Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kárpótlási jegy

Kpjegy

#833237 banyaiz Előzmény: #833214

Multiplikátor hatás magyar kárpótlás módra. Egyszer elfogadta , aztán ellopják az értéktárból de mindez nem elég meg sem tudja mondani mit loptak el, és újra elfogadja. :)

Viszont akármekkora visszaélések is történtek az inflációt nem tudta lekörözni az biztos. Mert pl aki 2006-os Mol jegyzésnél használt fel 90-es évek elején kapott jegyet, és addig tartogatta nem sok minden maradt belőle. Az infláció megette a nagy részét. Ilyen ügymenet se fordulhat elő akármilyen jöttment országban. :)

Vagy a mostani hozzáállás amikor könnyen úgy tűnhet mintha az állam arra törekedne hogyan ne adjon felhasználási lehetőséget.

Sajátos egy hozzáállás. Egyik kézzel ad , másik kézzel saller kokik , közben balfaszkodás .

Másik része mert visszaélések voltak jeggyel a mostani jegytulajokat, vagy kollektíven a jegytulajokat büntetni. Ilyen is Kambodzsában fordulhat elő. Úgy gondolja őt nem érinti ez a kötelezettség mert neki nem szimpatikus ez a dolog akkor leszarja mint állam.

Ez ilyen igazi hungarikum. Töményen sűrítve van benne sok minden.



Kpjegy

#833214 prfecó Előzmény: #833213

Azt , hogy eltüntek a a bevont kárpótlási jegyek maga az értéktár jelentette ki és vele együtt azt is nincs központi nyílvántartásuk.


Ezt a MOL , OTP , BB első köre után ( tudom , mert mindhármat jegyeztem ) . Egis , Ricsi , Chinoin , BB Fúszért , Veszprémi sajtgyár , KH , EMÁSZ-DÉMÁSZ - TITÁSZ -ELMÜ ott már eredetinek kellett lenni + kp.

Hát a föld az nagyon kemény volt , az összes ügyvéd ( zugügyvéd , főorvos ott sertepertélt és megjelentek a politikus hiénák is.

Persze nem volt vízjegy , egy mostani színes fénymásolóval vígan készíthető . Határozatok ??, külön lehetett venni , megrendelni a sorszámokat , cimleteket , etc , etc.

Régi szép idők , sorok az OTP előtt , sorszámosztás , kiskapu megnyílik a mostani Szamos cukrászda helységében

Kpjegy

#833213 banyaiz Előzmény: #833199

Amikor én utoljára felhasználtam fizikai jegyet az a Forrás részvény jegyzésnél volt. Hű de nagy ellenőrzése a jegyeknek nem volt. Nem emlékszem nézték nagyítóval őket az átvételnél eredetiek e. :) Persze lehet utána vizsgálták. Bankjegyekhez hasonló "vízjelek" vagy valami lett volna rajta nem emlékszem rá már. De a papírja se volt valami extra különleges. Hamisítóknak lehet csemege volt annak idején , határozatot is gyártani hozzá ha tudták azt ez nem ér össze sehol a nyilvántartásban .

Nem tudom milyen mértékben történhettek ilyenek de ez a bénaság teteje ha az állam kibocsát egy tartozást megtestesítő értékpapírt és nem tudja kezelni a nyilvántartását a bevont papíroknak és a határozatok összevezetését a jegyek sorszámával.

Kpjegy

#833211 banyaiz Előzmény: #833199

Eredeti határozattal zsebszerződések mentek. Licitált az alanyi jogosult és a megbízóhoz került a tulajdon a végén. Azért ért az többet mert licitálni is lehetett vele , nem csak a felhasználási lehetőségre várni.

Volt ilyen eltűnt egy nagyobb csomag már bevont jegy és azt sem tudták megmondani mi a sorszámuk. :) Nem is tudom melyik állami szerv értéktárából tűnt el, talán a Kincstárból de nem esküszöm meg rá. De arra nem emlékszem ez ennyi nagy privatizációnak az össz jegye lett volna.

Ahhoz pedig határozat nélkül alanyi kárpótoltnak adja ki magát azért nagyon bennfentesnek kellett /kell lennie mert ha valahol mégis összeért a nyilvántartás akkor nagyértékű csalás , okirathamisítás stb. Azért ahhoz 100% biztosnak kell lennie abban ez nem bukik ki sehol. Biztos volt ilyen móka de vsz ami most még a piacon van az már nem ez a kategória lehet. Már csak abból gondolnám aki ilyen hamisítást művelt bennfentesként az elsütötte ezt még a 90-es években, nem most vár egy felhasználási lehetőségre a fiókban pár mrd értékű jeggyel.

Maradéknak a maradéka a fiókokban valahol elveszve, és a tőzsdén még ez a minimális darabszám ami még van vsz.

