Regisztráció Elfelejtett jelszó

OPUS GLOBAL Nyrt – Stabil, kiszámítható növekedés

Én nem értek hozzá, nem …

#842009 Fornit Előzmény: #842008

Én nem értek hozzá, nem is tudom mióta tudott tény, meg ez SPO e, de USA-ba ilyenkor piros gyertya, majd másnap pricing+gap down.

"húzza egyik a másikat"E…

#840768 Csusza Előzmény: #840520

"húzza egyik a másikat"

Egyelőre inkább nyomják egymást. :-/

húzza egyik a másikat :D…

#840520 Bendeguz Előzmény: #840519

húzza egyik a másikat :D

arbitrázsra vajon lesz lehetőség, vagy bedobnak mellé egy robotot, hogy adagolja okosan?

És akkor mostantól júniu…

#840519 Csusza

És akkor mostantól június 24-ig vajon hogy fognak egymáshoz képest változni? ☺

Nem sok új derült ki, ré…

#840506 walex

Nem sok új derült ki, régóta 1:2 látszik.

Nehéz kérdések. Az…

#840501 banyaiz Előzmény: #840494

Nehéz kérdések. Az árazása egészen amíg a közkéz hányada és összetétele ilyen bármilyen magas vagy alacsony lehet. Inkább magas ugye. :) Osztalékhoz először nyereséget kellene termelni , aztán elvileg növekedni szeretnének ami elvileg azt hozná visszaforgatják a nyereséget még jó sokáig. De ez egyáltalán nem biztos mert pl a mészáros építő cégekben elég sok osztalékot kivettek már. Valószínű ezért is hagyták azoknak a kb 50% tulajdonrészét tőzsdén kívül, mert úgy osztalék kivehető. Míg a tőzsdei cégből kicsit komplikáltabb növekedési fázisban.

Arra gondolok most, hogy ez a fúzió és nemzetközi roadshow egyáltalán nem kell azt jelentse hamarosan egy nemzetközi részvénykibocsátás , közkéz növelés stb. Simán lehet, hogy egyszerűen a nagyobb mérettel az indexekbe bekerülés csak a cél most.

Személy szerint én nem tudom elképzelni ha most kiállnának egy nyílt tőkebevonásra ennek az árazásnak a közelében az lehetséges lenne. Ebből gondolom , hogy ezt nem mostanra tervezik.

Ezek a tao felé fordulta…

#840500 banyaiz Előzmény: #840487

Ezek a tao felé fordultak az idézetből kiindulva. Azt tudtam , hogy a TAO felé már régóta, viszont a tao mint filozófia felé is ez új, több hangszeren is játszanak. :)

Lenyűgöz ez a filozofikus hangulat de kicsit furcsának találom, hogy a részvények már ezer éve kb 2:1 átváltási arány környékén mozognak amit most hoztak nyilvánosságra. De mióta a fúziót bejelentették ha el is tért ettől elég gyorsan beállt újra 2:1 arányra. Persze a tao-ban mi az az 1000 év mikor az élet is egy pillangó álma. :)

Mindig kukacoskodok de amikor a fúzió tervét bejelentették miért nem közölték mindjárt a 2:1 arányt is? miközben úgy tűnik a piac tök véletlenül egész végig ezt árazta és ez is következik be.

De ne filozofálgassak ezekről a dolgokról mert megint a tőzsdefelügyelethez lyukadok ki.

Nagyon érzik a pókert .


Az egyesülést követően a…

#840494 Bendeguz Előzmény: #840493

Az egyesülést követően a BÉT ötödik legnagyobb vállalata jön létre. Az egyesült társaság 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált egyesített saját tőkéje meghaladja majd a 347 milliárd, kapitalizációja (a március 6-i záróárfolyamok alapján) pedig eléri a 332 milliárd forintot.

tehát magasabb a saját tőke, mint a kapitalizáció? mi lehetne ennek a fair árazása a nerben, ha feltételezzük, hogy 2022 tavaszig biztonságban vannak?

milyen osztalék várható ebben? erre vannak kalkulációk?

köszi! rég látszott már …

#840493 Bendeguz Előzmény: #840487

köszi! rég látszott már az 1:2 arány


A fentiek alapján tehát a KONZUM Nyrt. azon részvényesei, akiknek 2019. június 26. napján, nap végén KONZUM részvény van az értékpapír számláján és a Jogutód Társaságban részt kívánnak venni, a kerekítés szabályainak figyelembevételével, a részvénycsere időpontjában (CsN) 2 db HUF 2,5,- (azaz kettő és fél forint) névértékű KONZUM Nyrt. törzsrészvényért 1 db HUF 25,- (azaz Huszonöt forint) névértékű OPUS GLOBAL Nyrt. törzsrészvényre lesznek jogosultak.

most jött a hír, az első…

#840487 Koffein Előzmény: #840485

most jött a hír, az első oldalon az idézet nagyon ütős :P

"Sokszor csökönyösen ragaszkodnánk a megszokotthoz. A veszélytelen egyformaságba csimpaszkodva mindent és mindenkit szeretnénk olyan biztosra venni, mint a napfelkeltét, olyan állandónak tudni, mint a csillagokat. De nem lehet. Az élet, folyamat, mozgás, átalakulás. Bármennyire szeretetnénk "visszatartani a hajnalt", a változás az egyetlen, amiben biztosak lehetünk."

https://bet.hu/newkibdata/128171683/OPUS_KONZUM_K_...

ma fel voltak függesztve…

#840485 Bendeguz Előzmény: #839115

ma fel voltak függesztve? megnézem van-e valami hír :)

szerk: eddig semmi lényeges. mire fel volt felfüggesztve??

Figyelőlistára rakva, ré…

#839115 walex

Figyelőlistára rakva, résre beállok ma, hátha betölti rövidesen és fordul.

Az látszik már egy ideje az árfolyamon, hogy valószínűleg 2 Konzum ér majd 1 Opust.

Eléggé siralmas a hangul…

#838873 walex

Eléggé siralmas a hangulat a topicjában odaát, lassan lehet venni.

MSCI

#833215 prfecó Előzmény: #833196

Már keverem OPUS -KONZUM papírokat .

TBSZ tettem eleget , de ForeverIG vagyok szügyig . Ugri-bugri kis nyusziként viselkedem és ezért sok - sok pénzt nem kerestem. Jó persze megötszöröztem , de meghúszszorozni is lehetett volna. Ülsz a papíron és ráversz a kezedre , ha eladni akarod.