Különösen a Hang Seng és a Nikkei
10.532-t és 10.542-t figyelem!
Most 10.495. Lehet, hogy nyitásig felviszik ide a 10.532-10.542-ig.
10.408-ig, ha lemegyünk, akkor ott érdekes lehet.
Ha, alá megy, akkor a hétvégén betettek szerint lemehetünk 10.178-10.207-ig. Ha 10.408-ról visszapattan, akkor lehetséges, hogy az a-b-c-t építi.
Igen. Egy visszatesztnél be lehet szállni.
Én is néztem, de azt hittem megy még egy kört fel.
Szia Lenthor.
Onnan igazán talpra állhatnának. Ha azt a trendvonalat letöri, akkor gáz lesz és mehet 4000-re.
Valami nagyobb dolog kellhet, hogy stabilizálódjon. A britek maradnak?
Sziasztok, jó reggelt!
Hosszabb távú kitekintés hetes időtávon.
2009-től indult egy 7 hullámos super ciklus, melynek a 6. hullámát építjük lefelé
Ha, elkészül, akkor indulhat majd felfelé a 7. hullám.
Köszi Ad.
A 2000-ig tartó hullámot minek számoznád és a nagy flat-et?
Lehet 1 és 2 hullám, A és B ? Vagy bonyolultabb azért?
BUÉK!
Daxban mire tippelsz most?
Felmegyünk 11k fölé és onnan le 9k környékére vagy most lemegyünk még 10k körülire és onnan fel 11k körülire?
BUÉK!
Miért gondoljuk, hogy a csúcs 3-as? Nincs rá bizonyítékunk, hogy nem 5. Igaz arra sem, hogy 5. (A 2015-ös oldalazás lehetett 4.)
Néztem az SP-t, rsi nagyon magas szintről fordult le, általában ez 3. hullám (vagy 3/3), kivéve megnyúlt, esetleg kilmaxolt 5, annak megfelelő, majd abból egy éles esés, akárcsak itt.
A bajom, hogy 1929-ben hasonló rsi értékről fordult le a piac és élesen ment 50 alá/környékére.
Nincs semmi, ami egyértelműen támogatja, vagy elveti a két elképzelést, szerintem a legjobb párhuzamosan mindkettőre figyelni, amíg valamelyik mellett nem erősödnek meg az érvek.
Ha esetleg valaki tud valami olyan érvet, ami segít a döntésben szívesen veszem, én csak pro és kontra érvet találtam mindkét verzió mellett.
Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!
Köszi szépen a választ Ad.
Lehet, hogy mégis a running flat korrekció lenne a jó a 2009-2011 közötti szakaszra, ahogy írtad, a váltakozás elve miatt? A mostani élesebb esés, így lehetne annak a párja.
Boldog új évet mindenkinek.
Hosszan lehetne írni, sokan ezt gondolják, amit ír a srác, de van egy alternatív verzió, pár napja kitettem a blogra. Napok óta keresem a bizonyítékot az alternatíva elvetésére vagy megerősítésére, nem találtam. Amit a srác ír alapesetben az rsi magas értéke (havi, tető) támogatja. De az 1929-es lefordulás is hasonló rsi értéknél következett be (megnyúlt 5., klimax esetében lehetséges, pont ezt látjuk, láthatjuk). Az alternatíva szerint a 2-ii hullám egy runningflat ( a hullámok nagysága, a slingshot, rsi erre utal). A két verzió közötti választáshoz nincs elég információ. Nálam a C hullám vége lenne az első célzóna, A esélyes, hogy nem megy le olyan mélyre. (Remélem érthető volt) .
Köszi Ad.
Ha erre jársz, megnéznéd ennek a palinak az elemzését, véleményeznéd? És a többieknek is mutatom, persze.:)
https://www.marketwatch.com/story/look-for-sp-500-...
Szia Lenthor, sziasztok.
Nagyon ok. az elképzelés, de egy ilyesmi esetleg, ha beüt a mennykő.
https://buxelliott.blogspot.com/2018/12/dax.html
Erre gondolhatott?
ez miért lenne jó hír?? Lefogadom hogy nagyobb hiány tervvel fogadták el,mint amit EU jovahagyna?
-------------------------------------------------------
Melyik jobb?
- Nincs költségvetés, leáll minden, óriási a bizonytalanság, kormányválság
vagy
- nagyobb hiánnyal ugyan mint kellene, de elfogadják az ország költségvetését és van működő kormánya.
Szerintem nem kérdés!
Ha, nincs költségvetés az állami kézben lévő cégek nem kapják meg a működésükhöz nélkülözhetetlen fedezetet, erre minden leáll.
Mindez pillanatok alatt kihat a versenyszférára is.
Az EU meg csak próbálkozik, más országokra sem tud hatni, példa rá Magyarország!