Az tény azt nehéz ennél megoldani csak a haverok használhassák fel ha nem csak náluk van. :) Szerintem olyan max 10 mrd, de inkább 5 mrd alatti összegből ezt le lehetne zárni. Aprópénz állami szinten .

Ezek a perek amiket mondasz mik konkrétan. Egyetlen egyről tudok amit a kárpót tv Lázár féle módosítása után indítottak de ott az AB alkotmányellenesnek minősítette és kötelezte az államot a módosítás módosítására. Ezen kívül én több perről nem tudok.

Ha pedig több per van arról mesélj egy kicsit részleteiben mit tudsz. Másrészt az éppen az én logikám szerint az államot arra kellene ösztönözze mielőtt elmarasztalják gyorsan lezárja. Persze az én logikám az nem nagyon van egy hullámhosszon a forradalmár logikával . Watson féle pernél én azt gondoltam elébe mennek az ítéletnek.

Szvsz egyszerű , nem tud…

#833202 prfecó Előzmény: #833200

Szvsz egyszerű , nem tudnának kizárólag a jobboldali társadalmi elit részére kedvezni. Ráadásul elég sok jogi eljárás miatt cca 100 millird forog kockán.

Nem értem, hogy miért ne…

#833200 walex

Nem értem, hogy miért nem tesznek pontot a végére. Néhány milliárdba kerülne csak, eközben szórják ki a tízmilliárdokat értelmetlen dolgokra más területeken.

Kpjegy

#833199 prfecó Előzmény: #833154

Alanyi kárpótlási jegyek ellenőrizhetetlenek , mert az alanyi kibocsátási jegyek központi adattára nincs meg. Később a kibocsátási határozozattokat még állami szinten is hamísitották.

Ügyvédek , orvosok által felvásárolt kp. jegyek pedig 10 % emelt áron vették meg , ha az eredeti határozat is meg volt.

Természetesen a 176, 5 Ft helyett úgy 50 - 70 ft között/ db.

BB Bank és OTP és MOL esetében a bevont kp. jegyeket nem semmisitették meg , hanem egyszerűen eltüntek. ( régi szép vadkeleti állapotok)

Kpjegy

#833154 banyaiz Előzmény: #833048

A kárpót tv módosításával először kizárták a földvételből aztán AB alkotmányellenesnek minősítette és 2018 végéig kötelezte módosításra.

De ez csak alanyi kárpótoltakat érinti elvileg. Hacsak nem úgy módosítják jó legyen nekünk is.

De az miért lenne baj ha köteles mindenkitől befogadni? Pont ez lenne a célja elméletileg a kárpótlási jegynek. :) Úgy kezelik ezt mintha az lenne a cél hogyan ne lehessen befogadni. Valami totális fogalomzavarban vannak. Ami valahol vicces lenne ha nem finanszíroznánk ezt a balfaszkodást azzal megvettük az adósságot. :) Komoly szellemi erőfeszítéseket tesznek hogyan ne kelljen jegyet befogadni.

310 Ft

#833094 Tapasz

Ezt sose értettem: venni akarok 31 db kárpótlási jegyet 950 Ft ért. Van eladó 960 Ft-ért. És várok, ahelyett, hogy megvenném összesen 310 forinttal drágábban. Ehh

Kpjegy

#833048 prfecó Előzmény: #833001

arról volt szó , h az Agrárkamarák által jelöltek még ezt is megkapták volna , de szólt PM , h van már per és nem szabad kp. jegyet is bevonni , mert köteles lenne az állam mindenkitől befogadni.

Kpjegy

#833001 banyaiz Előzmény: #832803

Karácsonyi ajándékra számítottam úgy megindult mondom itt a bónusz felvételének az ideje végre. Az állam végre magához tért . Kómából felébredtek van ilyen ki nem fizetett tartozásuk:)

Viszont valami spekulálgatás megy benne mert volt egy éven keresztül nem volt annyi kötés mint mostanában 1 hét, vagy hónap alatt. Csak jó lenne tudni készül e valami a háttérben vagy csak spekulánsok mozgolódnak és közben az állam rá se bagózik továbbra sem.

Mi történt a drága jó pa…

#832755 banyaiz Előzmény: #832070

Mi történt a drága jó papírunkkal. Mégsem kell érzékeny búcsút vennünk tőle? :) Már kezdtem bízni benne lezárják, túl hamar örültem úgy látszik.

Bár a fene tudja ennél mert az árfolyam igazán sok mindent nem jelent amíg nincs konkrét hír. Csak ha le akarják zárni, vagy felhasználásit adni az előtte vszínű kiszivárog. Nem tetszik ilyen szempontból ez a vissza 1200- ról 800-ra sztori.

Esélyes. Akkor indult a …

#832070 walex

Esélyes. Akkor indult a dobálás, amikor fél 10-kor kijött a hír Mészárosékról.


Konzum, Opus kiakadt.