Regisztráció Elfelejtett jelszó

MIAMANO - mesterséges intelligencia a mindennapokban

Már a whiskyt is MI készíti

#843362 TrendMan Előzmény: #843360

Engem ez érdekelne legjobban:

"Hogy mi alapján sikerült a rengeteg variációból egyet kiválasztani, az jó kérdés, de már készül, és ősztől kezdve megvásárolható lesz a termék."

Mi alapján esik egy döntés 70 M változatból éppen erre?

Ez döntéselméleti oldalról is érdekes! ill. izgalmas kérdés, hogy ezen a ponton az ember mennyire nyúlt bele a MI tevékenységébe? Ha pl. súlyozta a kiválasztási szempontokat, akkor az mennyiben a MI döntése végsősoron?

-- az automatika visszavág avagy miamano van a gépben --

#840972 TrendMan

https://index.hu/techtud/2019/03/11/boeing_baleset...

https://index.hu/gazdasag/2019/03/16/boeing_etiopi...

https://www.welt.de/wirtschaft/article190343997/Bo...

https://index.hu/kulfold/2019/03/12/trump_szerint_...

https://www.nytimes.com/interactive/2018/11/16/wor...

A legjobban az tetszik, hogy a Boeing elfelejtette tájékoztatni a pilótákat, hogy adott esetben az automatika ellenük is dolgozhat.

Na meg az, hogy vélhetően gazdaságossági megfontolásból bazi nagy Airbus-ra tervezett hajtóműveket pakoltak a kisebb testű Boeing-re létrehozva egy irányíthatatlan golem-et.

Egészen elképesztő.

Röviden:

A józan paraszti ész helyét átvette 1 automatizmus + 1 automatika.

Ime az eredmény:

K  AP20190311029

élethű képek a mesterséges inteligenciától

#839444 Koffein

első ránézésre tök valós fotóknak néz ki, miközben nem...

https://thispersondoesnotexist.com/

Az Uber egyik szoftvermérnöke, Philip Wang egy olyan weboldalt készített, amely minden frissítéskor egy-egy portréfotót tölt be. Ez önmagában még nem nagy találmány, számos ilyen szolgáltatás létezik. Csakhogy a Wang oldalán szereplő egyének igazából nem léteznek. Nem elhunytakról van szó, hanem a szó legszorosabb értelmében összerakott emberekről, akiknek a fotóját az Nvdidia által készített mesterséges intelligencia, a GAN (generative adversarial network) állítja össze.

Wang a fejlesztésről szólva azt is elárulta a Motherboardnak, hogy az algoritmus minden alkalommal (vagyis akárhányszor ráfrissítünk az oldalra) apró részletekből állítja össze a képet. Azaz nem csak összeválogat egy-egy adatbázisban fellelhető jellemzőt, maga választja ki, hova és mi kerüljön, mindezt ráadásul úgy, hogy érzelmeket is képes megjeleníteni.

https://hvg.hu/tudomany/20190215_mesterseges_intel...


különvélemény

#838294 TrendMan Előzmény: #838282

Semmiképpen nem bíznám MI-re a döntéshozatalt.

A MI véleményét meg lehet kérdezni és bizonyos súlyozással benn lehet foglalni, de a tényleges döntésen belül csupán egy nem túlsúlyos elem lehet.

Ez az ÉN különvéleményem!

meló

#836817 Koffein Előzmény: #836803

Minél többet olvasok a témában, annál jobban azt érzem, hogy ez a reklám része :)

Több forgatókönyv lehet, de azokat a vitákat még le kell folytatni.. ilyet még az usában se látni, nemhogy kínába, vagy bárhol a világban...

meló

#836803 TrendMan Előzmény: #836796

Nem úgy fog ez történni, hogy akinek a munkakörét leváltják, az megkapja a fizetését, helyette egy MI dolgozik és eljő a Kánaán?

Én Bradbury-nél és Lem-nél így olvastam.

meló

#836796 Koffein

majd20év múlva elővesszük és megnézzük, hogy így történt-e :o)

"Kai-Fu Lee szerint a fizikai és a szellemi munkát végzők egyaránt félhetnek, a jelenlegi munkakörök mintegy 40 százaléka ugyanis leváltható lesz mesterséges intelligenciára, ami azt jelenti, hogy 10-ből 4 ember elveszíti majd a munkáját, méghozzá alig egy-két évtizeden belül."

http://androgeek.hu/hir/kaifu-lee-hamarosan-renget...