Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#835583 Drian875 Előzmény: #835554

BUÉK!

Miért gondoljuk, hogy a csúcs 3-as? Nincs rá bizonyítékunk, hogy nem 5. Igaz arra sem, hogy 5. (A 2015-ös oldalazás lehetett 4.)

Néztem az SP-t, rsi nagyon magas szintről fordult le, általában ez 3. hullám (vagy 3/3), kivéve megnyúlt, esetleg kilmaxolt 5, annak megfelelő, majd abból egy éles esés, akárcsak itt.

A bajom, hogy 1929-ben hasonló rsi értékről fordult le a piac és élesen ment 50 alá/környékére.

Nincs semmi, ami egyértelműen támogatja, vagy elveti a két elképzelést, szerintem a legjobb párhuzamosan mindkettőre figyelni, amíg valamelyik mellett nem erősödnek meg az érvek.

Ha esetleg valaki tud valami olyan érvet, ami segít a döntésben szívesen veszem, én csak pro és kontra érvet találtam mindkét verzió mellett.

dax

#835554 olika78 Előzmény: #835552

Köszi szépen a választ Ad.

Lehet, hogy mégis a running flat korrekció lenne a jó a 2009-2011 közötti szakaszra, ahogy írtad, a váltakozás elve miatt? A mostani élesebb esés, így lehetne annak a párja.

https://invst.ly/9nl91

Boldog új évet mindenkinek.

dax

#835552 Drian875 Előzmény: #835549

Hosszan lehetne írni, sokan ezt gondolják, amit ír a srác, de van egy alternatív verzió, pár napja kitettem a blogra. Napok óta keresem a bizonyítékot az alternatíva elvetésére vagy megerősítésére, nem találtam. Amit a srác ír alapesetben az rsi magas értéke (havi, tető) támogatja. De az 1929-es lefordulás is hasonló rsi értéknél következett be (megnyúlt 5., klimax esetében lehetséges, pont ezt látjuk, láthatjuk). Az alternatíva szerint a 2-ii hullám egy runningflat ( a hullámok nagysága, a slingshot, rsi erre utal). A két verzió közötti választáshoz nincs elég információ. Nálam a C hullám vége lenne az első célzóna, A esélyes, hogy nem megy le olyan mélyre. (Remélem érthető volt) .

https://4.bp.blogspot.com/-xl-n5t9BCbM/XCSHp9SU8mI/AAAAAAAAQzI/OFRXxImO3Xw5R5pHVSq69qlR8y4Z9Fv-wCLcBGAs/s1600/sp%2Bhavi%2B1228.PNG

dax

#835537 Lenthor Előzmény: #835529

ez miért lenne jó hír?? Lefogadom hogy nagyobb hiány tervvel fogadták el,mint amit EU jovahagyna?

-------------------------------------------------------

Melyik jobb?

- Nincs költségvetés, leáll minden, óriási a bizonytalanság, kormányválság

vagy

- nagyobb hiánnyal ugyan mint kellene, de elfogadják az ország költségvetését és van működő kormánya.

Szerintem nem kérdés!

Ha, nincs költségvetés az állami kézben lévő cégek nem kapják meg a működésükhöz nélkülözhetetlen fedezetet, erre minden leáll.

Mindez pillanatok alatt kihat a versenyszférára is.

Az EU meg csak próbálkozik, más országokra sem tud hatni, példa rá Magyarország!

dax

#835529 rbbj11 Előzmény: #835524

ez miért lenne jó hír?? Lefogadom hogy nagyobb hiány tervvel fogadták el,mint amit EU jovahagyna?

dax

#835524 Lenthor Előzmény: #835523

ez is jó hír:

Elfogadta szombat este az olasz törvényhozás Olaszország 2019-es költségvetését, s egyúttal bizalmat szavazott a jobboldali Liga és a populista 5 Csillag Mozgalom (M5S) alkotta kormánynak.

dax

#835522 Lenthor

Sziasztok!

A jónak tűnő hírek ellenére az RSI alapján még lejjebb kellene mennie, szerintem az általam várt 10.178-10.207 elég lehetne.

Itt lenne a nagy 3. hullám alja. Innen egy a-b-c hullám mehetne fel a nagy 4. hullámhoz. Egyelőre a 4. hullám tetejének a 10.892-10.920-at várom (de durva esetben, aminek kicsi az esélye felmehetne 11.334-ig. de ezt majd az a-b hullámokból látni lehet.)

A 4. hullám után eshetnénk a 5. hullám aljára.

Két cél látszik az 5. hullám aljának egyelőre a 9.773 vagy 8.592, ami egyben a havi chart nagy 4. hullámának felelne meg.

https://invst.ly/9ncrt

Ha szerdán vagy az azt követő napokon betöltenénk a 10.686-10.749-nél hagyott rést, akkor elkönyvelhetjük, hogy elindult a napos charton a 4. hullám felfelé.

De, én még várom azt a 10.178-10.207-et.

Dax indi 10646

#835511 Hathor

Udv. Dax indi 10646

Donald Trump amerikai elnök "hosszú és nagyon jó" telefonbeszélgetést folytatott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, és a kereskedelmi háború lezárását célzó tárgyalások "nagyon jó alakulnak" - derül ki abból az üzenetből, melyet Trump szombaton tett közzé a Twitteren.

S&P500

#835494 archenius Előzmény: #835485

"Ebből következik, hogy pld. a 2. hullám a legrövidebb, de utána jöhet a 3. hullám a második legrövidebb hullámként."

Ez a vezérelv csak az impulzushullámok 1-3-5 viszonyára vonatkozik. A korrekciós hullámokat nem szabad belekeverni ebbe! Itt lényegtelen a 2-es és a 4-es hullámok mérete.

S&P500

#835485 Lenthor Előzmény: #835481

https://postimg.cc/w1Tby5MX

Csak annyit írtam, hogy:

A 3. hullám gyakran a leghosszabb, de soha nem lehet a legrövidebb!

Elliott három fontos szabályából az egyik a fenti!

Az extenzion megnyúlt hullámok, a bizonyíték rá. Megnyúlt 1. megnyúlt 3. és megnyúlt 5. hullám lehetséges.

Vannak, akik törvényszerűnek veszik, hogy mindig a 3. hullám a leghosszabb. Ha, jól emlékszem erre írtam, hogy nem mindig a leghosszabb. Tehát nem téves, még ha Te úgy is gondolod.

De, nem kívánok tovább ezzel foglalkozni.