Na, közben én kereskedem is. Amit tudtam, azt leírtam.
Ha neked rövid, akkor várd ki, amíg növekszik még.
Na, közben én kereskedem is. Amit tudtam, azt leírtam.
Ha neked rövid, akkor várd ki, amíg növekszik még.
Ez ugyanolyan rossz beidegződés mint, amikor azt mondják, hogy a 3. hullámnak kell lennie a leghosszabbnak. Pedig nincs ilyen szabály.
A szabály csak annyit mond:
A 3. hullám gyakran a leghosszabb, de soha nem lehet a legrövidebb!
Ebből következik, hogy pld. a 2. hullám a legrövidebb, de utána jöhet a 3. hullám a második legrövidebb hullámként.
Semmiféle szabályt nem sért.
Nem, hanem impulzív emelkedésnél a 3. vagy C hosszabb, kivéve ha beháromszögez, akkor nem biztos, de abban az esetben az A hullám lép be a háromszögbe és a következő hullámtól kezdődik a számozás, tehát C=B lesz. Akkor viszont csak konszolidálódik és továbbmegy szerintem.
"Wave 3 is typically the longest of the three impulse waves, there is a specific rule that it cannot be the shortest. 1 or 5 can be longer than Wave 3, but both cannot be longer than Wave 3. It is probably best to use percentages or log scales when measuring Wave length. Elliott Wave indicates that Wave 3 must exceed the high of Wave 1. Failure to exceed this high would call for a re-count. Impulse moves are all about making progress. Failure to exceed the high of Wave 2 would not be making progress."
https://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:market_analysis:elliott_wave_theory
Én most azon az állásponton vagyok, hogy csak nagy volás szivatás megy.
Például a Flatnál ez a helyzet:
Itt akár az AB hullám méretének a 61.8%-nak elérésével is teljesülhet a C. hullám. Természetesen lehet ugyanakkora és hosszabb is. De Te most azt kérdőjelezed meg, hogy miért rövidebb a C. hullám.
Fibonacci viszony
De, nincs ilyen szabály, hogy a "c" hullámnak az "a"-nál, vagy akár a "b"-nél minden esetben hosszabbnak kell lennie.
Mutasd meg, hol van ez leírva.
Igen, de szerintem ez ránézésre rövidebb.
http://keptarhely.eu/images/2018/12/28/v00/20181228v00pdz0wb.png

Regular Flat-nál az a=c-vel. (esésnél és emelkedésnél is érvényes)
A IV. hullám 3. subjának nem kellene hosszabbnak lennie az elsőnél?
-------------------------------------------------
Nem! Sőt, már az is jó, amikor a=c vel, tehát nem megy magasabbra
Elvileg az SP-ben a "iv" hullámhoz elkészültek az a-b-c hullámok.
A IV. hullám 3. subjának nem kellene hosszabbnak lennie az elsőnél?
Igen, de szerintem nem muszáj neki, hogy új alj legyen, lehet hogy feljebb áll meg kicsivel és háromszögezni kezd.
Ahogy USA-t ismerem, 17:35 után rájönnek, hogy jéééééé, nekünk esnünk kell és elkezdenek esni.
DAX-nak 10.178-10.207 vagy inkább 9.747-9.784 közé kell lemennie.
SP is a "iv" hullámban van, kell még neki egy "v" hullám.
1. Ha SP-ben megvolt az alj, akkor lesz visszateszt ergo DAX megy vele.
2. SP most visszatesztelheti a 2600-as szintet, és megy vissza ergo DAX megy vele. (Csak vigyázni a marginnal, pláne 3 napos szünet lesz)
3. Ha SP-ben még nem volt meg az alj, akkor csinál úljat ergo DAX megy vele.
4. DAX hetes HS még szerintem nem ért célt, de olyan nincs, hogy innen ne tesztelje a 10k-t egro DAX megy vissza.
Szóval én nem longolom jelenleg.