAX, amit a várakozásoknál jóval gyengébb, s kontrakciót mutató BMI adatoknak köszönhetünk. A hét második felében az index egy komoly ellenállási szinthez ért, ahonnan megkezdődött egy szerintünk hosszabb ideig tartó korrekció. Az MACD is eladási jelzést adott.

Hétfőn DAX és SP réssel fel vagy le? Nem sokat adnék érte, hogy felfelé húzzák. Ha viszont ezekrôl a szintekről nem húzzák fel, akkor már shortban kellene ülni, mert nem lesz jó vége.
Az SP január óta gyorsabban emelkedett, mint ahogy előtte októbertől esett. Nehogy most lefelé még gyorsabb legyen.
Lesz-e csavar az árfolyamok mozgásában?
Erre a beírásodra figyeltem már hosszú ideje a legjobban és erre készültem, mert nagyon hittem benne. Be is álltam előre shortba 11855-re, de mindig csak az adott napra. Aztán sajnos 11720 alatt már nem nyitottam, pedig a saját chartomon is jól látszott, hogy onnan lefelé az irány.
Úgy látszik, hogy nincsenek csodák, egy erős szintről ha lefordul, akkor nem néhány tíz pontot esik. Tökéletes volt a több hete feltett első elképzelésed a 11865-ös DAX tetőzésről, amit sajnos a meggyőződésem ellenére megint nem játszottam meg.
Most lesz érdekes, hogy a különböző lehetséges szinteket tekintve hogyan tovább, amiről szintén már szintén több chartos elképzelést tettél fel.
Várjuk, hogy innen most szerinted hogyan tovább.
Még egyszer gratulálok a meglátásaidhoz.
Ezt jól sejtettem, hogy a tegnapi fals felhúzás után az SP-t ma beejtik gap töltés nélkül:
Long szempontjából fontos, hogy nem menjen 11.483 alá.
Mert, ha letörjük a 11.483-at, akkor nagyon könnyen 11.397-11.405-ig eshetünk.
------------------------------------------------------------
Reggel 7 órakor tettem be, ha letörjük a 11.483-at, akkor 11.397-11.405-ig eshetünk.
Letörtük a 11.483-at és jelenleg 11.399-ig estünk.
Ezt kell megjátszani és nem azt, hogy mi lesz két hét múlva.
Lenthor, szerinted mi lesz ma a chartjaid alapján? Szakadás, stagnálás, visszahúzás?
Érzésem szerint az utóbbi.
Lenthor, most rövidtávon SP-t hogy látod, nyitás után lefelé indul gap töltés nélkül (tegnapi záró: 2854 körül)?
Pont erre akartam célozni. 1D esetleg 4H időtávú részletesebb felbontásban nincs meg?
Kezd olyan érzésem lenni, hogy SP-ben tegnap volt egy fals felhúzás és ma lehet egy fekete péntek és irány lefelé (?).
Ha kiépítenek egy támaszt, azt sohasem ok nélkül teszik !
Később ezt a támaszt ellenállásnak szánják.
Tehát: Nagy gondot fordítottak egy hosszú, erős 11.865-ös támasz kiépítésére, ami most már ellenállás.
Elképzelhetőnek tartom, hogy mindenki lefelé várja, köztük én is, de nem az valósul meg, hanem kb. március végi határidővel visszateszteli a 11.865-t. Persze, addig 100-200 pont le és fel mozgások lesznek.
11.865-ről viszont év végére 10.052-ig eshetne.
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
KB58!
Nem figyeled, hogy január 18.-a óta mit teszek be. Ez lenne a shortos változat.
Ennek a longos tervnek létezik nálad egy shortos ellenpárja is arra az esetre, ha nem a longos valósulna meg?
Ha elindul felfelé, akkor az EMA (200) naposnál 11.655-nél figyelni kell, mert lepattanhat róla.